DON'T MESS WITH ME & CHRIST

Rom borde vara världens mest statytäta stad. Du finner dem överallt, inte bara i gamla kyrkor och museum utan även på gatan, i parker - inomhus, utomhus - you name it.
 
Christ och jag kunde ju inte annat än att mucka lite gräl med dem.
Men i slutet vart vi kompis med Gallileo. 

bank holiday monday

First: PW / Run at carretera de les aigues (stavning?). Det är mitt favorit-track uppe, nästan vid Tibidabo, with an amazing view över hela Barcelona. Superblåsigt med oh beautiful.
Second (which I don't have an image for): Skating från hemma till Bogatell. 
 
Third: Volleyball, well, jag körde topping up my tan på playan då det var überfint väder, säkert 30 grader och strålande sol - i slutet på september. 
Härlig dag. Mer sådana tack.

MERCE12: måndag / fireworks

Nu hoppar jag lite i berättelsen, söndagen får komma sen. Först igår, måndag alltså. Det var ju minsann bank holiday, tur att man fick reda på det i tid annars hade jag gått till jobbet och jobbat och missat avslutningsfyrverkerierna vid Pl Espanya. Tummen upp för det. Massvis med folk, ingen reception på telefonen men hey rätt coolt ändå.
 
Photos taken by Fernando, I am mentioning this as I am always stealing photos from him, so this time - give him all the credit! :)

...and there was another fancy dress party

Öppet tema = fria händer. Jag låter bilderna tala för sig själva. 
Bilderna kommer från various people på FB.
 
Farmor - ja, en del är lättklädda men det är lugnt, det är varmt i spanien!
 
Som vanligt klicka på bilderna för att se större format. 

MERCE12: lördag / dag

Lördagen sen. Planen var att se en massa grejer. Mänskliga torn, projektorshower och visselpipainköp stod på schemat, på dagen. 
 
However, dagsschemat sprack ganska snabbt när det blev löpning, F1-kval och shopping stället. Dock ingen visselpipa. 
På eftermiddagen hängde jag hemma, fixade och trixade lite, dammade av baywatchoutfiten inför kvällens kommande maskeradparty. (Notera att det var till detta jag behövde en visselpipa!)

MERCE12: fredag

Ja, nu var det ett tag sedan jag uppdaterade igen. Det går verkligen i vågor men med tanke på hur full rullen har varit (haha, kan man uttrycka sig så?) så är det inte så konstigt att jag inte hunnit med bloggandet. 
 
Men, för sakens skull och för mitt eget minne tänkte jag nu ge en liten sammanfattning av vad som hänt sen senast. Det kommer inte bli en sådan där uppdateringarnas uppdatering som för några veckor sedan (Teresa - du kommer orka läsa för jag har tänkte göra dag-för-dag-inlägg!). 
 
I fredags började La Merce, vilket är Barcelonas största festival där katalanerna (och spanjorerna) (och vi utlänningar!) firar sitt skyddhelgon med pompa och ståt. Merce håller på i flera dagar och runt om i stan pågår massvis med konserter, danser, fyrverkerier, light shows, eldshower, parader och mänskliga torn-byggande.
 
Efter jobbet, på fredagskvällen, var vi först och såg en lightshow på Sagrada familia, Anais och jag. Det var inte bara en ljusshow utan innehöll pampig musik med, vilket gjorde det till en sjukt cool show. Den kördes varje hel timme från 21 till midnatt. 
(klicka på bilderna för att se dem i större format)
Showen varade i dryga halvtimmen och efteråt mötte vi upp med järngänget på en pub i närheten för att sedan bege oss mot MACBA för koncerter. 
Kvällen (läs halva natten) spenderades alltså här, där vi lyssnade på katalask rock (tror jag!), drack öl med sugrör, dansade och hängde med skönt folk. 
 
Vi hamnade sedan på efterfest (hos någon friend-of-a-friend-of-a-friend där vi inte lyssnade på musik, inte dansade, inte drack sugrörsöl och var tvungna att viska för att inte störa grannarna). Jag fick, on top of this, förklara för de otrendiga lokalborna hur coolt och trendigt svenskt Cheap Monday är.
 
Anais och jag gick hem. Och var väl hemma lite efter 3. Ganska tidigt ändå. 

SWEDEN BOOKED

Flights booked. Åker hem en sväng om dryga månaden.
 
19 Oktober (för övrigt Mammas födelsedag) lyfter jag mot Arlanda för en musikallördag i Sthlm med mammie, Christ och Ellika. Vi ska se JCS med Ola Salo. Vi var nämligen på JCS i Göteborg när vi gick ur nian, Christian och jag, det var 10 år sedan det. 10! Christian fick biljetter av oss i 25-årspresent så nu är det alltså dags att utnyttja dem. 
 
På  söndagen åker vi hem till Charley och spenderar söndagen och måndagen hemma. För att sedan resa tillbaka till Bcn från Karlstad den 22:a.
 
Nu på onsdag åker jag till Palma över dagen för lite jobb. Sen blir det antagligen en veckas London-jobb-tripp i slutet på oktober. Men, förutom det, kommer jag vara i Barca. Skönt dä!

OVÄNTAT MÖTE version 2.0

Som alla vet vid det här laget, så sprang vi ihop med Sebastian Vettel på Monza också. Han hoppade ur sin lyxbil med en livvakt, coach, manager eller liknande precis vid mej och farsan när vi köade för att se lite F1-bilar på nära håll. Jag hade kameran, denna gången systemkameran, redo runt halsen och hann klicka av lite bilder. Tur var väl det, för fort gick det när Seb och hans wing man sprang in på paddockområdet.
 
Seb är liten han med, inte lika liten som Messi & co, men nära.
 
Häftigt var det i vart fall, och vi blev båda lite starstruck, farsan och jag. När vi var i racet här i Spanien stötte vi ihop med David Coulthard med gud det han är ju ingenting jämfört med Mr Vettel. 
 
Tänk, på mindre än två veckor har jag sett en regerande F1-världsmästare plus ett av världens bästa fotbollslag live, bara sådär. Livet är otroligt fantastiskt roligt ibland.
 

OVÄNTAT MÖTE version 1.0

Idag, nu på kvällen, när jag gick hem från jobbet hände något spännande. Jag gick min vanliga väg upp längs Passeig de Gracia. Inget konstigt med det, förutom att det utanför det 5-stjärniga hotellet Majestic står lite folk med kameror i högsta hugg, även några poliser gick omkring och flyttade några kravallstaket. Första tanken var att 'åh nej, nu har det varit demostration igen', men ganska snabbt insåg jag att folket utanför hotellet väntade på någon eller några.
 
Poliserna började ställa i ordning kravallstaketen så att det blev en gång från hotellentren ut till taxigatan. Mer folk samlades, och det viskades och pekades. Jag greppade lite snack här och var och i och med att många hade Barca-tröjor på sig, plus att det är match ikväll fick jag till slut veta att los juagdores de Barca var på hotellet och i princip väntade på spelarbussen. SÅ, jag stannade såklart kvar. Drygt 20 minuter senare körde en mörkblå buss in och ställde sig på taxivägen, poliserna och en man som jag antar var hotelldirektören pratade i headsets och pekade. Batongerna kom fram, och stängslen säkrades. Ut från hotellet, med ett stort jubel från 'publiken' kom hela laget med Xavi först.
Bilderna är lite suddiga, damn you Iphone-camera. Nu ska jag alltid släpa på systemkameran så jag kan snappa bättre bilder på alla kändisar jag möter. Did I tell you I'm slightly starstruck now?!
 
Anyhow, Messi och Xavi är korta, Pique är lång, fast det kanske inte är så konstigt att han ser lång ut i den skaran med midgets som det är i Barca. Fabregas är het och det är även poliserna som 'vaktade' spelarna.
 
Good afternoon, verkligen. Mer såna, tack! This is why I love living in Barcelona, jag menar, hur ofta i Sverige stöter du ihop med ett av världens bästa fotbollslag när du går hem från jobbet? 

COLORED TROUSERS

We've seen them, the red ones. They are slowly taking over the world. Red trousers and a preferably light blue shirt is what some people may call 'trendy'. Bex and I spotted a few red trousered men when she was over. Andy and I always bump into them when we are out and about in London. I'm trying to get Anders to buy a pair himself. I mean, I do have a pair, buy hey, I'm a lady so completely different thing. 
 
If you think Spain and UK are cool and trendy with their red trousers, they are nothing, and I mean NOTHING compared to L'Italia. Italy is THE country for colored trousers. Wherever you go, whether it is in Milan or Rome, city or countryside, in the circuit or St Peter's church, morning or evening, whether they are old or young, big or small, long or short - you always find them, the coloured trousered men. I made it a mission to shoot them, but in the end I couldn't be bothered to take my camera as there were just too many men.
 
Isn't it wonderful with such a colourful taste? Here are some of the photos from the past week. Enjoy!
Click on the smaller photos to see them in a larger scale.

GELATO


Förutom pizza åt jag en hel del gelato i Italien. Dom har, utan tvekan, den bästa glassen. Sista dagen hittade Christ och jag det här stället som bjöd på modellmegamycket-glass. Happiness!
 

PIZZA9 evenings, 9 dinners, 9 different kinds of yummy pizzas!

Counting down the hours....

..eller snarare minuter!


Me & My Sistah...och lite avresetankar

Bara nagra ynka timmar (pa jobb) kvar till avresa. Jag vet, jag har tjatat om detta lange, men jag ar taggad till tusen. Igar var inte den basta av dagar, kanslomassigt sett, hence det ska bli oerhort skont att aka bort och tanka pa annat. F1, Italien, pizza och colliseum i all ara, det ska bli kul alltsamman men allra allra mest vill jag bara vara  dar och umgas forst med farsan men sedan ocksa med Christ. Family matters!
 
Det enda som inte ar sa varst med att resa ar att jag inte komma att kunna uppdatera mig pa min PIC's Teresa´s aventyr i Kina/Malaysia/Singapore. Vi (T-rex & K-rex), som alla vet, bombarderar varann med facebook-meddelanden, blogginlagg, skypar (till faxen i Kinarestaurangen), vibrar, whatsappar, twittrar flera ganger om dagen oftast. Ja, inte alla medier varje dag kanske, men nagon av dem, eller flera. Vi har dessutom pa senare tid ocksa mind-readat varandra. Det har hant att vi tankt samma grej, fast vi inte ens ar i narheten av varann och postat nagot liknande, ringt varandra samtidigt, kopt likadana skor utan att veta om det... eller anvant Same-same-but-different-linnet samma dag. Truly my twin-sis!

Att jag nu ska vara borta i 9 dagar med mer eller mindre non-existing internet-atkomst och att hon sedan aker till Asien (jag vill folja med!) den dagen jag kommer tillbaka ar inte ideal. Klart att vi kommer kunna horas av men vi vet ju sjalva hur det var nar vi reste i Thailand forra aret att internet inte alltid haller, plus att vi ha en time difference to think about.
 
Teresa, my darling, my dear, vi hann inte med bokklubbandet, men tur ar val det - jag har inte last ut boken an. Skriv en recension sa kor vi en studiecirkel nar du ar tillbaka. Trevlig resa hun, ha sa himla kul och tank pa mig ibland. Uppdatera garna bloggen eller twitter nagon gang ibland och skicka ett vykort por favor.
 
 
 
 

IN AN ELEVATOR IN SPAIN
Same lift. Same people. Different times. Än så länge har den inte stannat. Peppar, peppar, ta i trä. Tocar madera som en säger i Spania.

PhotoMix

Efter uppdateringarnas uppdatering igår, kommer här lite bilder som syftar tillbaka på det inlägget. Klicka här om du vill läsa. Eller snarare klicka här om du ORKAR läsa. Om du inte orkar utan har en trött hjärna som jag, här kommer lite pics att vila ögonen på.

Marias födelsedagstårta, fylld med mosad banan och chokladmousse, on top hallon, kiwi, neverstop och svenska flaggan.
Anais i mina hollywoodlockar och Carro's brillor. Jag testar min Xena-outfit. Kreativiteten flödar när det gäller paketinslag, har man inte presentpapper och snöre tar man servetter och skosnören. Utgångsmake-up.
Morgonen-efter-makeup.
 
View of Barcelona by night (well evening). Anais & myself på bussen, en av de två bilder jag lyckades ta själv under gladiatorkvällen. 32 grader varmt. Anais, Marta och Marcel på krabbstället.
Min fastlåsta väska i bicingen. Mina underbara flatmates och jag. Terassparty hos Greg x 2. 
Jag och paellan. Jag och mojiton. Nej men inte ska väl jag? Pihl & Larsson. Terasshäng.

Avslutar med en bild från Loka, tagen av mamma. Farmor's 81-årsdag firades med pompa och ståt just där. FIn posering till eftermiddagskaffet. Grattis igen älskade farmor!
 
OBS! Klicka på de mindre bilderna för att se dem i större format. Ett tips bara!
 
 
 

TEMA: Gladiator


Ovan ser ni ett gäng mer eller mindre blurry bilder från gladiatorpartyt. Again, jag älskar fancy dress och skulle gärna ha maskerad året om. Så otroligt roligt! Eller roligast är väl egentligen pysslet innan, att fixa och trixa med detaljer och outfits. Jag kanske borde byta yrke? 
 
 

Future plans

Det var minsann en update som heter duga. Eller va?
 
Hur ser framtiden ut dårå? Ljus I would say. 5 jobbdagar och sen ska jag på F1-action i Milano / Monza med farsan i dagarna 5, för at fortsätta till Rom med bäste kusin Christian.
 
I cannot wait. Bring on the vacanza!

 

Uppdateringarnas uppdatering

Kajsa? Vem är det? Vart är hon? Vad hör hon? Vart håller hon hus? Lever hon?

Ja, har man facebook vet man att jag lever för där uppdateras det till tusen om inte med bilder så med statusar. Men har man inte facebook (hej farmor!) så kanske man tror att jag gått under jorden på grund av bristen på uppdatering på bloggen.

I can confirm att så inte är fallet. Jag har bara varit oerhört upptagen med det ena och det andra. Och bloggen har således blivit lidande. Så vad har hänt? Hmm, låt mej se, vart slutade vi?

Jo, Rebekah var här och hälsade på mig under en långhelg i början på augusti. Jag hade tagit en dag ledigt och vi hade några underbara dagar med strandhäng, barhäng, shopping och sightseeing i Barca och i Sitges. Vi åt oliver, jamon och tortilla de patatas på terassen varje dag, och drack vin G&T's och sangria, som sig bör i Spanien.

I början på augusti började jag även min nya roll på jobbet. Jag är numera systems supervisor, inte så mycket har egentligen ändrats mer än själva titeln eftersom de arbetsuppgifter jag nu har hade jag i princip innan med, inofficiellt. Tänker inte gå in så mycket mer på det, det är inte så kul läsning så vi skippar det.

Helgen efter att Bex varit här, alltså helgen 16-19 augusti, var jag i London. Min kollega, eller numera ex-kollega Javi, hade anordnat ett leaving party då han flyttar hem till Brasilien i nästa vecka. Javi och jag jobbade i flera år next to each other och vi har gått igenom mycket ihop, dessutom flyttar han till andra sidan jorden, dit man inte direkt åker för att hälsa på över en långhelg, därför kände jag att jag vill vara med på det partyt. Jag flög in till Heathrow på torsdagskvällen, bodde hos Kristin i gamla goa SheBu och hann med lite afterwork drinks med Sabryna, Bex, Kristin, Mel, Ivan, Anders och Maria på fredagen. Kul att catcha up med gamla godingar.

Lördagen bjöd på dunderväder. Dunder som in kanonfint. 31 (?!) grader och sol. I London. Sjukt. Alla har deppat hela sommaren eftersom värmen inte riktigt kommit men jag kan då inte klaga, de får gångerna jag varit där i år har vart soliga och fina. Och speciellt denna dagen. Kanske är det så att jag är solen, jag kommer med värmen?
Heatwave, jag skämtar inte när jag säger att det var Barcelonavärme. Vi hängde i Ravenscourt Park på dan, jag Kristin, Laura, Mel, Maria, Ivan och Anders. Hade lite picknick, solade, snackade skit och njöt av värmeböljan. Anders fick sin efterlängtad glöggflaska som jag lovat honom. På kvällen sedan bar det av till Westfieldspuben the Bull där Javi och hans fru Irene hyrt in sig på ett av rummen. Där spenderade vi eftermiddagen / kvällen i sällskap med gamla och nya kollegor, vänner och ovänner höll jag på att säga. Det bjöds på vin, pimms, champagne och det var så in i bomben varmt. Jag hade med mej min jeansjacka, den användes aldrig under de 3 dagarna.
Riktigt kul att vara i London, sorgligt men ändå skönt att vara med och säga hejdå face to face.
Söndagen spenderades på Gatwick. mitt flyg var över 2 timmar försenat på grund av plan-byte, så istället för att vara hemma kockan halv 7 som tänkt, var jag hemma halv 11. På kvällen.

And then... vart är vi nu? Jo tillbaka i Barcelona, jobbade en hel arbetsvecka utan besök. Vi var på terassparty förra fredagen hemma hos Greg, slutade med att vi skulle nattbada (vi har haft en heatwave i Bcn med temps på nästan 40 grader). Så blev det inte, tanken var att vi skulle cykla ner till playan runt 4-snåret men bicingen var inte öppen så folket skingrades och åkte hem. Utom jag och Daniel som skulle invänta bicingen. Den öppnar klockan 5. Vi väntade, och väntade, och väntade. På en stenparkbänk, trötta och kissnödiga. När bicing väl öppnar visar det sig att Daniel tappat sitt bicingkort och vi kan alltså inte cykla hem... det blev taxi.

På lördagen kom Malin och Carro på besök. Vi drog till playan, solade, drack mojitos, åt tapas. Drack mer mojitos. Carro och jag sippade fint och sansat medans Malin slukade dem som om det vore hallonsaft. Eftersom vi hängde i en beachbar, så kallad Chiringuito, kom vi inte ifrån stranden förrän det började mörka. På vägen hem fyllde vi på mojitodepåerna och tog en powernap på varma placa Catalunya. Hemma runt midnatt efter en härlig dag.

Söndagen var totally dedicated to beaching. Lite fler mojitos och paella på kvällen. Resten av dagarna jobbade jag men terrassmiddagade med brudarna på kvällarna. Riktigt riktigt mysigt och ni är saknade tjejer!

Och nu är vi minsann inne på veckan som varit.

Kollegan och vännen Maria fyllde år i tisdags och det skulle firas med tårta. Och inte vilken tårta som helst utan Alfonstårta. Jag gick upp i ottan (eftersom jag redan sov på soffan vaknade jag tidigt by nature) för tårtbakande. Tårtbottnar hade jag redan men bananer skulle mosas, grädde och chokladmousse vispas, kiwis skulle sliceas etc etc. Det kanskte inte låter så värst jobbigt eller tidskrävande men utan elvisp tar det en, ursäkta språkvalet, jävla tid att vispa grädde. För att inte tala om träningsvärken i högerarmen efteråt. NOTE TO SELF: Köp en elvisp.

Tårtan blev god, grädden lite rinnig men helt klart godkänd av födelsedagsbarnet som nöjt sa att det var den godaste och finaste tårta hon fått. Bra betyg antar jag.

Veckans höjdpunkt var helt klart fredagens gladiator-tema-party hemma hos Juan och Fernando. Vi var nästa samma gäng som på festen veckan innan, skillnaden var location och att vi var mer eller mindre utklädda. Jag har ju alltid tyckt om utklädnad och gladiatortemat passade perfekt. Jag var kanske mer av en Xena-warrior-princess-typ än gladiator men hey same same. Jag hade på mig mina knähöga svarta läderstövlar, mockakjol, svart topp/bh, ett fult 3euroläderbälte och lite andra små accessoarer. Till det riktigt hårt sminkade ögon. Gissa om jag fick många blickar och kommentarer när jag så småningom traskade hemmåt klockan 7 på morgonkvisten...

Bilder kommer komma shortly.

Kvällen började som sagt hemma hos Juan och Fernando, för att sedan gå ut på ramblan till plaza real. Det var inte alla barer som ville släppa in oss, men vi hittade till slut en, en crappy en, men vi gjorde det kul. Jag stannade dock mestadels utanför med Giacomo (som köpt mej en 1euro ros för att stödja den hårt arbetande pakistanska mannen). Rosen vissnade ganska snabbt men den var fin så länge det varade. Vi träffade en irländare och en amerikan plus tvp irländska eller möjligtvis engelska tjejer och snackade med dem ett bra tag innan de andra gladiatorerna kom ut från baren för att käka något. Klockan var väl 5, halv 6 och vi började bli smått hungriga men unfortunately ställena runt ramblan var stängda så det fick bli att värma på pizzor hemma hos J & F. Pizzorna var life savers och efter lite ätande upptäckte vi att solen började skina in, morgonen grydde och det var liksom naturligt dags att gå hem. Sagt och gjort. Jag var hemma halv 8 på lördagsmorgonen. Trött med lycklig.

Lördagen sen. Inte mycket hände på dagen av förklarliga själ. Jag var ute och gick min PW, kollade F1-kval handlade och powernappade på playan när Daniel fotade vollyballers. Anais, Marta och jag hade bestämt för att ta några drinks i Raval så det gjorde vi tillsammans med Marcel på Sifo. Jag drack min första G&T, tänk jag börjar bli så till åren att jag dricker Gin and Tonics. Jag sjöng även *Aaaafrica' istället för 'I freeeak out'. Det regnade och vi beställde in mojitos som var så starka att vi knappt kunde stå på benen efteråt. Lite dans på något krabbställe. Jag kallar det krabbställe då det var en stor krabba i taket och heter typ krabba på katalanska. Antar jag. Kul musik med lite abba och sånt tjafs.

Marta, Anais och Marcel drog hemmåt, jag mötte upp med några av fredagens gladitorer på ett gayställe i Eixample. Det började sedan ösregna när jag skulle cykla hem. Höstan är på ingång. Idag har det bara varit 27 grader och molnigt. Bu.

Det var väl det, kommer säker göra additions när jag kommer på mer saker som skett men for the time being this is it.

Bilder kommer som sagt asap.

RSS 2.0