HICKA

Jag brukar nastan aldrig fa hicka, men nar jag far det ar det rejalt med hickningar och oftast svart att fa bort. Men, med 24 ars erfarenhet har man sina knep. Halla for nasan, gurgla vatten – garna samtidigt, lata nagon skramma slag pa en – sadana saker brukar fungera, en eller tva ganger.

Igar, av nagon anledning, fick jag hicka hela 6 ganger! 2 ganger pa jobbet, 2 pa vag hem och 2 hemma. Hur kommer det sig? Till slut fungerade inte mina knep sa jag fick ga med hickan, och magvarken kom smygande.

Kul? Inte det minsta.


SKOTTNINGFarsan och jag har skottat snö idag, på förrådstaket. Se så fint, finaste taket på Lovatsvägen indeed.

Nu inväntar vi träningsvärken!

MINUS24

Karlskoga, Sweden, December 2010 - minus 24 degrees

Härliga winter wonderland!

HEATHROW DI MERDA

Puh. Vi är hemma.

Heathrow sucks.

Förra lördagen kom ett litet snöfall i London, sisårdär 5 centimeter som la sig på backen, inte mer. Detta gjorde att flygtrafiken totalt stannade av på lördagen och söndagen. Sjukt eller vad?

Luton, Gatwick, Stansted och City airports öppnade såsmåningom på måndagen, med reduced flight schdule och en massa förseningar, men yttersert får cancellations. Heathrow däremot, körde nästan inga flights, på tisdagen kom 3 utav 10 flighter iväg coh endast en runway var öppen. Ingen mer snö kom, det vart plusgrader och fortfarande kan inte en av världens mest traffikerade flygplatser få sina flyg att gå igång.

Erik vart orolig, jag sa att vi oroar oss inte förrän tisdagkväll (vårt flyg skulle gå onsdagkväll). Men så, på SAS hemsida så hade de en live flight schedule och vår onsdagsflight stod som CANCELLED.

Shit.

Jag bröt ihop, ringde SAS och dubbelkollade. You are number One Hundred And One in the queue. Vad gör man? Väntar såklart. När jag kom fram, så reconfirmade kvinnan på andra sidan luren att visst vår flight kommer inte att gå. Detta varkvällen innan, på tisdagen. Hon kunde boka om oss till den 26:e, via Köpenhamn eller så kunde vi få full refund. Jag gjorde inget utan ringde pappa och Erik (fick inte tag i mamma), och rådfråagde vad vi skulle göra. Jättebesvikna att inte kunna komma hem till den 23:e men what to do? Nästa flight som gick någotlunda nära, var till Oslo den 24:e - självaste julafton. Jag bokade. Och vi ändrade om ledigheten så att vi skulle vara hemma över nyår instead.

Just out of curisoity så checkade jag statusen på vår flight på onsdagsmorronen, vad står det inte, jo - PLANNED as scheduled! WHAAAT? Ringde SAS igen, you are number EIGHTYEIGHT in the queue. Väl talandes med SAS-personalen säger de att jo, men alla SAS-flighter ska gå från och med klockan 12 idag. Och vi var fortfarande med på 21.05-flighten (tacka gudarna att jag inte avbokat eller bokat om dagen innan). Jag ringde Erik och bad honom sluta tidigare för vi var ju tvungna att dra hem och packa.

Klockan 17 var jag hemma, tokpackandes. Erik kom halv 6, taxin väntade utanför huset kvart i sex. En halvtimme senare var vi på ett kaotiskt, knökfullt Heathrow, där de inte släppte in folk utan biljett och bekräftad flight.

Köade i någon halvtimme, och när det väl var vår tur hittade de inte mej i systemet. Erik kunde checka in men jag hade tydligen inget ticket number. Klump i halsen, fick jag snacka med en supervisor som efter mycket inget kunde göra något utan skickade mej till customer services. Där vart jag ståendes i 10-15 minuter och klumpen i halsen växte. Jag ville hem, när jag var så nära.

Till slut säger mannen bakom disken: it's OK, just get another boarding card printed.

PUH, tack för det!

Vi fixade nytt b-pass, gick igenom säkerhetskollen och andades ut. Åt lite mat eftersom vi stressat och just insett vad hungriga vi var.

Flighten till Stockholm var i slutändan 1,5 timme sen, men what the hell - vi kom hem, landade på Arlanda till -minus 24, klockan 2 på natten svensk tid.

Heathrow di merda, höll på att sabba allt men det löste sig i slutändan!

TIMBUKTU

Glöm Timo Räisänen
Glöm Mads Mikkelsen
Glöm Olly Murs
Glöm Hugh Jackman
Glöm Lars Vaular
Glöm Joel Kinnaman
Glöm Diego Forlan
Glöm Johan Glans
Glöm Niccolo Festa
Glöm Carl-Philip
Glöm Zlatan - eller nej, glöm inte Zlatan helt.

NY FUTURE HUSBAND är TIMBUKTU, finns det någon charmigare?

Har alltid haft ett tycke för Jason, och i och med Musikhjälpen (som han var programledare för) har jag insett att han is my future man.Jag har alltid velat se honom live men det har inte blivit av. Än.

Det kommer.

ERIK'S 22ND

Jag hade planerat Eriks födelsedag i skandinaviskt tecken.

Vi började med födelsedagslunch på Madsen. Det blev räkmacka, kronärtskocka-soppa, frikadeller, valnötspate, rödbetor, kladdkaka och julmust.Stopp två var Absolut Ice Bar, 40 minuters kyla med inkluderad cocktail och personligt isglas, som Erik ville äta upp. Ursäkta bildkvaliteten, vi hade ingen proper kamera med oss utan använd mobilerna.Erik hann med 3 cocktails, jag två. Mojitos, Berry nice och Icebar London.

Sista stoppet var Big in Sweden, en show med Carl-Einar Häckner, på the Roundhouse i Camden. Vi satt längst fram och fick både bananmos och fake-blodstänk på oss.C-E är verkligen insane, helst sjuk!

DATUM

Nu ar det bestamt!

Jag gor min sista dag pa Londonkontoret den 18:e mars 2011.

7 veckors ledighet pa det.

Start i Barcelona andra veckan i maj 2011.

Skont, nu kan man borja planera framtiden, ja, lite i alla fall!

AR MAN SLUT...

...nar man plockar fram osthyveln for redan fardigskivad ost?

JULGRAN!

OFFICE-JULGRAN FORE:


OFFICE-JULGRAN EFTER:


Aterigen fick jag uppdraget att kla var office-julgran. Den ar lite gles upptill sa jag fragade julgransforsaljaren vart de kommer ifran, julgranarna alltsa. Svaret jag fick: 'God knows!'

Jag gjorde det basta med sma medel. Lite tacky, men annars okej, eller?

Julstjarnarn kopte jag, mitt forsta ar pa Axis, 2006. Jag fick da uppdraget att leta just julstjarna och sprang omkring i hela Chiswick och lansade varje affar - inte en stjarna fanns. Min davarande supervisor sa at mej att inte komma tillbaka utan en stjarna, och rookie som jag var tog jag det superallvarligt. Till slut, efter nagon timmes letande fann jag en pa en liten off licence - och den hanger med an idag. Rorande!


MED EN ENKEL TULIPAN!HAPPY 22nd BDAY baby brother!

Det finns smarrig 'frukost' (läs tårta...) i kylen, på min hylla - två bitar, kunde inte välja vilken sort så käka hur mycket du vill men se till att vara hungrig igen vid halv 2 (tretton och trettio) - för då vankas det födelsedagslunch.

Så, ett tips - spara en av bitarna till senare, fast det är ju din birthday so you decide!

GRATTIS GRATTIS!

HARD LIFE

sleten
trött
glas i foten
hungrig
träningsvärk
blåmärkesbula på knät
7 cuts i tummen

...men vad gör väl det? Dublin äger!

Bilder kommer snart.

Generator Xmas Party

I torsdags hölls Generator's årliga julfest, på Generator såklart. Det vart sent... eller tidigt - beror på hur man ser det...

DUBLIN COUNTDOWN

2 days to go...

MOTSATS till VARMT

Jag ska inte klaga. Jag har lovat mej själv det. Vi har faktiskt inte minus 17 och massa snö som det är hemma.

MEN what the hell, jo, jag får klaga lite. Det är kallt i London, det är kallt i Hammersmith och framförallt är det kallt på Adeney Close. Why? Jo, I will tell you - våran ytterdörr är full i sprickor och inte ordentligt tätad (inbrottstjuvar se hit!!). Detta gör att det blåser in (genom springorna) och gör det kallt på golv och i vårt kök och tjejtoa speciellt. Inte roligt, jag sitter nu invirad i mitt täcke med dubbla tights, raggisar, hoodie och halsduk. Inte okej, inte alls.

Nej, tänk om man hade en liten Lyby-kamin så man fick elda lite. 30+ och pyroman-Kajsa is happy.HARRY POTTER & the deathly hallows PRIMA PARTE

REVIEW.

I liked it. However I did not remember much from the book. But it was good.Cannot wait for parte due, hoppas att Snape (Alan Rickman) får vara med lite mer då. Han är helt klart bästa brittiska skådisen all time.

ZUMBA NO ES PARA MI...

Denna veckan har vart en riktig gym-vecka, då jag kört 6 utav 7 dagar på Esporta Chiswick. Mest löpning men idag fick jag för mej att testa ettt pass, och inte vilket pass som helst - utan ett ZUMBA-pass.

Definition: Zumba Fitness® baseras på konditionstränande, rytmisk dans och har blivit en av de snabbast
växande träningsformerna i USA.

Med höga förväntningar gick jag in i studio1 för en timmes danspass. En lång timme senare kom jag ut, lite besviken och inte alls slutkörd.

Kul? Nja, jag har insett att jag inte har kordination och har därför lite problem att hänga med i dans-kombinationer jag aldrig gjort förut. Fast jag hittade på mina egna höftrullningar och magdanser blev jag inte riktigt trött så jag fick avsulta med 35 minuter raseri-löpning på superfast level.

Skönt det. Ska nog hålla mej till löpning, cykling, walking och dissa dansandet, har inte energi att lägga ner på salsasteg och liknande.

Synd, för detta trodde jag på. Och synd, nu slipper jag köpa såna finfina kitchiga byxor... supersynd ju!

LYBYLAND IN PICSJust det, tog mod var det ja...

Klockan 4 på möra är man lagom på hugget...
RSS 2.0