Tracks

Har ju helt glomt bort att man maste vara med och rosta i Tracks pa lordagar. Jag gjorde det jamt forrut (nar jag bodde hemma och hade tid…) och jag vann faktiskt ett presentkort en gang, det ni!

Hursom, idag, nu nar jag sitter och har dodstrakigt pa jobbet sa har jag lyssnat och rostat. Dessa blev det:

Muse – Uprising

Lars Winnerback – Jag far liksom ingen ordning

Miss Li – Stupid girl

Anna Ternheim – Make it on my own

Lady GaGa – Bad Romance

 
Nu ska det vinnas gulskivor minsann, coz I’m back in the game again, det kanns gott.


esporta!

Guess what?! Jag säger det jag aldrig trodde jag skulle säga IGEN:

I've joined the gym!

Say what?

I'VE JOINED THE GYM!

Och inte vilket gym som helst utan Esporta Health and Fitness Clubs. Nu ska jag börja träna på allvar, okej, det var lite pricey, men då ingår allt man kan tänka sig OCH endast 10 mins walking from home. Pööööörfekt!

Imorrn bitti (om jag orkar that is) ska jag upp och simma innan jobbet tänkte jag. Lätt att lova så här, så vi frå väl se hur det känns när klockan ringer 06.00. I'll keep you updated on the progress.

broken screen

Vår TV är kaputt.

Surprised? Inget tekniskt håller sig särskilt länge i Berggren-släkten. För tillfället har vi en broken screen på en laptop, en Playstation (en sån liten bärbar en), ett gäng mobiler och nu också TV'n.Detta är det enda man ser, ljudet fungerar bra dock, men hur kul är d att lyssna på TV'n egentligen?

This got to be fixed ASAP!

"bacon is good for me"Pausa på 00.32, den minen är oslagbar.

saturday night in charleswood town

Lördagskvällen in hemma i skogarna vart hur bra som helst, förutom att jag vrickade foten så illa att jag haltat fram i två dagar nu men om man bortser från den incidenten hade vi en helt underbar kväll som började hemma hos T-rex men lite make-up, dressing-up, singstar, tequila och lite dans.

   
Camilla was there, and so was Helena med kompisen Alex.Me, Camela and Malin redo med hairspray, tequila och cider(?!)

   
Teresa, Sasha, K and C, Helena och Carro


Såklart blev det utgång efteråt, Statt och Harrys denna gång. Det var här jag vrickade foten då vi (jag och Cam) dansade till Ace of Base (eller var det cotton eye joe?) på en högtalare. Vi skulle ju visa vart skåpet skulle stå eftersom det var bara en massa 18-year olds så vi lite äldre (från storstan) tyckte att vi skulle stajla lite. Clever move! NOT, när jag gick ner från the speaker så ställde jag foten på en flaska eller glas och den bara vek sig. Gjorde litt ont at first men sen dansade jag hela kvällen i mina tighta leatherboots, när jag senare kom hem på nattkvisten och fick av mig stövelen börja foten svullna till och värka. Runt 4-tiden fick jag nog och tänkte att ett hett bad hjäper nog, ah-ah. Inte alls. Jag blev istället svimmfärdig och fick gå in till mamsen och papsen. Det hela slutade med att farsan och jag böt säng och mamma lindande in foten med isbitar, handdukar och gasbindor sen fick vi bulla upp med kuddar och ha foten i högläge. Till slut somnade jag, men värken satt i, så jag har vart lite crippled i några dagar, men nu är det på bättringsvägen. Vad har vi lärt oss av detta? Do not dance on a speaker if you are on the light!

Några fler pics!  
The lovely ladies. Shots. Autografsigning.

   
Pose-ing till Schlagermusik. Slipsknytande.

Jag och min partner in crime, Camilla, hittade en slips i baren och fick för att göra en liten undersökning för att se hur många av herrarna på stället som kunde knyta en slips. EN männsika kunde det. Han fick en guldstjärna, litterary. Vi hittade ingen annan som kunde. 

En annan grej som vi gjorde som var helt pointless var att skriva nummer, emails och autografer på varandras armar. Of no reason what-so-ever. Men kul var det. 

Tack ladies, jag hade jättekul. vi måste göra om detta soon! 

 


upside down, inside out

Här är man borta i en och en halv vecka och det händer en massa saker på jobbet, utan att jag fått reda på någonting.

-Anais ska sluta (det visste jag om lite, men inte att det var så tätt in på, hon slutar redan den 13:e November)
-Belen ska också sluta. (What?! Jag visste att hon hade något på G men jag trodde inte att det skulle vara nu)
-Vi har bytt logo, font, website och fått helt nya businesscards (på tiden, men helt oväntat) - kolla in www.axisglobe.co.uk
-Min Jordanien-grupp var tydligen ett h-vete, dock inget som vi kunde göra utan det var de som krånglade till allt, verkligen problem från början till slut.
-Ignacio kommer tillbaka på halvtid.
-En annan av mina grupper var tvungen att bokas ut, och det var tydligen en massa hassle med den också.

Själv är jag less också, även om jag nu vart och vilat upp mej så känns det lite opepp att gå till jobbet, jag är VERKLIGEN inte i mitt London-mode. Something's gotta change, och planen finns där, it's cooking so to speak. Just nu håller den på att värmas upp men snart då kommer det börja bubbla, I can feel it. I will keep you posted.

 --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Det blev lite internt det där, MEN, jag skriver ju i och för sig bara för myself anyway så hey what the hell...

friday night karlskoga style

Vad gör man en fredagskväll i Karlskoga?

Jo, Teresa, jag och Camilla satt hemma hos Teresa på Gustavsgatan och lade pussel, drack cola och kollade nostagliklipp på youtube.

Härligt att göra sånt ibland. 

Ikväll blir det dock andra bullar. Vi ska vara på Gustavsgatan igen, men med lite mer people, mindre pussel och en massa skönsång. Sen? Utgång på något av stans uteställen! Tonight's the night!


sista dagen, yes!

Sista kvallen i Egypt, skont att komma hem till Charleswood nagra dagar! Vi har haft det bra, men jag har fatt nog av alla egyptier nu. JAG VILL INTE OCH TANKER INTE BLI SALD, sa GE UPP! Det kvittar hur manga kameler ni erbjuder! Sa det sa.

Hursomhaver, vi landar pa Arlanda imora runt 8pm. See you all soon lovies!

tacksamhet

Idag på jobbet fick jag ett telefonsamtal från receptionen som sa att jag hade ett paket adresserat till mej. Förvånande, eftersom jag inte beställt något var sig till mej själv privat eller till jobbet.

Så jag gick ut till repan, hämtade mitt paket som var lite slitet och sönder, Royal Mail går inte att lita på för fem öre, hursomhelst, jag öppnade det som inte var söndertrasat och efter en massa slitande med plastfolie och tejp kom jag igenom och där var en choklad-pralin-ask med ett tackkort påtejpat och en flaska rött. 

Gissa om jag blev förvånad? Det vart jag. Pleasantly förvånad såklart.

Det visade sig när jag läste kortet att det var från ett av våra hostel som vi jobbar med, jag hjälpte dem förra veckan med en book out då de överbokat sig själva och var tvugna att boka ut en grupp (som var min...). Detta gjorde jag hela förra veckan, det var en himla mess med en massa hassle men i slutändan löste det sig så vi tänkte inte mer på det.

Det var en fin gesture tycker jag. Enligt en min kollega hör det inte till vanligheterna att hotel visar sån tacksamhet.

Detta gjorde i alla fall min annars busy men ganska tråkiga fredag. Vore det inte för mina kollegor skulle jag inte stå ut längre. Oh well, sluta klaga Kajsa, semestern står bakom hörnet och lurar. Och Evelina har precis gått på flyget så snart är hos här... Yay!

numbers

ONE day: until Evelina comes for a long weekend vist
FIVE days: until Ebo and I fly to Estocolmo
SIX days: until tutta la famiglia goes to Egypt for a week of birthday celebrations, sun & sea and relaxing in the heat
FOURTEEN days: until my busy Friday in KGA (loads of appointments + dinner at Farmor's + catching up with Karlskogas finest.)
SIXTEEN days: until I go to GBG
EIGHTEEN days: until I go back to UK (gaah, we're not thinking of that as yet....)

October kommer att gå fort, men det är en välbehövlig semestertid som väntar innan månaden är slut.

utelåst

Anders låste sig ute idag. Klantarsel! Han var ledig och hemma och skulle 'bara' gå ut att röka men glömde nyckeln inne. Kul!

Han ringde mej, eftersom jag har andra settet med keys, men oturligt nog var jag på väg till en hotellvisning som jag inte ta mej ur så Flanders fick vänta.

I 3 timmar. Han har lärt sig en läxa nu. Man ska inte röka. Haha.

Stockholmskyss!Kvällens låt får bli Winnerbäck's Stockholmskyss. Jag vet att jag är helt såld på Göteborg men denna låten (OCH VIDEON) är bara helt FANTASTISK. Man blir på så bra humör, inte sant.

Videon är som sagt underbar; inte nog med att det dyker upp en massa kändisarrutom Lasse då (Luuk, hela Hovet-foket, Micke Nykvist, Anna Ternheim, Plura, Ola Lidholm, Dogge, Staffan Hellstrand, Josefin Sundström, Vanna Rosenberg, Reine Brynolfson plus  fler som jag säkert missat...) men den lille killen i början är ju ljuvlig.

Winnerbäck i mitt hjärta. Always!

chef för dan

Idag var jag in charge för kontoret. Varför? För att det fanns ingen supervisor eller manager inne och jag var tydligen den mest senior operator som fanns på plats vilket gjorde att stora chefen sa åt mej (och mailade alla andra) att jag skulle vara in charge of London office och alla issues etc skulle gå igenom mej.

Jaha. Inte mycket med det egentligen. Vi skämtade mest om det, för det kändes ganska absurt att jag skulle lösa problemen (nu hände inga men om...) på FIT-avdelningen som jag kan noll om, jag menar de löser säkert sina saker bättre utan mej. På gruppavdelningen rådfrågar vi varandra hela tiden, så det var liksom inte mycket att sköta om där.

Anyhow. Lite kul ändå att jag är den som jobbat längst (om man räknar bort accountspersonalen och de stora cheferna) och jag är näst yngst. Kanske dags att röra på sig? Jag vill verkligen inte ha mer responsibility än vad vi redan har, och då är vi bara vanliga operators längst ner på skalan.

Jaja, imorgon är en ny dag, och jag hoppas Melanie eller Anais får vara boss då. Haha! :)


skype session

Har haft en skype session med Linnea nu på kvällningen. Alltid lovely att prata med henne. Och tänk vad lätt det är när det finns såna bra hjälpmedel som Skype. Och det är gratismed, makes it so much easier.

Jag saknar mina vänner mycket these days har jag märkt. Skönt att de bara är ett phone call away. Det gör myckte att bara får prata av sig en stund, även fast man bor i olika länder och har olika liv så finns de alltid för en där. Känns så bra att man bara kan plocka upp tråden där man slutade sist.

Tänk att det redan gått en månad sen jag var och hälsa på i Oslo. Det får banne mej bli ytterligare en tripp dit. Soon, fast med soon menar jag efter jul. Typ.

Först, på fredag för vi en liten Oslo-dos i och med att vår favorit-Elgh kommer hit och stannar tills tisdag. Molto nice!måndagsbarn!Tacka gudarna för unlimited internet, nu kan jag lyssna på bästaste svenska musiken på webben. Och bäst av allt ljust nu är VERONICA MAGGIO, hon har i och för sig varit min favorit sen ett tag tillbaka men nu even more.

Måndagsbarn är bara en av många av hennes amazing låtar, passar bra idag också för det är ju måndag. I alla fall i en och en halv timme till...

felsägning numero 2

Jag och Flanders hade en konversation angående sopkorgen och varför soppåsen är så svår att knyta:

Ja, men det är ju därför man inte FULLER den FYLL. Nej, jag menar fuller den fyll, NEJ, fuller den fyll. MEN NEJ (lång betänketid) fyller den full, menar jag...

Det är det där med U och Y, det är krångligt, samma gäller ordet STUGBY, okej jag skrev det rätt nu men i mitt huvud kom det upp som STYGBU. Fast, detta är ju lite av ett i-landsproblem för hur ofta använder jag ordet stygbu? Egentligen?


Nu har min fot somnat. Completely useless information, men så är det när man har många järn i luften... hahaha!

felsägning numero 1

Så kan det gå NÄR MAN HAR MÅNGA BOLLAR I ELDEN!

Said by Kagse för ett tag sen. Lite fel kan det bli ibland.


nedräkningen has begun..

Nu är det bara 10 dar kvar tills vi drar till Egypten. Och jag LÄNGTAR, alltså Egypten i all ära men just nu hade det kvittat vart vi åkt, jag skulle längtat i alla fall. Jag är så fed up för tillfället och behöver verkligen komma bort ett tag.

Det ska bli så skönt attpå onsdag kväll nästnästa vecka sätta sig på planet från Heathrow till Arlanda för att möta upp päronen, Tinna och Sissela och sen dra vidare på torsdagsmorgonen ner till Hurghada för en veckas sol och bad. För att sen komma hem till Sverige igen och hänga lite i Karlskoga några dagar innan det bär tillbaka till London.

Kanske jag kommer komma tillbaka hit som en ny människa och komma in i mitt London-mode igen, för just nu är jag i en SVACKA. A deep one. Något måste göras.

Oh well.

Det löser sig nog.

Det gör det alltid.

Btw, vädret i Hurghada idag har varit 30-33 grader och strålande sol. Sweeeeeet!

Sunday morning sun is shining...

Härligt, och det är kanelbullens dag. Tänker absolut inte baka, men jag ska nog palla mej ner till Sainsbury's och se om de har något som liknar kanelbullar... men först ska det solas.

Later lovies!

A normal Saturday night out in Soho...Jaume hade bjudit in oss på födelsedagspartaj på Profile Bar i Soho. Ingen av oss var väl så pepp i början då temat var att killar skulle vara tjejer och tjejer skulle vara killar. Kul om man är kille, men hur kul är det som tjej att klä ut sig till ma? VA? Jag hade på mej en mansskjorta, jeans och Erik's eller Anders Axe-deo, så jag at least skulle lukta lite manligt. Hursomhelst, det blev ganska bra i slutändan, Jaume hade tagit med sig lite peruker och jag är ju aldrig sen på att prova sånt, så jag hade Barbielockar, Posh-frisyr, trollhår eller afrokrull hela kvällen. Nice or what?

tappa tänder

I natt drömde jag att jag tappade 3 tänder, eller först gick en tand av mitt i tu, fast båda delarna var kvar i tandköttet, sen när jag märkte att första tanden var av (i drömmen alltså) så började tänderna brevid att bara ramla ur munnen. Jätteobehagligt och minst sagt fult. Jag hade ett stort hål på vänster sida, i nedre delen av munnen och det var mitt i natten men somehow lyckades jag få tag i en tandläkare som, i min dröm, var en glitterglamorös ängel. Typ. Jag blev nersövd och sen när jag vaknade hade jag alla tänder i mun igen men också en räkning på £6000. Jag vet att jag tänkte att 'Herregud hur ska jag kunna betala this', men så vaknade jag och insåg att det bara var en dröm.

Jag brukar oftast inte komma ihåg vad jag drömmer, och jag hara hört om drömtydningar och sånt men inte tänkt så mycket på det eftersom jag aldrig lägger mina drömmar på minnet. Anyhow, jag googlade lite nu på drömtolkningar och vad det betyder att 'tappa tänder' and this is what I found:

Det kommer en positiv förändring, ju mer dramatisk tandtappning desto större förändring. Symboliken är hämtad från vår barndom då tappandet av mjölktänderna skedde samtidigt med att de allra flesta fick nya horisonter. Vi fick vara uppe längre, bytte skola och fick nya kompisar.


Jag måste ju säga att min tandtappning var ganska dramatisk, så det bör  komma en stor förändring. Ha! Det roliga är att igår, hade jag två konversationer med två helt olika personer om just förändringar. Och att jag själv behöver en föränding i mitt liv. Lite underligt faktiskt att jag just i natt hade den drömmen som jag också faktiskt minns.

Hmm.. Nu behöver jag bara komma på vad jag ska förändra. Easier said than done.

Have you changed?

Kajsa som liten:

1. Vad hette din första bästa vän? Carro W eller Malin L måste det ha varit fats båda var mina bästisar.
2. Vilken var din favoriträtt? Hmm, någonting med potatis I suppose.
3. Vilken var din favoritfärg? Rosa ett tag, gul ett annat tag.
4. Var bodde du? På Halmvägen i Karlskoga
5. Vad tyckte du var det bästa som hänt? Ärligt talat så vet jag inte.
6. Vilken var din favoritartist? Först Ace of Base utan tvekan. Sen var jag en true Spice Girls-follower.
7. Vad ville du bli när du blev stor? Isprinsessa (om man ska tro 'Mina Vänner'-böckerna), sen ville jag och Camilla jobba på McDonalds av alla ställen...
8. Vilken var din favoritfilm? Jag antar att det var något tecknat i stil med Lady Lovelylocks, eller kanske någon Disneyfilm typ Lilla Sjöjungfrun, Lejonkungen eller Herkules.
9. Vilket godis tyckte du mest om? Lösgodis, mest såna där rosa-vita skumsvampar!
10. Vilken hårfärg hade du? BlondishKajsa nu:

1. Vad heter din första vän? Oooh, har många bästa vänner; Teresa, Carro, Kristin, Linnea...
2. Vilken är din favoriträtt? Caesarsallad med kyckling
3. Vilken är din favoritfärg? Blå.
4. Var bordu? I Wandsworth, södra London.
5. Vad tycker du är det bästa som hänt? Att jag tog mod till mej och flyttade utomlands för 3 år sen, det har gjort så mycket för mej som människa.
6. Vilken är din favoritartist? Winnerbäck
7. Vad vill du bli när du blir stor? Den eviga frågan; jag vet inte? Flygvärdinna? Advertiser? Musikväljare på SR? Rik?
8. Vilken är din favoritfilm? Smala Sussie ligger mej varmt om hjärtat, värmlänning som jag i grund och botten är.
9. Vilket godis tycker du mest om? Geisha.
10. Vilken hårfärg har du? Mellanblond/ljusbrunHar du förändrats?

dagens låt!Detta är också en sån låt som går om och om igen i min mp3. I löööööve it!

Bästa textraden också:

I look good with a face like mine - How the hell could I be camera shy?

Precis så känner jag, jämt, how can I be camera shy? Va? Med ett face som mitt, det år ju bara inte...

addictedJag har blivit addicted av Tropicana Tropical Juice. Det är det enda (förutom vatten) som jag dricker numera. Så god, jag kan bli så sugen på den så det finns inte, tur att de finns i BIG PACK och tur att Erik and Anders bara dricker en massa blaskig mjölk. More juice for me! Ha!

RSS 2.0