New haircut!

En decimeter kortare. Tack Jessica för idag, I am supernöjd!


TIMINGS and DIPLOMA


CORREBARRI - amazing race

När klockan närmade sig halv10 fanns det ingen återvändo, det var bara att köra. 
Vi hade sagt till varandra innan att vi både skulle fokusera på vårt eget lopp och inte tävla med varandra eller med några andra heller för den delen.
 
Sagt och gjort, jag joggade på i början, väldigt lätt för att känna på konditionen. Ville inte trötta ut mig totalt de första kilometrarna när jag visste att jag hade en förkylning i kroppen. I öronen hade jag min Iphone-run-playlist som dunkade igång med La Roux's Bulletproof, som sedan mixades med bland annat Maskinen, Svenska Björnstammen, Lady Gaga, Rebecca & Fiona och vid ett tillfälle kom Alina Devicerski's Flytta på dig in, och det var vid ett tillfälle då jag behövde komma förbi några löpare som sprang i rad.
 
Jag hade på min Enomondo-app också. Det är en running app som gps-ar vart du befinner dig och räknar ut din rutt samt att den ger dej tider. Total tid, tid för senaste kilometer och också hur långt du sprungit. Så vid varje kilometer done säger den till. Det gjorde att jag hela tiden hade koll på hur mycket jag hade löpt och hur mycket som återstod. 
 
Det gick oförskämt bra, jag joggade på i min takt, ökade på lite efter 5km, och fick mina sista kilometrar under 6 minuter var. Banan var lagd längs Barceloneta, upp förbi Ramblan vidare bort mot hamnen för passagerarbåtarna och början av Montjuic för att sedan vända tillbaka, korsa Ciutdellaparken, förbi tågstationen som är där, till Vila Olimpica och sedan ner tillbaka i Barceloneta genom lite kvarter med ett upplopp nästan där vi startade, vid Placa del Mar, exakt där Club natacio de Barcelona håller till. 10 kilometer var det totalt men det kändes inte så långt. Som sagt, det gick förbannat bra och lätt. Jag kände inte av förkylningen alls, inga hostattacker, inget snorande och ingen täppt näsa - helt otroligt. Hade någon sagt till mig i måndags att det skulle gå så här lätt och bra så hade jag inte trott den personen. 
  
Sista kilometern var en ren fröjd, jag speedade på lite. Solen låg på, folk hejade på och målet var inom synhåll. 
 
Det var ett smart val att ta med telefonen för att ha pepp-musik med på löpresan. När jag korsade mållinjen kom refrängen på Loreen's Euphoria - det vara bara svenska flaggan som saknades då. Helt otrolig känsla!
 
Min officiella sluttid blev 1h01min40sec. Men den riktiga tiden var 59min41sec. FATTA - jag gjorde det under en timme. UTAN träning och med förkylning i kroppen. Då kändes det inte bara bra, det gick BRA också! Det är oerhört motiverade att ha så många andra som springer runt omkring, även om vi alla har olika mål, och olika förutsättningar så blir det en fantastisk atmosfär där och man peppar liksom varandra bara av att vara med.
 
Marta gjorde också ett otroligt lopp, hon har aldrig sprungit 10k utan stopp innan, varken på race eller träning och hon klarade det, lite över en timme hon med. Amazing raisin! Well done you, and well done me!
Han som vann sprang på dryga 31 minuter. Då var jag halvägs. Nu var ju detta inte bara en individuell tävling utan även en lagtävling. Vi tävlade ju alla för vårt barrio, vår stadsdel. Gracia som vi sprang för hade snabbaste kvinnan och näst snabbaste mannen (ingen av dem var oss), men de hjälpte tyvärr inte laget. Vann gjorde St Marti, i ljusblått. Grattis till dom!
Innan vi gick hem fick vi med oss en goody bag med 2 chipspåsar, en pepsiburk och en öl (med alkohol den här gången) - ytterligare sponsringspryar. Jag tror att Spanien är väl det ända landet där man får en Estrella Damm-öl och chips (och nu menar ja riktiga potatischips) istället för en gatorade och en energy bar när man avslutat ett löpp.
 
TACK Correbarri, tack för en helt otrolig dag, jag är så trött, mina vader ömmar men jag är en erfarenhet rikare och min lust på fler race har bara ökat. Springer vi halvmaran i februari? Ja, minsann - den ska jag signa upp för i alla fall - join me!
 

READY TO RUN

Detta skulle ha publicerats igår. Dagen innan vårt första 10km-race (inte nu i efterhand).
 
Marta och jag var nere till Placa del Mar och hämtade ut våra t-shirts, nummerlappar och running-chips (alltså inte potatischips utan sånt chip som du knyter fast på till exempel skon och som sedan registrerar ditt race). Vi fick även en påse var som innehöll sponsorgrejer; bland annat en Nestle chocolate negro-box (yes, favoritflingorna!) och en Estrellla Damm alkoholfri-öl. Tur att man fick alkholfriöl dagen innan. 
Jag var lite orolig och blev lite nervös när vi hämtade ut våra grejer. I och med att jag varit sjuk och förkyld i drygt en vecka gar jag inte kunnat pre-race-träna något. Verkligen ingenting. Senaste träningen av någon form var förra fredagens Montjuic-pass, efter det, på söndagen blev jag sjuk, var hemma från jobbet i måndags och har gått på hostmedicin och knaprat halstabletter och ipren om varannat. Jag har även slurpat i mej mängder med grönt te med citron - jag som inte ens gillar te!
 
På lördagenmorgon vaknade jag, utan feber, utan huvudvärk och halsont med med blockerad näsa, snuva och hosta, därav oroligheten.
 
Vi har också, både jag och Marta tydligen, varit ganska stressade över detta race. Eftersom det är första gången för oss båda och ingen av oss har kunnat träna så mycket som vi velat, vi har inte checkat rutten, visste knappt vart vi skulle börja, vilket håll vi skulle springa, hur man förbereder sig bäst, vad man äter till frukost på en racedag, hur man sätter fast nummerlappen, vart sätter man fast chipet bäst, kan man springa med musik i öronen etc etc - vi hade tusen frågetecken innan racet, därav stressen.
 
Jag somnade ganska tidigt igår. Jag sa till Marta, att det var första lördagen på väldigt länge som jag var i säng med släckt lampa före midnatt. Jag sov hyffsat bra, drömde visserligen att jag försov mig och vaknade upp några gånger under natten. Marta hade gjort samma sak, somnat tidigt men också vaknat tidigt utan att kunna somna om. 
 
Vi hade bestämt att vi skulle gå upp senast halv8 för att ge oss iväg hemifrån senast 8, racet skulle börja 9h30 - men det tar en liten stund att åka ner till Bcneta från oss uppe i Gracia. Sen visade sig också att den buss vi tänkt att ta fått för sig att inte gå idag så vi fick ändra planerna lite och åka ferrocaril / metro istället. 
 
Anyway, vi kom ner till Placa del Mar, där starten skulle gå, var tidiga, så vi strechade lite, gick på toa, leta på säkerhetsnålar för att fästa våra nummerlappar på tröjorna. Runt omkring oss samlades andra runners i olika färger på t-shirtsen. Då vi sprang för Gracia hade vi ljuslila. Nästa år (om färgerna är desamma) ska vi springa för Les Corts (rosa), Sants/montjuic (Orange), Horta-Guinardo (neon-grön) eller Sant Marti (ljusblå) - helt enkelt för att deras tröjor hade snyggare fäg än våra. Dock var det plus att vi valde Gracia istället för St Gervasi/Sarria då deras mörkgröna tisha inte var så kul. 
 
Vi vart ännu mer nervösa, och kanske lite taggade av alla positiva och professionella löpare runt omkring oss. Nervösa för att vi var rookies, taggade för att alla var på så bra humör, solen sken och stämningen var på topp. Folk värmde upp och sprang fram och tillbaka vid startlinjen. Varken jag eller Marta ville värma upp för mycket, eftersom vi både är foolish och trodde att vi inte skulle orka hela racet om vi tröttade ut oss för mycket på uppvärmingen. Vi såg den första kilometern som uppvärmning istället.
Gud, vilka proffs vi är!
 

-2 vs +20

Kga just nu: -2 grader
Bcn just nu: +20 grader

Ytterligare en anledning till att bo i Spanien.

Om en vecka är jag på väg till kylan, ser fram emot det. Inte kylan kanske men att få träffa near and dear ones över en långhelg i Sthlm & Kga. Sist jag var hemma var i juni, så det är about time...

Countdown: 8 days to go!


@Kajsicken - Twitter

Jag har twittrat, mer ellet mindre, i över ett år nu. Jag har inte direkt skyltat med det, men det har heller inte varit någon hemlighet - så följ mej, om du har lust.
 
Gillar twitter mer än FB, även om det blir mer och mer utbrett nu så är det lite less hektiskt än facebook. Ibland när man inte orkar blogga är det rätt skönt att microblogga några ord istället för att skriva uppsatser.
Man får ett bra grepp (well, beror på vilka man följer) på nyhetsflöden. Jag följer bland annat olika tweeters här i BCN som tispar om saker och ting som händer i stan, vilket är useful.
Det är också kul att #hashtaga och följa en sådan - speciellt vid stora evenemang som många har en åsikt om typ OS eller melodifestivalen. 
 
Roligast är trots allt att svara på och re-tweeta tweets. Och speciellt kul är det när 'kändisar' svarar eller retweetar dina tweets, som nedan. Jag har printscreenat när jag fått svar från Anders Jansson, Stefan Holm, Soran Ismail, Paolo Roberto och nu senast idag Kodjo Akolor. Lite starstruck igen. 
 
 

SPEAK SOFTLY and CARRY a PLASMA CUTTER

PLASMAKATTEN återkommer! Ping Anders! Ping Erik!
 
Nu är det bara lajnraxen som saknas! Detta är internskämt på hög nivå.

BADMÖSSEmode

Vilken är årets färg? Jag föredrar den blå - goes well with my eyes, den gula för då blir man lite svensk-nostalgisk, och den gröna är rätt fräsch med. Eller hva?
 
Jag har nio stycken i 5 olika färger, någon som behöver en badmössa - hojta till så kommer en på posten. 
 
Bör påpekas att de sitter så tajt på huvudet att du får huvudvärk. Eller är det kanske jag som har stort huvud? I'd like to think not.
 
Fråga: Varför har jag 9 badmösor? Gissa gärna.

IKEA family

I lördags blev det en spontantripp hem till IKEA. Carlos och Tarsha som precis flyttat in tillsammans i Bcneta behövde lite nya prylar till sin lägenhet och undrade om jag vill hänga på. Tja, eller det kanske var jag som frågade om jag fick följa med. Jag vet inte, hursomhaver, jag kom med, och det gjorde Meri också.
 
Carlos körde, vi satt med och skulle ha party i bilen, nedan finner ni ett klipp på det 'partyt'
Gulliga männsikor som är så lätta att umgås med. 
 
Vi kom till IKEA lite före 18-tiden och jag var inte hemma förrän efter klockan 22. 
 
NOTE TO SELF: Åk inte till Ikea en lördagseftermiddag; det är packat med folk. Överallt. Även om vi inte hade någon tid att passa och kunde ta det lugnt så är det lite frustrerande och stressigt med mucho gente
 
Men förutom allt folk var det en trivsam resa. Jag skulle, som vanligt, inte något men fick såklart med mig lite prylar; nya glas och skålar, lite garderobsförvaring plus lite annat tråkigt tjafs till lägenheten. Och La Tienda Sueca fick sig ett besök på utvägen, där inhandlades lite knäckebröd, rösti, kokkorv, korvbröd och röstad lök. Besviken på att IKEA har börjat sälja enbart sina egna märken. Förr i tiden åkte vi alltid till IKEA för att just de köpa svenska märken som vi saknat, i.e Estellachips, Leksandsknäcke, Gevaliakaffe, Marabouchoklad och Delicatobollar - nu finns inga av dem kvar. Surt, där föll en anledning till att åka dit.
 
Innan vi packade in oss i bilen igen, käkade vi en obligatorisk middag med köttbullar, mos och gräddsås (lingonsylten var slut!?). Jag har ju ingen större fan av köttbullen, don't get me wrong - jag gillar'n men det är inte någon favorit som jag suktar efter. Jag bad om extra mycket mos istället och göttade i mig mos och sås och ungefär hälften av köttbullarna - again, thank's god I'm not a vegetarian anylonger.
 
 
 
Overall a very good afternoon/ evening spent in good company.

PHOTO PARTY SHOOT

I fredags efter att vi sprungit upp till Montjuic och tillbaka och var sådär lagom (läs:sjukt) sletna vankades det ytterligare ett house party. Min tanke var att antingen går jag dit och har kul eller så lägger jag mig i soffan och tar mig inte upp på flera dagar. Jag valde det första, så housewarmingfest blev det. 
 
Denna gången hos en friend-of-a-friend, David, som också är fotograf. I vardagsrummet där de flesta hängde fanns även ett photo set uppriggat för att simply fotografera partygästerna.
 
Här kommer några av bilderna som även kan hittas här (extrern länk). 
 

 
Bild1: Tarsha & Jag
Bild2&3: Valentina, Fernando & Jag försöker oss på att Charlie's angels-posa
Bild4: Jag, Tarsha & Meri ser något kul, kanske?
Bild5: Valentina, Jag, Tarsha & Meri agerar normalt.

TACKY THURSDAY's outfit

'
Lockade håret och drog på mig leopardstassen och gick ut med Tarsha, Meri och Anna i torsdags. 5:e utekvällen på 7 dagar förra veckan.
 
Behöver jag påpeka att denna vecka kommer bli lugn? (Nu är jag ju sjuk också, så mega-lugnt kommer det bli - men även innan jag jag vart tokförkyld hade jag den tanken).
 

WHY I LIVE IN BARCELONA?

Simple answer to that question: 30 degrees and sunny in October.
 

SERIÖST - vem vill käka/köpa något här? Och vad får man, tro?

This is only fun if you are Swedish. Alternatively if you understand Swedish.
 
Älskar latinosrnas namn på restauranger och affärrer.

I'VE SIGNED UP

...for my first run ever! Yes, det är sant. Nästa söndag, den 14:e oktober, ska jag och Marta springa Correbarri - som är ett 10km-lopp här i Barcelona. 10km känns bra att börja med när man aldrig löpt ett lopp innan. Även om jag löptränat mycket (mest på gym) så är det inte riktigt samma sak att springa ute tillsammans med en massa andra. Jag vet ju inte, eftersom jag inte gjort det, men jag antar att det är mer motiverande att springa tillsammans med andra. 
 
Det som är lite kul med Correbarri (som betyder något i stil med stadsdelslopp), är att man springer för just sin stadsbel (eller barrio som en säger i Spania). Jag och Marta bor ju egentligen i Sant Gervasi men vi har valt sprinag för Gracia, för att deras lagtröja är lila. Sant Gervasis är grön. 
 
Under sommaren har jag tränat ganska mycket, inte löpning kanske, men mycket condition såsom PW's, cykling, skating osv så jag tror jag kan klara detta. Jag tänker att eftersom det är mitt första race har jag inget att förlora, ingen tid att slå, så jag ska ta det i min takt och göra det bästa jag kan. 
 
Men lite förberedd vill man ju ändå vara så i lördags tog jag min nya endomondo app och gav mig ut på en löprunda. 10km från hemifrån ner till Vila Olimpica via Diagonal, sprang jag längs strandpromenaden till W och tillbaka upp mot La Rambla - Jag lyckades med 10km utan stopp, på 1 timme och 2 minuter - det är jag ganska nöjd med - klara jag under en timme är jag mer än nöjd. 
 
Det var som sagt i onsdags, gissa om jag hade mördarträningsvärk i torsdags och igår? Men det stoppar inte en diciplinerad brud som jag. På torsdagen blev det en PW med hantlar upp till carretera de les aigues och igår, boh, igår, en mördarlöparunda. Fernando lurade med mig och mina trötta ben på en löparrunda upp till Montjuic och tillbaka. För er som inte vet så är fästningen/slottet på Montjuic en av de högsta punkterna i Barcelona och det är ganska brant upp dit. Jag sprang hemifrån, ner till Universitat, till Placa Espanya, för att sedan börja stigningen upp till Montjuic och sedan tillbaka ner till Placa Espanya. JAG KLARADE DET, det trodde jag aldrig! Efter de första 10 minuterna var jag helt slut, men det var då viljan ryckte in. Okej, det kanske inte gick i Usain Bolt-fart men jag gjorde det ändå. Otroligt stolt över mig själv. Igår kväll var jag så trött att jag inte vågade sätta mig när för jag var säker på att inte ta mig upp - idag, lite träningsvärk i lår och vader but apart from that - I am feeling fine and I am ready to run. Fast inte idag. Imorrn kanske!  
 

I MISS YOU

I don't know why but everytime I hear this song I think of my brother and on how much I miss him. This is not a song that we listened to together so we don't have any common memories when hearing it. I remember listening to it a lot last autumn and I thought a lot about the lyrics. Now when I hear it I think of you, älskade bror. Jag saknar dej! 
 
 
If you ever find yourself stuck in the middle of the sea, I'll sail the world to find you
.....
And if you ever forget how much you really mean to me, everyday I will remind you
 
Det var ett tag sedan nu när jag vart så emotionell, men du ska veta ERIK att du fortfarande betyder (och kommer ALLTID betyda) jättemycket för mig och jag önskar inget annat än att vi kan får kontakt igen. Saknaden inom mej finner inga gränser. Jag finns här och kommer alltid finnas här, jag hoppas att du vet det.
 
Miss you bro!
Saknaden är enorm

CLOSING PARTY på WET DECK och EFTERFEST på ECLIPSE

Söndagskvällen innebar en spontanutgång. Det var nämligen säsongsavslut på W's Wet Deck med afterparty på Eclipse (min favoritbar - mest för att den är så lyxigt placerad på 26:e våningen på hotel W). Wet Deck är också på W's område, fast på bottenplan. Första gången där, sjukt flådigt med pool och sunbeds mellan scenen och baren. DJ's från Ibiza, modeller på stylor, fotografer i överflöd, men ändå inte så über-crowded som vissa av dessa strandklubbar kan bli på sommarhalvåret.
 
 Egentligen var jag inte så peppad att dra ut då jag haft 2 utekvällar redan plus att måndag = jobbdag. Och det är ju aldrig kul att gå och arbeta efter en kalaskväll. MEN, med lite övertalning (faktiskt förvånansvärt lite övertalning - gud jag håller på att bli ett party animal) så cyklade jag ner till W. Ja, cyklade. Ni hörde rätt. I klänning (LBD) och heels. Där mötte jag upp de andra; och the rest is history. 
 
Jag har den förmågan att när jag är opepp på utgång och helst av allt vill stanna hemma men ändå pallar mig iväg - då har jag som roligast. Antagligen för att jag inte har några expectations what-so-ever. Söndagen var inget exception. En helt fantastik kväll, som inte slutade vid midnatt som jag planerat utan mycket senare (eller tidigare - hur man nu vill se det). När partyt lämnade Wet Deck och drog upp till Eclipse lyckades vi (jag och Tarsha) komma in i VIP'n. Igen, och den här gången var det massvis med kul och intressant folk där, vi hängde där med DJ'n och annat glammigt folk - fick en massa cocktails, dansade oss svettiga tills att fötterna (i heelsen) inte orkade mer. Tror inte jag lämnade hotellet förrän 4-snåret. Somnade säkert inte före 5.
 
Behöver jag påpeka att måndagen var rätt tung på kontoret? 
 
Pics från BPremium 

BAR-HOPPING på en regnig lördag #truestory

Så för att fortsätta med den gångna helgens händelser kommer vi nu till lördag eftermiddag. Eftersom det fortfarande öste ner med regn och jag var lite seg i huvudet efter fredagskvällen hade jag inga storslagna planer för dagen men kände att jag ändå ville göra något. Jag hatar att bara sitta av en ledig dag. Så efter att ha städat lägenheten, käkat sen flingfrukost och facebookat lite var klockan redan efter 3pm. Jag bestämde mig för att möra upp min kompis Ross (vi kan kalla honom Rosstopher, han gillar det!) på en irländsk pub i Urquinaona. Det var ett litet uppehåll i ösregnet (det duggade bara) så jag hoppade på bicingen (utan att låsa fast väskan i stället den här gången) och cyklade ner för att supporta mitt nya favoritlag Liverpool till en 5-2 seger över Norwich.
 
När matchen var slut regnade det fortfarande och för att invänta ett uppehåll blev det lite käk i form av nachos och några öl. Ja, jag håller på att lära mig att dricka öl. Sakta men säkert. Efter 3 coronitas respektive guiness trotsade vi regnet (då det var svinkall aircon på puben) och sprang till närmaste sangriahak, beställde in en varsinn sangria de verano för endast 2 euro styck. Fatta, två euro för en pint av sangria! Sjukt billigt! Det blev bara en pint, för vi bestämde oss för att barhoppa lite. Nästa stopp vart L'Ovella Negra i Gotic där men liksom går ner i en källare och sitter vid långbord i trä, språkar med spanjorer och äter cockporn. Vi beställde in en varsinn sangria och även något nytt spännande: Leche de Pantera. Panternjölk. Om vi förstod det hela rätt så innehåller den mjölk, och någon annan typ av mjölk, brandy, is och kanel. Ganska heavy drink, men helt ok och antagligen väldigt bra för benstommen. 
Nästa bar som skulle testas var Gypsy Lou, som jag kom att renama till Ginger-Joe. Ovan ser ni hur bra google maps fungerar i regn och kyla. Antingen visar den blå pricken vart vi är eller vart vi ska. Smartphones di merda, tacka vet jag hardcopy kartor. 
 
GingerJoe som inte heter GingerJoe bjöd på hemsk flöjtliknande arty-musik för arty-männsikor. Sån där skum musik som kan komma i filmer med mördarscener. Inte direkt vad man vill höra en lördagkväll. Våra chilenska bartenders blandade till en varsinn mojito, innan vi fick sår i öronen och knallade vidare längs Joaquin Costa.
 
The Dog is Hot är antagligen det bästa namnet på en korvkiosk. Tacka gudarna att jag inte är vegetarian längre. Snabbmatshotdogen med potatisbitar och salsa piccante var awesome. Ja, lite stark kanske så utan piccante och med vanlig snäll ketchup hade den varit top notch.
Här någonstans dog batteriet i min telefon så därför jag har jag inga mer bilder men fortsättningen är rätt enkel. Negerbaren (Rosa Negra) fick sig ytterligare ett besök. Har inte varit där sen mamma och pappa var över i början på augusti. Adrian och Edward Norton var där och undrade om jag inte skulle ha min gamla hederliga passionfruit margarita - they know me. Vi delade broderligt på 2 mojitos, en daiquiri och en margarita innan de slängde ut oss. Inte slängde kanske, men stället stänger ju a las dos så vi gick hem. Eller snarare cyklade hem för det regnade ju. 

CLEANING PROCESS i ösregn

När terrassen skulle städas på lördagsförmiddagen regnade det cats and dogs, litterary. Det öste ner från arla morgonstund till sent på kvällen. En sådan där dag då man inte har något att göra för Barcelona är liksom inte utrustat med plan-b vid regnväder. Lyckligtvis hade vi terrassfesten på fredagen och slapp med nöd och näppe regn(o)vädret, dock städandet fick ske i vattenbad. Ändå hjälpte det med moppandet att det regnade. Men sådant som flaskor, burkar, skålar, askfat och high heels som var klarlämnat på terrasen badade i vatten. Chokladbitarna och chipsen var så mjuka, dyngsura och mjöliga så att det gick rätt ner i rubbish-binen.
 

OKTOBERFEST 2nd edition

En liten sammanfattning pa helgens bravader. Det hander sa mycket nu for tiden att jag pa mina lediga dagar inte har tid att uppdatera. Darfor gar det ibland nagra dagar mellan inlaggen, I do apologize about that. Fast egentligen, varfor be om ursakt, det ar ju min blogg och jag ar antagligen den enda som laser den.

 

Right, to start with Friday. Vi hade planerat en terassfest. Forra aret, samma helg, hade vi en lyckad Oktoberfest pa terassen. Da var hela uteplatsen tackt av skyddsnat eftersom det gjordes nagon typ av renovering pa taket. Det gjorde att vi fick en fotbollsmal / Viking line-farja –feeling pa miljon. I ar har vi inte natet kvar men vi tankte att vi anda kunde infora oktoberfesten som ett arligt party. 

Fredagen var mulen, det duggregnade lite men som på beställning, så klarnade det upp till kvällen och vi kunde fortsätta med våra preperations. Här följer lite bilder, från vår underbara terrass:

 

Lyckad fest med trevligt folk. Lite på lyset vart vi allt. Jag vaknade med onda knän och Anais med en haltande fot. Ingen aning hur, men kul var det!


RSS 2.0