only 40 minutes left...


touch & go



Teresa har redan lagt den har pa sin blogg for typ hundra ar sen, men jag ar ju lite efter sa jag lagger upp den nu. Sommarfeelings i bott! Och det ar ju harligt nu nar solen skiner och det ar VARMT for en gangs skull i UK. Jag har cyklat i hotpants och linne till jobbet idag!

Basta lyricsen ocksa: "But thank god for Youtube and Myspace, Facebook, two weeks later - my place"

mysfaktor

Hur översätter man mysfaktor på engelska? Any ideas let me know!

gitarrsolon

... för den som inte vet, så HATAR jag gitarrsolon. Eller hatar kanske var ett starkt ord, men jag orkar bara inte med dem... det gäller nog solon överhuvudtaget, alltså musikaliska solon. Det är bara för jobbigt. Det är säkert skitkul att stå där själv å riva av värsta solot men no thank you att lyssna på. Anledningen till att jag började tänka på det nu var att jag laddade hem en låt med Will.I.am (heartbreaker - för övrigt den bästa låten förtillfället) men på min version är det något slutsolo i en halvminut. Så irriterande! Nä, om jag fick bestämma så hade vi inga gitarrsolon på mer än 10 seconds!

promenad, packande & pasta

Jag gick hem från jobbet idag.

Dels för att jag inte hade nån cykel med mej för att det regnade imorse.
Dels för att jag inte ville köpa tågbiljett.
OCH
Dels för att det faktiskt var fint väder på kvällen.

Jag gick i kajsa-tempo, that is fast så det tog mej lite drygt 1,5 timme men så stannade jag på Sainsan en sväng också, so all in all tog det säkert 2 timmar.

Har precis käkat lite pasta till middag, TOKSALTAD pasta. Jag 'råkade' hälla i halva paketet (oj, nu tog jag i lite men nästan halva paketet) i vattnet men tänkte väl inte så mycket på det förrän efteråt. Nu är jag GÖRTÖRSTIG.

Det blir nog en till sväng ner till Sainsburys innan läggdags.

Sen så packar jag också, alltså packar upp. Booring boring men det måste göras. Eller well, jag lämnar nog det from now on. I alla fall tills imorrn. Eller jag vet inte. Vi får se.

ryanair di merda

Jag säger det AGAIN and AGAIN. Jag hatar ryanair. Jag MÅSTE sluta åka med dem. De lurar en på stålar och servicen är poooooor.

Igår var vi mer än en timme sena dessutom. Och vad berodde det på? Jo, de (the cabin crew) hade sjabblat till det med boardingpassen och när de räknade antalet passagerare fick de bara det till 173 och de hade 174 boardingpass. Och de är ju så sega, till slut när de insåg att de inte kunde stanna hur länge som helst på backen så bad de alla att visa upp sina pass igen och de gick igenom nummer för nummer.
Det visade sig att det bara skulle vara 173 passagerare, vart den 174:e tog vägen har jag ingen aning om men who cares really.

Vi kom iväg till slut och 'crashlandade' (som man alltid gör med dem) runt midnatt lokal tid. Jag var hemma runt halv 3. Då hade det börjat spöregna.

trettio pund

Sista dan hemma bjöd på lite lunch hemma, hejdå på stan med Teresa å Malin, hejdå hos farmor och farfar och shopping inne på Marieberg med mammie.

Det är farligt att shoppa med mamma. Eller det kanske är farligt att shoppa med mej... hmm.. anyway, jag har ju inte varit på Marieberg sen de börjat bygga ut och jag var glatt överaskad över alla TOKBRA affärer vi har i Sverige. Jag shoppade som busen.
- Ett par pjucker på Skopunkten
- 2 bodys och en Tee på Gina Tricot
- ett par starta Vila byxor
- en Tee på Bikbok.
Ja det var nog det. Oh, just det, en denim dress på H&M, fast det var i Charleswoods.

Nu är jag lite poor, men jag har still £30 på mitt konto och inga fler utgifter fram till lönen på fredag så jag måste säga att jag överträffat mej själv och klarade mej på plus den här månanden. Wohoo!

Vuxenpoäng är väl det, lite i alla fall! (jag som varken har hus, barn, bil eller vovve kan väl få pluspoäng med ekonomin va?!)

/K

the swedish weekend

Helgen har varit så underbar. Verkligen. Jag har sett fram emot denna helg så himla länge så förväntningarna var på topp men alltså, shit pom fritt, det bara blev ännu bättre än förväntat! Gud, vad jag saknar my people in Sweden!

THURSDAY
I torsdags när jag kom hämtades jag av Tinna på Skavsta, jag körde sen hela vägen hem. SKönt att köra bil igen även om jag var lite fundersam på vilken sida jag skulle köra på... Vi stannade på Max i Karlskoga (debut för min del) och käkade innan jag kom hem till Lovartsvägen. Lyx att vara hemma själv några dar, stort nyrenoverat hus och 3 bilar på uppfarten. Inte illa! Teresa dök upp efter midnatt och vi satt och gossippade fram till 3 am.

FRIDAY
På fredan blev det först att skjutsa Teresa till jobbet, sen klippning på Stråt, sen lunch på New China Town med farmor, farfar och Tinna, sen förberedelser för the bbq med alla klassisarna från gymnaiset. Världens trevligaste kväll (bilder below as you can see...).

Linnea stannade över och även fast the people drog härifrån runt ett satt vi uppe och snackade i timmar. Halv 4 kom vi nog i säng sen, efter att ha försökt säga god natt 4-5 gånger.

SATURDAY
Lördan började med sovmorron. Jag och Linnea tog det lugnt, käkade lite frukost och chillade lite. Sen åkte Linnea back to Åtorp och jag åkte ner på stan föratt möta upp med Carro. My lovely Carro. Vi tog en runa på stan och hann även med en mjukglass på torget. Trevligt as usual.

Sen blev det till att hämta upp päronen på busstationen. No more FF men vad gör väl det. Nice att ha dem hemma igen... (:

På kvällen var det house warming party hos Camilla och Micke på ack så svåra gatunamnet: Grenardjärvägen (or something?!). Skitkul, med en massa folk och lekar. Bilder kommer komma shortly. Vi drog till Statt runt midnatt men det var ganska average. Just småungar och lite folk i allmänhet...

SUNDAY
Lugn morron, lunch hos farmor och farfar. Catching up med systrarna Elgh, först på Donkan (efetrsom inga fik är öppna på söndagar efter fyra in this town) sen på Vassviksvägen. Muy muy nice! Vi hann t o m spela ett parti TP, gud så bra vi är på sportfrågorna nu. Uj uj uj. OCH, inte att glömma, vi körde 5 varv i stora rondellen! Okej, det klår ju inte Erik's och mina 16,5 varv men vi skyller på att bensinen var almost slut....

Evelina skjutsade mej till Tinna och därifrån tog jag monarken och cyklade hem. Jag insåg hur gött det var att cykla så jag gav mej ut med pappie på en tur till Erika för att lämna hennes sunglasses hon glömt hos mej.

Nu ska jag låta pappie sova och så ska jag byta dator och sätta mej i mitt rum.

Later lovies!



klassfest med brudarna part 2

         

Tack för att ni kom tjejer (och Marcus...), det var en helt underbar kväll. Det måste bli snart igen, kanske i London. Vi kan inte vänta 4 år till, god damnit!

klassfest med brudarna, part 1

           

lycklig

Jag satt precis och kollade mina mails, jobbmails. Jag vet jag borde inte göra det när jag är ledig men jag ville bara kolla så att allt var lugnt. OCH, tur var väl det för jag fick se en massa emails som mina chefer skickat till mej angående den sales report som jag skrev efter att jag vart på the Swedish workshop. Dom tyckte att den var excellent och detaljerad och kommer tänka på mej for future workshops! Tänk, jag kan jag också! Ååh. Hela jag är ett enda stort leende nu!

BEFORE / AFTER

Jag var hos frisören på Stråt Vassare tidiagre idag. Det skulle bara toppas lite, men för att spice-a till frisyren lite så blev det lugg också! Jag är så nöjd! Har inte haft lugg på jag vet inte hur länge.

Det känns ovant men I LIKE IT! Här kommer BEFORE and AFTER pics! Äkta beauty magazine anda!

la roux (no need to say more...)


fredagens schema

Nu har jag landat och kört hela vägen hem från Nyköping. Så härligt att vara back in Sweden. jag har ju bara 4 dagar här so I better make the most of it. Morgondagens (well, klockan är ju efter 24.00 så det är ju redan fredag....) schema ser ut som följer:

10.00: VAKNA
11.00: Skjutsa Teresa (tror jag)
11.30: Klippning på Stråt Vassare
13:00: Lunch hos Teresa med Tinna, farmor & farfar

eftermiddag fri - öppen för förslag!

19:00 - late: BBQ hemma på Lovartsvägen med mina gamla klassisar från gymnasiet

Ska bli så roligt!

potatissallad

Hysteri om denna potatissallad! Gosh! Jag tanker da minsann inte kaka nagon sadan. Jag ar hemma i Sverige i 4 dagar och da ska det atas god mat som man saknat... och det ar inte potatissallad det vill jag lova...

Som tur ar sa finns det ju en massa annat man kan ata. :)

hem ljuva hem

Idag bar det av hem till Sverige! Mitt flyg lyfter fran Stansted 17.55 pm.

I can't wait!


britney

It looks like I'm going to a Britney concert. Japp, 10 Juni i o2-arena. Jag var pa hotellvisning igar och de som jobbar dar har vi valdigt bra relationships med. De bjod oss pa drinks och det blev karaoke och grejer efterat. Vid nagot tillfalle (nar vi sjong nagon random Britney-lat) lovade jag (min polare pa hotellet) att kolla priser for Britney-biljetter. Och jag sa att om det fanns biljetter under 50 pund skulle jag hanga pa. Och, saklart, sa fanns det det. Sa vi ska ga pa Britney Spears.

Jihooo!  :S

Det blir nog bra, hon kan nog showa och latarna kan man ju i princip.


vad-kramp

I och med att jag gick omkring hela dagen igår i HIGH HEELS så har jag idag lite träningsvärk men inte nog med det. Jag får kramp i vaderna också. Helt insane. Jag vaknade imorse av att jag hade sån kramp i högra vaden.
Det måste vara på grund av allt springade i heels. Och kanske lite av allt cyklande jag gör these days.

Kajsa, vältränad?!

Nja, det tar kanske ett tag till... Ha ha.

visitsweden

Ååh, vilken bra dag jag hade igår. As previously mentioned, så var jag på Swedish workshop i BAFTA's (british film academy something..) lokaler i Piccadilly. Det var en workshop anordnad av visitsweden och de hade bjudit in svenska suppliers (från Sverige) som vill åt den engelska marknaden. Egentligen var det meningen att en av mina chefer skulle gå men han var tvungen att dra till tandläkaren så då passade de på att skicka the swedish one från kontoret. Kul!

Så jag var där och samlade info och kontakter för Axis och det var riktigt roligt. Jag tror jag gjorde bra ifrån mej, fick bra respons från de jag pratade med och det hela kändes väldigt bra. Bara att få prata svenska med alla var helt underbart.

Jag blev lite homesick när jag pratade med folk från Värmland och de bjöd på älgkorv. Då var jag helt såld. Tänk att mitt på dan i piccadilly sitta och diskutera nobelmuseet och äta älgkorv. Helt oslagbart!

Jag bokade in en massa möten så hela dagen var fullspäckad. Efter det bjöds det på lite mat, drinks och mingel. Svenska ambassadören och nån från svenska Filmkommissionen höll tal. Det visades trailers på 'Männ som hatar kvinnor', 'Wallader' och 'Kenny Starfighter'.

Mycket intressanta människor som gjorde dagen och kvällen väldigt memorable.

sweden workshop...

det ska jag iväg på imorrn. Hela dagen från 10 am to 10 pm i Piccadilly. Very nice! :)

the calender girls

Okej, så vad har mer hänt idag förutom att jag träffat Mr McKellen. Jo, Anais och jag var på musikal. Well, musikal och musikal. Teater rättare sagt. This time: The Calender Girls.

Helt OK, inte jätterolig men lite småmysig sådär. Vi kanske inte tillhörde målgruppen precis. Eller jag vet inte men det kändes som om vi var yngst i publiken och då menar jag JÄTTEYNGST.

Nu har vi sett den också. One more added to the list!

IAN MCKELLEN

Gissa vem jag såg idag i Soho? IAN MCKELLEN. Jag var bara millimeter ifrån han! Gud, jag blev helt till mej. Eriks och min husgud sen Sagan om Ringen- och X-men filmerna kom. Gosh, jag är fortfarande helt till mej! STARSTRUCK or what?!

the cuban

bjuder på en bild från lördan. Vi var, jag och mina spanish's på ett kubansk (så passande) ställe i Camden. Vi dansade hela natten lång till latin rhythms. Succe på dansgolvet. Som vanligt! :)

timbuktu

ÅÅÅH NEJ! Shit! Crap! Fick precis reda på att Timbuktu ska göra ett London-gig. First one ever in the UK. Och vad gör jag den dan? Sitter på ett flyg till Sverige! Gaaaah! TYPISKT!

dagens I-landsproblem

Erik och jag sitter och pratar om hur jobbigt det är när FACEBOOK byter layout. Vi sitter verkligen och klagar på det. Det händer ju pretty often att de byter layout och precis när man lärt sig den nya så switchar de igen. Jobbigt värre! Snacka om att vi är skadade. Verkligen FB-addicts! Detta om något är väl ett i-landsproblem. My god, det finns ju starving children i Africa och vi klagar på FB. Helt sjukt!

pics from cambridge

         

Jag vet att jag var lite negativ i mitt inlagg below om Cambridge. Men jag hade roligt, mycket tack vare mina underbara friends som var med. Dom gjorde min dag! :)

platform 9 & 3/4

Vadå Harry Potter nörd?!

på tal om musikal...

Den här bilden ger mej såna musikalvibbar! Visst är vi glamorösa?! Kristin, jag och Carro på Mamma Mia på den gamla goda tiden (typ juli förra året eller nöe...)

complaints

... det är det enda jag gör numera. Alltså, jag klagar inte. Men en massa andra gör det och jag är den som måste deala med alla dessa complaints. Idag har jag varit inne i Bayswater och pratat med några gruppledare för en av mina grupper. De var verkligen genom-missnöjda med sin vistelse och kräver full refund. Jag menar, herregud, full refund!! Det är ju kanske att ta i. Inte nog med det, jag har 5-6 andra grupper som också är småmissnöjda med saker och ting. Ingenting som vi eller jag gjort men hotellen, guiderna, bussarna har klantat till det. Gaaah. Varför kan inte folk bara vara happy?!

oh what a circus, oh what a show!

...för den som inte vet så kommer det från Evita. Musikalen alltså. Är man musikalfreak som jag så citerar man ofta. Nu på kvällen har jag vart å sett Billy Elliot. Igen, I know. Men det är för fin. Det var Eve och jag som gick. Och Eve blev så emotionell att hon började tjuta flera gånger. Jag kunde hålla tårarna dock även om det var svårt sometimes. De är så duktiga alla barndansarna. Helt otroligt. Jag ska TVINGA mina future kids att bli musikalartister. Tänk, jag känner alltid så efter att jag sett en show. Varför blev inte jag musikalartist? VA? Jag har vart hel fel yrke! Men det kanske inte är för sent än eller?

korv-tisdag

Erik och jag har haft en gammal hederlig traditionell korv-tisdag idag. Och det är verkligen tisdag också. Vi åt dom kok-korvarna som päronen tog med från Sweden med en massa ketchup och dill! Vi blev så uppe i varv att vi var tvungna att ringa den gamle fadern och telepati-äta korv med honom. Gott var det! SÅ IN I BOMBEN!

bad combo

Nu har jag ju inte cyklat så jättelänge här men jag har lärt mej one thing! Well, two things really.

First: Cykla ALDRIG utan cykelhjälm!
Second: Cykla INTE med lipgloss på läpparna.

Cykling + lipgloss = bad combo.

WHY?! Det fastnar en massa flugor och småkryp på läpparna. Inte så nice. Det är inte lätt att vara glammig inte!

Snygg får man gör sig efter cyklingen! Sad, but true!

bicicleta!

 

Är hon inte vacker, my very own, very NEW bicycle! Å fort går hon också! Och lite vilse kör hon men men det är smällar man får ta. Idag tog jag mej till jobbet på 35 mins! I N C R E D I B I L E !

cambridge

OK, vi var da alltsa i Cambridge igar. That's it. No more to say.

Naaah, skojade bara. VI (jag (kajsa) + the spanish (anais, montse, jesus) + the belgians (eve + doris)) akte alltsa till Cambridge igar. Vi hade bank holiday och varfor inte passa pa att utforska landet lite. Jag har inte varit utanfor London. Jo, en gang, med Kristin da vi hade en gratisnatt pa Holiday Inn Maidenhead.. 20 minuter fran London city.

Anyways, dan borjade bra. Vi tog taget fran Kings Cross och lyckades fa Group Rates for 6 pers. Vi betalade endast for 3! Flax! Sjalva tagresan tog cirka en timme, val i Camb sa borjade det regna, det var inte en kotte pa gatorna, sa vi insag ganska snabbt att det kanske inte var sa mycket oppet pa en bank holiday.

Tiden rullade pa, vi gick omkring i stan. Inte sa stort sa vi gick samma gator upp och ner. Vissa affarer och pubar  var oppna som tur var men manga av de famous college som finns dar var ocksa stangda for visitors. Inte p g a bank holiday utan av examination period. Vi lyckades anda sneaka in oss pa nagra omraden, da vi latsades att vi var students. Och visst det var val coolt men inget speciellt.

Till nasta citytrip har vi lart oss att vi maste gora atminstone LITE research innan for att undvika the major flopps!

oh well, oh well, oh well... vi hade det trevligt ihop i alla fall and that's all that matters no?!


sunny sunday: bbq on a roof terrace in bayswater


skype phone

 
This is my new phone! Det är en skypetelefon som fungerar som en vanlig phone också, med facebook, messenger, youtube och annat smått å gott! Det gäller bara att lära sig alla funktioner.

GET SKYPE NOW GOD DAMNIT! Jag har unlimited free calls! (:

Little Venice, Camden, Futbol, Dim Sum

Igår, lördag, var det full rulle hela dagen. Dan började med att jag vakande 7.50 am! WHAT?! 7.50 am på en lördag. Det gick ju inte för sig så jag tvingade mej själv att sova lite till. Så det gjorde jag, och vaknade av ett text från Anais runt 11-snåret.
Jag mötte sedan upp hennei Paddington och vi gick igenom stationen mot Little Venice. Eehh. Verkligen skit-lilla Venice... jag hade aldrig vart där förr så I'm happy to have seen it men det är också it. Ingen special inte. Vi fick för att ta en kanalbåt (via Regents Park) till Camden. Det var väl också som det var. INGET SPECIAL. Lite pricey, lite boring, lite långsamt... men nu har vi testat i alla fall. Inte ska man ju dö nyfiken eller hur är det man säger?

Väl i Camden käkade vi lite Kina-mat. Anais höll på att dö av hunger så man fick offra sig på lite noodles med bbq chicken, sweet & sour chicken, chicken in oystersause, spicy chicken och chicken curry. Kyckling i massor. Mumma as always! Efter det strosade vi omkring lite, de har gjort om lite i Camden. Det mesta är sig likt men en del affärer och stalls har flyttat på sig och bytt plats. Vi tog en drink på en terrass och sen begav vi oss mot Baker Street. Vi skulle nämligen på football. Barcelona - Real Madrid. Sorry Teresa, men you lost! Jag var kind of tvungen att heja på Barcelona (mitt team är ju annars Inter - som för övrigt också vann p g a en viss Zlatan...) för jag hade ju 20 galna catalans runt omkring mej. Jag hade ju inget att säga emot där inte.
Lite som när vi var och såg River Plate vs Boca Jr i Buenos Aires. Vi hejade i smyg på Boca men vi stod på River sidan och kunde verkligen INTE heja på något annat än dem...

Well well well, hursomhelst. Fotboll och jag går väl inte alltid hand i hand. Jag kollade lite slött på matchen medans jag sippade mina päronciders. Anais, jag och Montse satt och kommenterade spelarna/tränarna inte hur de spelade utan hur handsome de var. Gosh, vi har kommit på att Anais ska gifta sig med Barcas tränare...so handsome! AND that would be so cool! :) Anyways, matchen slutade 2-6. Utklassning or what. Efteråt drog vi till Ping Pong och åt dim sum. For the very first time. Inte jättemumsigt och lite pricey det också. Men trots det hade vi en himla bra lördag och det känns så bra att det bara är söndag och att vi faktiskt är lediga imorron med!

RSS 2.0