JUNGLE DRUM!Efter Donkeyboy's alla låtar så detta den mest lyssnade låten hos Miss B för tillfället!

En uppiggande låt, eller hur?

FÖR DET ÄR JAG VÄRD

...för att citera en viss kostmetika-kedja...

Idag var det löningsdags, och det kom lite extra cash in på kontot då man jobbat EXTRA mycket denna månaden. Då gick fröken Berggren till Shook Chiswick High Road och handlade sig en ny handväska vad märket Nica, som hon suktat efter ett tag. Och när hon väl var där i butiken, som för övrigt är en väldigt orginell en, hittade hon en mörkblå skinnplånbok också. Alldeles utmärkt eftersom den gamla börjar gå sönder.

Ibland måste man unna sig lite. Visst?
Och så fick jag en blackberry på jobbet också, vet inte om den är temporär, men jag ska ha den nu till veckan i alla fall när jag ska på sales tripp.

Vito är med på ett hörn också, för syns skull!

Humörsvängning

Kom hem från jobbet med magont, huvudvärk och irriterad över att jag inte fick semester som jag ville. Jag gick och tyckte synd om mej själv.

Men så fort jag damp inför dörrn, hittade jag detta som genast fick upp min spirit.Ett supergulligt paket från mamsen och en note från Flanders.

I paketet var det två pocketar med två fantastiska värmlandsbönor: Mia Skäringer och Hanna Hellquist. Can't wait to read them!Sen hittade jag en lapp från Flanders... han åkte till Sverige imorse om han kom med det tidiga flyget. Erik åkte i tisdags, och Viktoria redan i förra veckan which means: KAJSA IS ALL ALONE och det är så SKÖNT!

Nu är jag på bättre humör, trots magont!


FINBESÖK


Har haft bästaste grannarna Axberg på besök i helgen. Jag har agerat privatguide. Mycket trevligt och vi har hunnit med en himla massa:

- Piccadilly Circus
- Chinatown
- Soho
- Covent Garden
- Trafalgar Sq
- Big Ben & Houses of Parliament
- London Eye
- Arsenalmatch på plats och på pub
- Marathon
- Hard Rock Cafe
- Middag hos Erik på Elk in the Woods
- Tussauds
- Efterfest eller var det förfest (?) på hotellet
- Whitney Houston-spaning
- Hyde Park
- Speaker's corner
- Shopping och fika på Oxford Street

Allt som ett förstabesök bör ha, sen vet jag att Camden fick sig ett visit också på måndagen när jag jobbade.

Det bästa var ÄNDÅ att London visade sig med sin bästa sida, strålande sol och t-shirtväder! Det har vart loovely.

Kom gärna och hälsa på igen. Ni är varmt välkommna.

Mer bilder finns på Marlens blogg, jag tog tyvärr inga så jag snor av henne...

APPRECIATIONJag fick ett blomsterbud idag på jobbet. De ringde mej från receptionen och sa att jag var tvungen att komma ut immediately för det var något absolutely amazing waiting for me.

Och det var en blomsterbukett. Verkligen uppskattat, och jag blev nästan lite rörd. Tack!

Är de inte fina? Och doftar gött gör de också.

slutkörd!

Så här ser man ut efter vulkankaos och när man jobbat 12 dagar i rad, 13:e imorgon, men sen, SEN två dagars ledighet.4. Vulkan-kaos

JAG HATAR VULKANER. Eller nej, JAG HATAR VULKANASKA.

Vi har haft körigt på jobbet. Hektiskt. Jag har nu jobbat både lördag och söndag med att fixa hem alla grupper vi har strandsatta i England. Måste säga att vi lyckats ganska bra, med att ha bokat bussar till Skandinavien. De flesta grupperna är hemma eller på väg hem i alla fall.

Problemet är nu att vi har massa grupper som inte kan komma. Stackare.

Sluta hosta aska, det är inte kul längre. Vi hade ingen aning i torsdags att det skulle hålla i så länge som det gjort, eller gör. Finns liksom inget slut på det.

Hoppas verkligen flygplatserna får öppna snart, tydligen är det ganska säkert i airspacet över oss men myndigheterna sätter stopp fortfarande. Det verkar dock som Skottland får öppna imorrn, och det är ju en bit på väg i alla fall.

Jag ber om ursäkt om jag varit svårtillgänglig de senate dagarna. Men jag är helt slut och orkar verkligen inte. När allt är över och vi kan pusta ut lovar jag att catcha up med alla.


3. Scotland

Dag ett: Edinburgh
Dag två: Stirling, Loch Lomond, Fortwilliam
Dag tre: Loch ness, Inverness, Aviemore, Glasgow
Dag fyra: Glasgow
Dag fem: Glasgow, London

Hämtades av en taxi, klockan 04.30 am utanför huset, kördes sovandes till Gatwick. Flög till Edinburgh tillsammans med kollegan Ivan.

Vi kom till Edinburgh sjukt tidigt på söndagsmorren, hämtade upp vår hyrbil, åkte in till stan och checkade in på Apex City Hotel på Grassmarket, med utsikt över Edinburgh Castle, centralt och bra! Eftersom det var tidigt så lät vi bilen så parkerad, och vi började utforska stan by foot. Med våra gratispass tog vi oss igenom Edinburgh Castle, The Royal Yacht Britannia, Camera Obscura, The Scotch Whiskey Experience, Holyrode Palace, Royal Mile, lunchade på Behive Inn och käkade middag på något Middle-east place där man inte fick dricka alkohol. Skottlands varmaste dag 2010 fick vi erfara, solen sken och temperaturer på 20+. En perfekt första dag.Utsikt från hotellet.The Scotch Whiskey Experience, med världens största samlinga av whiskey.Camera ObscuraUtsikt från The Royal Yacht


Mitt hotellrum, med en 6 x Kajsa bed.The Scotsman, varmaste dagen hittills i Skottland.

Dag två inleddes med hotelfrukost, sen bar det av till Stirling Castle. Enligt hotellet, en halvtimmes bilfärd away. Och det är det säkert. OM MAN KÖR RÄTT. Det gjorde inte vi, isället för att vara där när det öppnade halv 10 var vi där vi elva-snåret. Men vi fick se lite landsbygd på köpet så vi ska inte klaga.

Efter besöket i Stirling fick jag debutköra i en felstyrd bil. Det gick bra, i början slog jag väldigt mycket med högerhanden i bildörren eftersom jag ville växla med den handen, men efter ett tag kom man in i det hela och körningen gick bra. Fick tummen upp av en busschaffis, blev tutad på en gång i en rondell, men annars var det nemas problemas. Det var ju mest landsväg så lugna pucks!

Det blev lunch i Balloch, vid Loch Lomond innan i tog en kryssning på lochen. Efter det körde vi längs Loch Lomond till Fortwilliam, där vi skulle övernatta på Ben Nevis Hotel and Leisure Club. Inte lika flashigt hotell som kvällen innan men fullt okej, och de hade en tjusig leisure club med pool och gym. Efter et stillasittande dag i bilen sprang jag en timme i gymmet innan middagen på hotellet.

Tog inte så möe pics denna dag, hade ju fullt upp med bilkörningen.

Dag 3 började också med frukost på hotellet, bilfärd upp mot Loch Ness, besök på Loch Ness Visitor Centre. Nu kan vi allt och monstret, som jag tror INTE finns.

Sen blev det forsatt bilfärd till Inverness, och ner på andra sidan Loch Ness. Vid stoppade på Tomatin Distillery, fick en guidad vising och en whiskey-tasting. Den andra på resan so far, och fortfarande inte gott.

Vi stannade för lunch i Aviemore, tydligen en skidort och det var minsann lite snö kvar på bergen. Åkte vidare neråt, hann med ett snabbt besök på The Famous Grouse Experience i Crieff innan vi begav oss ner till Glasgow för att återlämna bilen.

Checkade in på Campanile hotel, precis brevid mässanläggningen där VisitScotlands expo skulle take place dagen efter. Jag gick en liten prommis i området innan middagen och det var lite som Docklands, modernt men ack så tråkigt, definitivt tillägnat businesspeople.

Middag blev på området enda resturang som inte var inuti ett hotell, en asiatisk/kina/japan/thai-inspirerad one, ett ögonkast från hotellet.

Dag 4 vad mässdag. Började dagen med att springa en timme i gymmet tvärs över gatan, tog mej till Scottish Exhibition Centre med min Axis & Globe badge och började mina inbokade möten. Det var möten med hotell, attractions, distilleries, bussbolag, turistbyråer - you name it. Verkligen en utvecklade och bra dag och nu kan jag allt om Skottland.

På kvällen var det kvällsaktivitet anornad av VisitScotland, fördrink på Crowne Plaza, sen båttur till Xscape Adventure Centre där man fick välja på ett gäng aktiviteter såsom, klättring, bowling, curling eller indoor skiing. Gissa vad jag valde?

Indoor skiing såklart.

Det var om jag ska vara ärlig, ganska så kasst. Backen var en liten fjuttbacke och det tog kanske tre minuter att åka upp med knappliften och en halvsekund att åka ner, men det roliga var att jag fick med mina kollegor ut i backen. De var nybörjare, och jag kunde känna mej som en riktig hejare på skidor, för en gångs skull.

Det var det.

På den femte dagen, torsdagen, skulle vi flyga hem. Trodde vi. Tack var vulkanutbrottet på Island var alla Skotllands flygplaster stängda, så vi fick ta tåget ner till London. Det blev en lång dag och kostade multum, men det står ju jobbet för.

Det vat Skottland i sin korthet. Rekommenderas verkligen.

2. Högskoleprov

Jag har gjort högskoleprovet i Svenska skolan i Barnes också.

Det gick väl som sig bör. Eller jag vet inte. Ärligt så skiter jag lite hur det gick, jag har ju ändrat mina planer så det blir nog inget plugg till hösten, men det är ju bra att ha testat och nu är jag en erfarenhet rikare.

Trodde att det skulle vara mycket jobbigare än vad det faktiskt var, klarade alla delar utan att vara för stressad.

Det som förvånade mej mest var hur mycket folk det var. Flera hundra, i London, i svenska skolan, i Barnes. Så många svart-vit randiga tunikor, tights och slavigt uppsatta hästsvansar på en och samma plats har jag inte sett på länge. Jag själv var ju en av dem, så jag ska inte säga något men det var precis som att vara i Sverge. Fast ändå inte, jag kände att jag inte alls hade något gemensamt med dessa, de flesta au-pairer eller överklassbarn, som bara är här över en kort period. Jag var nog en av de äldsta där, och för en gångs skull kände jag mej gammal.

Vi var alla utspridda i lektionsalar, matsalar, gympahallen. Jag satt i den sistnämda. Det var upprop som i en vanlig skola och folk hängde i gäng på skolgården på rasterna.

Efter provet tog jag mej hem, har inte kollat reslutatet än, väntar gärna på att det dimper ner i brevlådan istället.

Det får gå som det går.


1. Ultraljud

Tänkte spalta upp lite, lite som det kommer liksom. Jag är väldigt busy på grund av askan men vi tar det från början.

1. ULTRALJUD

Jag har ju som många vet haft ont i min vänsterfot sen 19:e Februari. Det är två månader idag. TVÅ MÅNADER FÖR MYCKET.

Det gör liksom ont inuti foten, varken under eller över, mitt i. Lite nedanför lilltån och ringtån (heter det så?). Hursom, jag har varit hos doktorn otaliga gånger, vart på röntgen, väntat på svar, vart tillbaka till doktorn, blev tillsagd att göra ultraljud, väntade på en tid, fick en tid, och till slut var det dags för det efterlängtade ultraljudet.

Jag var jätteenergisk på dan, positiv och glad över att jag äntligen skulle får ett svar på mitt onda.

Åkte till Hounslow, fick vänta på specialisten eftersom han var på postkontoret... en del har prioriteringar! Anyway, han började bra, frågade vart i halsen jag hade ont. Halsen? Hello?! Det är vänsterfoten vi ska kolla.

Redan från början fick jag dåliga vibbar av honom. Han klämde sedan så hårt på foten att jag fick tårar i ögonen av smärta. Jag sa till honom att det gjorde ont och att han skulle vara mindre hårdhänt men det hjälpte inte.

Efter att han klämt och undersökt med scannern, kom han till den slutsatsen att det finns inget i din fot som är onormalt. Det ser bra ut. Jag blev paff, undrade vad han menade - för det gör ju ont - någonting måste ju vara fel. Han sa, lyssna nu - detta är kanon, att jag borde gå till en doktor och kolla upp det. VA?! Jag trodde jag skulle få spel... jag har inte gjort annat än varit hos doktorer... Jävla pucko.

Det var det enda han kunde rekommendera. Jag fick gå därifrån.

Jag var så besviken, grät på vägen till t-banan, och hade ondare än vanligt då idiotdoktorn klämt så förbannat hårt.

Mest var jag oerhört frusterad över att inte bli tagen på allvar, alla jag träffat har kört med attityden: lilla gumman, det går över av sig själv... Lilla gumman inte mej!

Jag har fått nog av NHS, jag går inte tillbaka. Jag har sökt andra vägar. Akupunktur hos kinesen nere i köpcentret. Han verkar bra, och seriös och snackar inte ett ord engelska. Jag har inte haft min session än, men så fort jag har tid över i mitt busy liv ska jag gå dit.

Vad har jag att förlora?

Nej just det, INGENTING!

Jag lever!

Okay, mycket har skett senaste tiden.

1. Ulraljud av min fot.
2. Hogskoleprov i svenska skolan.
3. Famtripp till Skottland.
4. Kaos pa grund av vulkanutbrott.
5. Massa jobb pa grund av vulkanutbrott.

Jag berattar mer sen, nar jag har en lugn stund. Nu maste jag boka bussar for mina danskar till Kopenhamn.

Hej och ha!

Forresten, min hast kom tva i Grand National! Eh eh eh!

BLACK APALACHI

Vinnaren!

Kom ihåg vart ni hörde det.

kommentarernas mästare!Vinnaren korad: Brita Nilsson also known as min lovely Mamma.

Jag brukar klaga på att det kommenteras dåligt på bloggen och på FB. Det får jag äta upp nu. Mamma kommenterade på mitt nya Barcelona-album hela 62 gånger!! Vilket gjorde att jag hade 62 nya facebookmail i min inbox. Klå den du!

Tack och bock för dem! Kommentarer uppskattas alltid!


Soff-update

Liten update with regards to our bloody sofa.

Soffan på gården har blitt hämtad efter 3 månader! Wohoo! Jag märkte knappt att den var borta imorse, men jag minns att jag tänkte att något såg annorlunda ut... det var först när jag satt på tåget som jag insåg att soffan inte var på sin plats.

Hallelujah. Nu blir grannen glad, let's hope.

Soffan har varit lite av ett issue, då vår landlord inte tog med sig den när den nya soffan kom. Det var hans ansvar, men inget hände. Vi har kontaktat våran agency som vi hyr av och pushat för en upphämtning men inget har skett. De sa åt oss att det var gratis att ringa councilet och de plockar upp sådana här grejer helt utan kostand. JO TJENA, in my ass. Vi ringde, det skulle kosta kosing. Så vi återgick till att chasa agencyn och de i sin tur landlorden. Det hela har varit en ongoing story som bara causat problem och grannarna har klagat... speciellt idioten under oss. Fast honom tar vi inte seriöst då han klagar på varenda sak vi gör.

Anyway, efter mycket om och men och massa påtryckningar har councilet hämtat soffan... ett problem mindre i världen.

Här följer soffans liv i bilder:Erik's första bädd - July 2008Kajsas och Teresas däckande en onsdagskväll klockan 21h00 i Novemer 2008.Instängadet av Anders i soffan, augusti 2009. Well done Ebo & Kagse!

Orange sofa - you will be missed!
FRINGE TRIM

Behövde ju klippa luggen. Tänkte att igår, helgens enda lediga dag var en utmärkt dag till det, innan jag fattade att ALLTING var stängt, verkligen ALLT. Till och med stora Sainsburys var totalstängt på påsksöndagen.

Det blev alltså inget klipp. Idag, när jag satt på jobbet, ringde jag HeadMasters, conviniently located på Chiswick High Road, för övrigt min favorit-frisör numera. Varför? Jo, dels att de har öppet en bank holiday. Cred för det. Men bäst av allt, en fringe trim, alltså ett luggklipp är GRATIS. Fatta. G.R.A.T.I.S! TokCRED för det.

Jag har aldrig vart med om något liknande i UK. Något är gratis. Visst, självaste klippet tog inte mer än 5 minuter och saxen blev knappast slö av att klippa mitt tunna hår men jag hade ändå räknat med en tio-femton pund charge. Gissa om jag blev förvånad när betalningen var lika med obefintlig? Glatt överraskad.

Jag ska alltid klippa mej hos dem nu. Även de gånger jag behöver toppa eller klippa upp.


FULL RULLE

Jag har sjukt busy framöver, en liten update på mitt liv de närmaste månaderna:

10 April:
Högskoleprov på svenska skolan
11-15 April: Scotland calling med jobbet
15-17 April: Clients' visit i London
23-26 April: Grannbesök från Lovartsvägen
3-7 Maj: Scandinavia (Köpenhamn, Stockholm & Helsingfors) calling med jobbet
14 Maj: Lyxmiddag i London
27-31 Maj: Bröllop hemma i Värmland

Detta betyder att de enda lediga helgerna jag har är 17/18 April (partially), 1/2 Maj, 15/16 Maj, 22/23 Maj. Det är ju i och för sig några stycken, men med full rulle i veckorna kommer de vara behövliga vilo-pauser tror jag.

Det mesta är jobbrelaterat, men jag ser fram emot alla the above händelserna, jag känner på mej att våren kommer att gå fort som busen.

påsk-söndags-update

Man mår som man förtjänar...

...Snorig.
...Hostig.
...Febrig.
...Bakis.

men trevligt var det, och idag ska jag klippa luggen. Ingen rast, ingen vila.

Glad påsk.

Kårböle - Sveriges mitt!Anders, Viktoria och jag har hittat Sveriges mitt, Kårböle. Och detta kan vi bevisa genom att titta på Sverigekartan vi har uppsatt på vår vägg. Ögonmåttet ljuger ju inte, eller hur?

Anders har uppdaterat Wikipedia med vår upptäckt, lite busigt men detta kommer boosta Kårböle som destination. Det kommer bli Sveriges nya capital inom kort, kom ihåg vart ni hörde det först.


http://sv.wikipedia.org/wiki/K%C3%A5rb%C3%B6le,_Ljusdals_kommun


Kårböle, tacka oss!

RSS 2.0