Djur och natur

Kristin: Om du ser en spindel stor som en hand, så är dom inte farliga. 
Jag: Som en hand? Inne? 
Kristin: Ja. 
Jag: Du menar en sån där luddig en? 
Kristin: Ja, jag vill inte göra dig rädd eller så men det är de små spindlarna som är farliga. 
Jag: Good to know. Bara det inte är möss och råttor så är det väl lugnt...
Kristin: Det kan finnas kackerlackor också...
 
Det känns tryggt! 
 
Små spindlar = farliga. Stora luddiga spindlar = ofarliga
 
Än så länge har vi inte stött på någon stor eller liten spindel. Bara en döv hund och en jättekatt. Och en och annan ödla. 

Bilder till förra inlägget - the trip down under

På bussen till Arlanda med min nyaste bagagetag / mitt bagage med the boss och hasta manyana-tags och stickers / pass och boardingkort / Arlanda flygplats med granar och plan / Thai airwaysplanet i BKK / Suvarnabhumi AirPort outside / flight route / trött med glasögon / departures in Thai / Suvarnabhumi AirPort inside  / en kopp fika på Starbucks i BKK / view from an airplane window över Australigen / Hindu meal 

The trip down under

Tänkte blogga lite allt eftersom jag reser annars tror jag det finnen tendes till att jag glömmer bort vad jag gjort. Nu är jag framme i Sydney efter ungefär ett dygns resa från Arlanda via Bangkok.

Jag tog swebus upp till Arlanda med mitt onda knä och hoppades på en emergency exit seat så att jag skulle kunna sträcka ut benet vid behov. Trots att jag var på Arlanda mer än 3 timmar innan avgång så var alla nödutgångsplatser redan upptagna.

Det gjorde inget, knät var ömt men jag hade ändå en mittgångsplats så jag kunde röra på mig så mycket jag ville. Vi lyfte enligt tidtabell, halv 2 på eftermiddagen och touchade ner i Bangkok ungefär 10 timmar senare, just efter 5 på morgonen lokal tid.

Då hade jag lyckats kolla på 3 filmer (dock sov jag igenom en med Kevin Costner - förlåt Tinna, jag var så himla trött), tre Tv-serieprogram, löst korsord, lyssnat på ljudbok, ätit middag och frukost och proppat i mig godis.

Resan till BKK, gick smooth like silk, dom Thai airways, själva säger. Ingen turbulens att tala om, trevlig personal och en landning som knappt märktes.

Väl på Suvarnabhumi international airport hade jag 2,5 timmars väntan på nästa flight till Sydney, men den var slightly delayed, så när vi egentligen skulle lyft så började boardingen. Bangkoks flygplats är en fin flygplats att vara fast på, den är modern med en traditional touch. Jag kom på att jag nog varit på den minst 4 gånger innan, det är rätt mycket för en asiatisk flygplats. Anyway, med den lilla förseningen så hann jag med en kopp fika, lite social media uppdatering och uppladdning av devices.

Planet till Sydney var ett megaplan, jag hade plats 45K, K?! Vid fönstret, lagom kul med mitt knä men som tur var, var planet bara halvfullt så jag fick 3 säten för mig själv, nästan bättre än uppgradering till business class ju!

Även den här resan gick bra, fast vi fick vända tillbaka just innan take off eftersom en person blivit akut sjuk och var tvungen att stiga av. Detta gjorde att förseningen blev dryga två timmar, vi kom iväg just för 10am, istället för 8am lokal tid.
Det bjöds på ytterligare en frukost ("what about second breakfast?"), och sedan middag. Av någon anledning fick jag hindu meal, men det gjorde inte så mycket då det faktiskt smakade ganska mycket. I vanliga fall kan jag tycka att flygplansmat är rätt så smaklös men min currykyckling med ris och broccoli var ganska god to be fair.

Touchade ner i Sydney, en timme efter utsatt tid, ungefär halv 11 på kvällen och gick igenom customs väldigt lätt. Kristin och Joe stod och väntade på mig i ankomsthallen. Jätteskönt att ha dom där efter en så lång resa. Och fantastiskt kul att se Kristin igen efter så lång tid.

Vi var framme hemma hos dem runt midnatt. Då hade jag varit på resande fot i 31 timmar från dörr till dörr. Jag sov väldigt gott kan jag säga!

uppdatering 4.0 - WTM i bilder

Som sagt, WTM är en stor händelse inom turismbranschen. Det brukar vara den jobbigaste veckan på året men samtidigt den veckan då du har som mest kul. Om du någonsin varit på TUR-mässan under traveltradedagarna så är det ungefär så, fast större. Mycket större. Vi hade som tidigare år, en hel drös med möten inplanerat  (mestadels i UK and Ireland delarna) men man hinner ändå med att ta en stroll i resten av världen. Här kommer lite pics från WTM14. 
 
Imagine your Korea med Helena och Monika, från Sunhotels gruppavdelning.
Oman Racing Team, car in Oman.
#ILoveShj - någonstans i arabemiraten, där vi fick en massa goodies. Jag ville dock inte ha koppar, riskuddar eller stressbollar utan helst #Selfie-skylten. Men det fick jag inte. Eller jo, hade nog fått den om jag gått dit på torsdagen och hämtat den när mässa var över. Men det fanns liksom inte tid till det.
 
Kolla in hashtagen #IloveSHJ - vi finns med på en bild där. Kanske vi blir kändisar är UAE nu. Next famtrip?
I first class apartment på Ethiad airways. Det ryms 3xkajsa in that chair. Dom har också en first class penthouse. Shit pommes, när jag blir rik ska jag flyga i den klassen och bo på Shagri-La i the Shard.
Sabryna kollar in flygen.
Två trötta damer med onda fötter tar en lunchbrejk.
Hittade en japansk björn i Japan. Den bilder är dedicated till Juan, eftersom han köper them souvenirs.
På foto-set av the Making of Harry Potter. Quidditch time.
Utanför Excel London, där mässan hålls.
I Togo, eller Fiji, eller någon annan söderhavsö med killar i bastkjol.
I Bolivia med glittriga damer.
På Island med elaka jättar som ser ut som tomtar.
 
Jag har varit trött i 3 dagar nu, förkylning är på G, rösten har försvunnit och blåmärkena på armar och ben börjar ge med sig.... men åh  vad jag längtar till nästa år.

uppdatering 3.0 - Photo booth at Encore

Nu i veckan som varit har det varit WTM, world travel market, i London. Det är en av de större traveltrade eventen i Europa. Det är en stor mässa ute i London's Excelområde som håller på i dagarna fyra med massor med möten, receptions, events och parties. Ett av de bästa partysen är Encore's annual WTM party på Cafe de Paris, vid Piccadilly Circus. Det hålls alltid på tisdagskvällen och clashar därmed alltid med en drös andra events. Men hur som, på Encorepartyt hänger alla och man har alltid så sjukt kul. Det är dans, ballonger, musikaluppträdande (denna gång med Sunny Afternoon med musik från the Kinks), tal, vodka luge med Miss Saigon-tema, fri bar och food, och i år hade de också photo booth, och som ni alla vet älskar jag photo booths. Pitch och jag kom visst med på en hel del... Dessutom var det extra kul i år när vi kunde hänga lite extra med våra halloweenpolare Linda och Matt.          
 
                  
Oh, ja just, det fanns ett rum, med 5-6 sängar, helt sjukt. Det var lite bordellfeeling där, men man kunde vila lite där inne I suppose. Vid något tillfälle var vi själva där och ha en photo session, oh my god, dom bilder is not to be shown to anyone. Haha. Det var kanske one too many shots from the vodka luge that night, men igen, KUL var det! 
 
 

Läskigt värre!

Vi lyckades få med oss den läskigaste dock-masken of all times hem. Den låg och stirrade på oss när vi kom upp på morgonen. Skitläskig ju. Jag förskte piffa till det lite för att den ska bli mindre creepy men jag tror inte det går. Eller vad tycker ni? Otroligt obehaglig. 
Nästa halloween is sorted then.

Uppdatering 2.0 - Halloween

Vi har gått och peppat för halloween sedan urminnes tider. Nja, kanske inte så länge, men bra länge i alla fall. Temat för årets party var circus/ freak show, och så fort biljetterna släpptes till Go Mammoth's årliga halloweenparty så köpte vi biljetter. Med vi, menar jag, mig själv och min partner in crime Sabbz. Vi fick sedan med oss Linda, hennes kollega Matt och Sabbz boxarkompis Kat. 
 
Kvällen startade med att vi möttes upp hemma hos Sabbz i Mitcham för att pre-drinka lite och för att göra oss i ordning inför kvällen. Det började bra när Sainburyäs deliveryn kom med alkoholen och stöldskyddskåporna fortfarande satt fast på. Typiskt, deliverykillen kunde inte göra något så Sabryna tog fram skruvmejseln och efter lite pill fick vi lös kåporna. Och vi fick kompensationschips på köpet. 
 
Min outfit, mestadels ebay-at och alkoholen med skyddskåpor.
Jag var black swan/ gothic ballerina, Sabryna var ringmaster, Linda, Matt och Kat var three blind mice - här är the final results.
Selfie time i köket.  
Selfie time på tågstationen.                                                                                                  
Kvällens bästa bild ovan på Matt och Sabbz. 
På Balham station med två blind mice. (Haha skrev först mince!)
 
Vi har ute på ett ställe i Balham som heter Exhibit. 3 våningar med bara en massa utklädda människor. Skitkul, fastän ingen av oss kommer ihåg musiken, eller hur många shots det blev, eller varför vi inte blev fotograferade så mycket, eller varför vi inte spelade mer beer pong, eller varför vi fick med oss ett på mosterhandskar hem, eller vart Linda's walking stick tog vägen, eller varför Sabryna blev utslängd. Eller jo, det kommer vi ihåg. Hon snodde öl från en stängd bar och blev påkommen. Busigt värre. Tur var det i slutet på kvällen och då var vi ändå redo att palla oss hem eftersom några av oss började bli lite slitna. Sabryna fick ta hand om min mobil under kvällen, jag hade drygt 200 bilder när jag kollade igenom flödet på morgonen efter. Otroligt roliga kort men man märker vart det börjar spårar ur. Då när det blivit one too many shots, när make-up-en börjar kletas ut och vi hittat andra människors masker. 
Beerpong med läskigaste dockmask-killen och Ollie, hunken, enligt Sabbz och Kat.
Försöker mig på att få till en boobie-bild, och lyckas väl sisådär. Linda har hittat scary masken.
Och Sabryna har hittat Peter Griffin. "Men det här är ju inte Family Guy", fast det var det ju! 
Här är det dags att gå hem.
Här är två officiella photos från kvällen. Det var typ de ända två som vi fick vara med in. Skjut den fotograften dammit.
Superkul kväll, som avslutades med chips från en chip-shop och X-boxspelandet mitt i natten. "Jag ser fyra motocyklar, men jag vet att det vara är två"...
 
Nu planerar vi redan inför 2015, detta var minsann ett Halloween dreamteam som heter duga!
 
 

Uppdatering 1.0 Random things

Det händer mycket nu. Och det har hänt jättemycket den senaste veckan. Tänkte hinna med att blogga lite nu innan jag drar down under på måndag. 
 
Vad har då hänt sedan sist.
 
- Jo, Tinna, Susanne med två barn har varit och hälsat på i London. De stannde i 5 nätter och jag hann träffa dom för lite shopping och middagar. Alltid trevligt med besök, och speciellt från faster.
Julshopping på Primark. De har verkligen de snyggaste julkläderna! Kolla in denna nedan, med lösmage!
På italiensk restaurang efter att brudarna varit och kollat på Lion King.
 
- Sedan har min tå läkt så pass att jag kan gå i högklackat igen. Det tog bara 4 månader, lite drygt.  
 
- Vi har varit på lyxigt afternoon tea på Kettners i Soho, men quirky och lite kitchigt porslin och surroundings.
 
- Hösten har kommit till London. Hyde Park nedan.
 
-Men vissa dagar har det varit över 20 grader och strålande sol.
 
- Jag har klippt till luggen igen. Och blonderat lite mer i botten.
 
- Och vi har varit på cockatils en lillördag på Melia White House.
Det var förrförra veckan. Kommer uppdatera med halloween, WTM och annat så fort jag hinner.

RSS 2.0