Kærlighed / Kärlek

Jag har världens bästa föräldrar. Ville bara säga det. Jag älskar er!
Snyggaste päronen har jag med! :)

Skåneland

Nu är vi nere i Onslunda. I myshuset nere på Österlen. Mammie, pappie och jag körde ner i torsdagskväll i en hyrbil då kian fortfarande är okörbar. Eller ja, inte helt okörbar men att bara köra i max 80km/h i 50 mil på halt väglag med 3 vinterdäck och ett sommardäck är inte direkt idealiskt, så enligt försäkringen kunde vi få tillgpng till en hyrbil.
 
Resan neråt gick bra, vi landade in runt midnatt och började med ens elda i kaminen. Favoritsysslan nummer 1 här nere. Pyromanen i mig älskar't och får inte nog förrän vi uppnått bastuvärme i huset.
 
Så, mycket eldning har vi hunnit med. Två löparrundor på den skånska landsbydgen, ett obligatoriskt besök hos Bosse Ohlsson, hälsat på grannarna som mamma och pappa 'hänger med', käkat thaimat (vi skulle gått på den beryktade celticbaren som bara rymmer 34 pax som mest men som har världens godaste burgare, men de var stängda t o m 18 januari), besök på borstfabriken, reflexpromenad i mörker, fika på 'den lille' pölsemannen, myskväll med film, släktlunch hos kusinerna Stråhlmans i Lyby (vi rekade också hur långt de kommit i renoveringen - kommer att bli finfint), besök på familjegraven och mer myshäng på Lärarvägen.
 
Imorrn bär det av most Kastrup. Jag ska till Prag och fira nyår. Päronen hänger på öresundståget och spenderar dagen i Köbenhavn.
 
Nu har jag varit i Onslunda två gånger, och längtar redan tillbaka. Jag vill åka hit på sommar'n och utforka mer.
 

JUL: 2012

Julhelgen har varit mysig. Lagom med mat, lagom med julkappar, lagom med snö - en skön jul helt enkelt.
 
Den 23.e hade vi det årliga partyt hos oss och det var som vanligt jättetrevligt med många goda vänner - vi ökar i antal varje år. Kul i år var at även Kristin kom med sin Joe, att Teresa var med från början med Tam, att Camilla och Eric som bara skulle komma förbi och säga hej stannade till efter midnatt, att flickorna Johansson följde med farsan Raska, att hela familjen Elgh dök upp och att Evelina slapp vara chaffis, att Chris fick uppleva julhelgens bästa fest, att Malin kom med hembakta kakor, kex och hemmagjord glögg, att Camilla upptäckte att det finns alkoholfri cider ('jag som druckit cola i 7 månader...'), att Knirren och Anneli stod ute i kylan och väntade på taxi utan att komma tillbaka in, att vi fick en mistletoe av Anna, att grann-Anders tjej (som jag glömt namnet på) fick bartendra lite och köra favorit i repris med sina blåbärsshots. Synd att Tinna, och Axbergs inte kunde närvara men hey det kommer fler tåg och fler uppesittarjulfester på Lovartsvägen.
 
24:e började med lite drama. Vi hade redan bestämt att julen skulle firas hos oss i år istället för hos farmor och farfar. Men på julaftonsmorgonen ringde farmor och berättade att farfar inte mådde bra och att det var bäst att ställa in. NO GOOD. Pappa erbjöd sig att sitta hemma med farfar om bara farmor fick komma över. Sagt och gjort, vi väntade en stund, åt lite frukost, öppnade några av de få julklapparna vi hade, och gick en promenad runt Aggerudsspåret innan vi hörde av oss till de äldre igen och som ett mirakel skett. Farfar kände sig bättre och hängde med farmor bort till oss. Lite senare än beräknat så vi missade Kalle och Co med åt desto mer julmat, julgodis och drack Chris medhavda portvin tillsammans med Tinna och päronen. Otroligt lyckad eftermiddag/kväll. En lagom julafton helt enkelt! När det var dags att köra hem farmor och farfar ville minsann inte Tinna gå så hon stannade ett bra tag till. Vi drack mer portvin, rullade senap (för det var någon Chris aldrig gjort), och bara mådde gott innan mamma, jag och Chris tog följe med Tinna hem. Kvällen avslutades med den bästa filmen i jultid Love Actually i soffan. Jag somnade halvägs in i den! Skräll va?
 
Vi vaknade ganska sent den 25:e (runt 10-tiden vilket är sent för att vara mig!) av ett sms från Linnea. Hon, Öyvind och lille Elliot var hemma i Åtorp över jul och ville komm bort från julstöket en stund.
Snabbt upp, dusch och lite snöslungning. Även det en första gång för Mr Sandeman.
De kom över på en frukost/fika/brunch och det var så mysigt att dels få träffa Linnea men också att för första gången känna på lillen. Sist jag såg dem var han i magen och Linnea var höggravid. Goaste lillen verkligen som mamma så gärna höll i medans vi fikade lite.
Efter att Bjerkvikarna åkt tog Chris och jag en promenad (mest för att få lite frisk luft) ner till city centre (det vill säga stan). Pappa visade butiken innan vi gick hem igen.
Kvällen bjöd på hemvändarkväll på kupolen. Fördrink hemma hos farsan Cheh med nästan hela klanen Cheh och Pretty Woman på megaTvn. Förfest hemma hos Niklas med Evielain, Erika och Co. Inofficiellt hatt-tema (se bilder nedan). Kupolen sen var lite av en besvikelse. Förra året hade vi hur kul som helst, i år gick allt så fort. Det kändes som om det var mycket mindre folk, och mycket färre människor man faktiskt kände. Men visst är det väl alltid så att förfesterna är roligare än själva huvudpartysen?
 
 
 

PUNKA / FLAT TIRE

I söndags när Teresa och jag skulle åka till Arlanda för att hämta upp Chris fick vi punktering. Halvvägs ungefär, någonstans mellan Köping och Västerås, körde jag på något jag trodde var en snöklump men det måste varit något vasst för efter ytterligare 5-10 minuters körning började bilen bli svårstyrd och låta mer och mer.
 
Teresa tyckte att vi skulle sakta ner och köra av vid sidan av vägen. Grejen var att vi var på en motortrafikled som för tillfället var enfilig så vi saktade ner och inväntade nästa avfart, vilket var vid Munkfors, nej förlåt, Munktorp.
 
Vi stannade och insåg att bakre höger däck rök lite och var platt. Punka alltså. Första gången för både mig och T-rex så vad gjorde vi? Jo, det man alltid gör när man har problem med bilen - ringer hem! Pappa svarade och gav oss nummer till hans kusin Urban som bor i Västerås men även till assistanskåren.
 
Urban svarade inte, men det gjorde Johanna på assistanskåren. Efter att ha lokaliserat oss vid en nedlagd mack i Munktorp brevid en golvfirma fick vi beskedet att assistans skulle komma inom en timme. Det var en snöig, kall dag, dagen innan julafton så vi var rätt glada över att det inte skulle ta mer än en timme. Dock sabbade det planerna att plocka upp Chris så jag fick sista-minuten-boka en swebus till honom medan vi väntade i bilen. Han, stackarn, satt ovetandes i luften mellan München och Sthlm.
 
Assistans kom som utlovat inom en timme, och eftersom vi blondies i bilen inte rekat wether we had extra däck or not så gick det hyffsat fort. Vi behövde inte bergas till närmaste mekaniker, assistanskvinnan böt bara däck från det platta däcket till ett sommar-extradäck som vi inte fick köra snabbare än 80km i timmen med.
 
Och för att vi är försäkrade så kostade det inte ett jota. Kanonjobb av henne och hon ska ha tusen tack som hjälpte två bimbos i nöd. Två bimbos som facebookar sitt öde innan de ringer assistans och som tyckte att det var ett äventyr att punktera bilen mitt i julrushen. Jag menar, egentligen gick det ingen nöd på oss, vi kunde ju lika gärna gossippa i bilen som på ett café någonstans.
 

AXIS&GLOBE (Bracap) Xmas dinner 15/12/12


F1 tickets has arrived!

Helgen 10-12 maj smäller det - Spaniens GP på Circuit de Catalunya - favorit i repris!

Pepparkakshusdekorering

 
Mitt fina pepparkakshus. Med dekoration utav godisar, popcorn och lagerblad (till skillnad från förra året då jag körde med pasta, halstabletter, mandlar och tuggummi). Förra året brände jag minst 3 fingertoppar på varje hand på grund av det skållheta upphettade sockret. I år, endast ett bränt finger = improvement.
 
Nedan kommer bilder på Daniels arbetarklass-modern-art-pepparkakshus (jag lämnade honom ensam i max 5 minuter för att köpa ägg till kristyren och se hur resultatet blev):
Så nu har jag två hus hemma på Travessera. Eller jag hoppas att jag fortfarande har två hus när jag kommer tillbaka från min jul/nyårsbrejk.
 

Övertrött hemresa

Hemresan gick liksom ditresan via Atlanta till London. Efter att ha lämnat av hyrbilen på flygplatsen och tagit inrikesflyget från Miami till Atlanta satte vi oss i loungen på Atlanta International och inväntade långflyget mot London. I teorin skulle vi bara ha dryga 2 timmars väntan så vi kopplade upp oss, bytte kläder (skulle ju flyga nattflyg plus att vi skulle till ett way kallare Europa så det passade att byta outfit), drack en cocktail eller två. Eller tre, innan vi fick reda på att flyget var försenat i 50 minuter och divertat till New York JFK för planbyte. Det är inte riktigt det man vill höra när man ska flyga: att planet man är due att ta inte riktigt håller måttet...
 
Väl ombord var allt OK, och när vi gick ner i NY bestämde sig flygledningen att det minsann inte alls var fel på planet och att vi efter några timmar på backen (utan att ha fått gå ut ur planet, mitt i natten) kunde vi resa vidare med samma plan över Atlanten till London Heathrow. Vi vart dryga 3 timmar sena i till United Kingdom och var lite lätt övertrötta hela flygresan hence the lovely pics below:
 
 
I och med att vi landade lite efter 3pm istället för noon, gjorde det att jag missade en jobbdag i London, men hey, flygförseningar är tyvärr inget jag kan råda över, eller hur?

PIMP MY RIDE

Det är ingen myt: I Staterna är allt stort. Verkligen allt. Checka in den här Xzibit-inspirerade pimpade bilen som jag bara var tvungen att posera med...

MIAMI - HILLSBORO - FLORIDA

December 2012: Lite bilder från spontanresan vi gjorde i början på december.
                                         Tired på flyget från London till Atlanta:
Tacka gudarna för nack-kuddar. Jag hade sovit ganska lite (och illa) kvällen innan jag reste från Barcelona till London för att möta upp Chris. Mitt flyg landade på Stansted sent på kvällen och jag var inte i stan förrän efter midnatt, sen gick planet till US runt 9-tiden på torsdagsmorgonen vilket resulterade i få timmars sömn och därav tirednessen under flygningen.  
       View from the window seat Delta flight something from Atlanta to Miami above.
 
Miami harbour taken from EPIC hotel below.
         Vår guldfisk!I vanliga fall har hotellrum amenties såsom tea&coffee making facilities, hair dryer, wifi, mini-bar, natural daylight, 24hrs room service, pay-per-view, docking stations, bath robes etc... och det hade vårat MEN också en guldfisk i en skål. That's a first.
        Tanken med hela resan till Miami var att gå på Chris' kompis Mike's bröllop. Mike och hans bride to be Alix gifte sig på vackra Hillboro beach club, någon timme utanför Miami, längs kusten. Vi stannade två nätter där och var med på rehersal dinner på fredagskvällen och självaste bröllopet på lördagen. Tyvärr har jag inga bilder från bröllopet men ovan ser ni en bild på vårt boende och nedan en bild på frukosten.
Vi hade hyrt hyrbil och då Chris inte förnyat sitt körkort på länge var det jag som stod på hyreskontraktet och jag som i praktiken skulle köra. Men, vi var ju i staterna och där verkar det inte vara lika strikt som hemma i Sverige så vi delade på körandet. Det var dock en upplevelse att köra på fem-filiga motorvägar och dessutom köra en automatbil.
         Lite vyer från Florida. Soluppgångar och solnedgångar. Vädret var kanon. 25-30 grader varmt, soligt och molnigt om vartannat.
          På söndagen efter att bröllopet var avklarat, åkte vi vidare, shoppade på en mall (en av de största i USA) Sawgrass, hälsade på Chris mamma, bror och syster och åkte på aligatorfarm. See below. Vi såg två aligatorer i det vilda men det var liksom inte tjusningen, det som var mest kul var att åka omkring i svävaren och spana efter dem. Lite safari-känsla på det.
Uppdaterar med mer pics shortly.
 

I bruise easily - repeat post

Se denna for nastan precis ett ar sedan. Nu har jag, utan att riktigt veta vad jag gjort skaffat mig nya blamarken.
 
Pa forsta bilden, den till vanster har jag ett humm om vad som skedde: Jag halkade i badkaret. Igar, och kande direkt att har kommer det att omma och bli blatt pretty soon och mycket riktigt - idag har jag ett mega-bruise precis nedanfor knaet.
 
Pa hogra benet har jag faktiskt ingen aning om vad jag gjort. Jag tror att du uppkom efter att jag varit ute i lordags, men ar inte riktigt 100 pa det.
 
Om man ocksa adderar ett runt, innebandybollsblamarke pa hogra laret sa har vi en komplett samling blamarken pa mina ben.
 
Tur att det ar vinter sa man slipper ga barbent, jag ser aningen misshandlad ut.
 
Tur att man aker till Miami imorgon och att det dar ar 26 grader varmt, gissa om jag kommer ha strumpbyxor och langbyxor pa mig. TYPISKT!

picsjobb&events

Hittade lite bilder från olika events som jag varit med på med jobbet. Bilderna är tagna från ETOA's facebooksida och sträcker sig bak till CityFair i Göteborg 2009 och fram till nu. Workshops, tradeshows, receptions och galamiddagar...                                                                                                                                              
 
 
 

Flight-schema

05 Dec: Barcelona-London
06 Dec: London-Atlanta-Miami
10 Dec: Miami-Atlanta-London
14 Dec: London-Barcelona
22 Dec: Barcelona-Stockholm
2 Jan: Stockholm-Barcelona
 
Det är mina inbokade flighter i December.


1a ADVENT

När första ljuset tändes
Står julens dörr på glänt
Och jubelpsalmer klinga
I helig tid advent
 
Tradition är tradition. 
 
Haha, I love my mum! 

RSS 2.0