3 countries, 3 destinations, 1 kajsa, 1 bikini, 1 pose


CUBA - FEB/MARS 2009


EGYPT OCT 2009


KENYA SEP 2010

BeachMusic

Jag trodde gamla Vengaboys hits som 'We're going to Ibiza' och 'My uncle John from Jamaica' (som inte ens var bra när de släpptes och är det ABOSLUT INTE NU) var så gott som döda och begravna.

Så fel man kan ha. Istället har kenyanerna återanvänt dem och spelar dem flitigt på Watamustranden. Härlig blanding med vengaboys, en Celine Dion-kavalkad, Michael Jackson och 90's euro techno.

SKJUT DJ'N FÖR BÖVELEN!

In med mer afrikainspirerat, tack. Gärna något i stil med Jambo Jambo (the theme song of Africa).TSAVO EAST Day THREE

Upp igen klockan 6. Bufflarna borta. Hippon tillbaka i vattenhålet. Game drive i dryga 3 timmar för ett sista försök att få syn på noshörning och leopard.

Det blev tyvärr ingen rhino eller leopard men jag är nöjd ändå. SUPER-DUPERNÖJD. Har nog sett alla andra djuren från Lejonkungen och Djungelboken.

Zebror
Lejon
Giraffer
Elefanter
Örnar
Antiloper
Gnuer
Strutsar
Krokodiler
Apor
Flodhästar
Vårtsvin
Hyenor
Gesäller
Hjortar
Ödlor
Babianer

Och kort finns, en massa. FB så fort jag kommer hem.

Update

Skrivet 18/09/2010

200 (TVÅ HUNDRA?!?!) buffalos gick precis utanför lodgefönstret i mörkret. ASBALLT!

Och det är en hippo i vattenhålet, jag har sett den nu.Åh, en dagens kommentar:

Sweden? Is that part of America? Ja, geografi kanske inte var det starkaste ämnet hos den här kyparen...

TSAVO EAST Day TWO

Skrivet 18/09/2010

Eftermiddagens game drive bjöd på massa djur såklart, ytterligare tre lejon, klättrandes i ett träd. Plus en lejonhona precis vid bilen.


Jag kunde dock inte uppskatta det så mycket eftersom jag fick sådana fruktansvärda magsmärtor och då menar jag magsmärtor med stort M. Så hemska att jag blev yr, svimfärdig och kväjningaroch bara villeut ur bilen till närmsta buske/träd/skylt/whatever. Saken var den att detta inträffade just när bilden ovan är tagen, så precis när lejonhonan på jakt stod utanför jeepen. Det var liksom inte LÄGLIGT med magont (diareemage) och chauffören förbjöd mej att ens tänka på att gå ur bilen. It's too dangerous, you are not allowed under no circumstances.

Det vara bara att bita ihop, fälla några tårar och hålla sig. Vi dissade till slut lejonhonan och körde i illfart till närmsta campsite. Tacka gudarna för campsites med ubersnäll personal som hjälper en nödig lady in need.

Efter toabesöket, som tömt hela mej på både innehåll och energi, var klockan runt 18 och det betyder stängningsdags. Dags att åka ur parkområdet mot lodgen.

På kvällen mådde jag slightly better, men smärtorna kom tillbaka på natten. Tror inte att det är malaria då jag bara har symptomet magont, ingen feber, ingen hosta, ingen huvudvärk. Så det ligger nog i maten jag äter. From now on - no more vegetables som sköljs i det lokala vattnet, endast lagad kokt eller stekt mat,  helst inga mejeriprodukter. 

Vi får se hur det går!

Mission 2

- Att lära sig bära saker på huvudet, no hands!
A woman's got to do what a woman's got to do

Klart att jag blev kissnödig under turen på förmiddagen. Vi var mitt på stäppen, jag försökte hålla mej ett tag men alla vet ju att det kommer till en viss gräns sen går det inte längre, då börjar det göra ont. I och med att det skumpade så i jeepen så var det olidligt.

Vi hade precis sett de elva lejonen när jag frågade chaffisen om jag fick gå ur bilen och kissa bakom en buske, sten eller vad som helst. Svaret jag fick: 'Oh, can you hold? This is a dangerous area!'.

Så det var bara att vänta, tills vi kom till en relativ säker plats, ett vägskäl. Pucko-brittiskan sa: 'Men, ska du kissa här, what if another van comes and sees you?'. Mitt svar: 'I'd rather have another jeep coming than an elephant'.

Sen kissade jag, på stäppen.

Pausvila

Skrivet 18/09/2010

Nu har vi pausvila. 5 timmars jeepande på dirty dirtroads, spanandes efter wildlife tar på krafterna. Sitter nu på lodgens terrass och undrar om det är en flodhäst i vårt vattenhål eller inte?Dagens höjdpunkt so far: 11 lejonhonor i en liten valley. ELVA?! Ovanligt enligt guiden. Delåg dock bara och vilade, guiden sa att de antagligen redan ätit och sover nu lite middag. Typ.Höjdpunkt 2: Hyenor! Också ovanligt.

Höjdpunkt 3: Jagande av baboons.Klockan är halv 2. Klockan 4 ska vi ut igen och göra eftermiddagens game drive.

TSAVO EAST Day ONE

Skrivet 17/09/2010

ÄR SJUKT TRÖTT, men det har varit en fantastik dag.

6h00 am
Uppstigning
6h30 am
Upphämtade på hotellet
6h45 am
Frukost hos Abdul
7h00 am
Upphämtning av alla 4 pax (dom är britter, tacka gudarna för det), sen begav vi oss mot Tsavo East National Park med drivern Hashim och hans bror som ska agera guide. Hashim körde hutlöst fort på den dirtigaste av dirt roads (där man inte hörde vad man själv tänkte på grund av skakandet). Det gick i ett jihu så det var inte så konstigt att vi efter ungefär en timme fick puntering.
Punkan lagades provisoriskt av chauffören, brorsan och några lokala förmågor medans vi andra tog oss en titt i den lilla byn vi hamnat i. Well, by och by - det var kanske 4-5 'hus', en skola och lite djur. OCH en massa nyfikna afrikanska små söta barn.

Vi var 6 stycken från jeepen men jag var nog den som fick mest uppmärksamhet och var surrounded av barn som skulle känna på mitt hår hela tiden. Kan tänka att de inte ser långa, vita, blonda europeer varje dag. Det är en ovanlig kombo i Kenya I suppose.

Hur som helst, det var jordens liv och innan vi kom därifrån (när punkan var lagad) hann vi skaka hand och high-5a med alla, nästan alla, 30-40 barnen. Fick till och med bära en unge som jag nästan tog med mej. Jag menar, one less, det märker väl ingen?

Ja,ja, när vi lämnat ungarna till sitt öde fick vi återvända till civilisationen för att byta bil, då det var säkrast att ha en ny fräsh bil men okej däck och inte reservdäck. Britterna och vi satte oss på en 'pub' och invänta den nya bilen. Den kom efter dryga timmen.

Två och en halv timme förlorad i tid, men tänk vad intressant bybesöket var. En bonus verkligen. Den förlorade tiden kördes dock in av chauffören, det gick i typ hundrasjuttio minst. Kanske inte riktigt så fort, men i alla fall snabbare än de 40 km/h som var tillåtet i Tsavo.Tänk själv om det kliver ut en elephant eller buffel mitt i vägen och man kör som en dåre. DÅ ÄR MAN KÖRD.

Anyway, väl inne i Tsavo National Park såg vi zebror, apor och krokodiler. Elefanterna kom också nästan på en gång.

Efter lunch på lodgen gjorde vi ytterligare en game drive och vi såg mer elefanter, giraffer, mer zebror, bufflar, hippos, strutsar, gamar och till och med en död elefant. Men höjdpunkten var två lejonungar, två lejonhonor och en lejonpappa som lekte med varann i höet tills de fick syn på en flock zebror.The big 5 är LEJON, ELEFANT, LEOPARD, BUFFEL och NOSHÖRNING. Nu har vi sett 3 av 5, på första dagen. Bra utdelning. Tydligen är det svårt att se lejon och leoparder och absolut JÄTTESVÅRAST att se är noshörningar då det ska finnas 3-4 stycken på området, jämför det med de 70 000 (SJUTTIO TUSEN) elefanter som knallar omkring. Det är en öppen nationalpark, med en yta av dryga 11 000 kvadratkilometer är den östra delen av Tsavo tydlig större än den västra. Gränsen bildas av Athifloden samt dessa vägar och järnvägar som sammanbinder staden Tsavo med Mombasa. Landskapet i Tsavo East nationalpark är torrare än det i den västra delen. I söder finns gräs- och buskstäpper som i norr går över i havlöknar.

Vår lodge (Voi Wildlife Lodge), ligger i utkanten av parken, men vid en av gatesen som är 'stängd' för djuren med elstängsel, så det ska vara relativt säkert.

Summa sumarum, första safaridagen lyckad. Imorrn uppstigning 6h00 am för en full day game drive.

 


Mission 1

Skrivet 16/09/2010

- Att ta reda på hur giraffer låter

Det är en ongoing discussion på jobbet så jag har fårr i uppgift att lista ut detta.

Fortsättning följer.


snorkeltripp!Lite pics från snokelturen, den var ganska kass. En massa åkande i en drakbåt på ett vatten där ingenting hände, sen lunch på en ö - vilket i och för sig var fint - sen en massa åkande med båt igen innan det var lite snorklingsdags i jättevågigt vatten.

Det var en fin dag ocj I am offically burnt.

Jo, vi såg en jättesköldpadda också, det ni!

Choosing SAFARI

Skrivet 15/09/2010

Det finns många safari-säljare. Det är ju trots allt därför man åker till Afrika, för att se djur som inte finns hemma. Eller hur? I alla fall för min del var det tanken att få se savannen med lejon, giraffen, elefanter med mera den största lockelsen. Sen att playan och havet är nice är ju bara en bonus.

Back to safarisaäljarna. En del är seriösa, en del är oseriösa. De oseriösa ska man vara försiktig med - de kan lura en, och hur kul är att åka på en scam?

Enligt min bibel (Lonely Planets guide) fanns en agency i Watamu (byn vi bor i) som rekommenderades. Tunda Tours. Jag kontaktade dem innan avresan till Kenya och Abdul som karl heter verkar reko. Han har fixat vad vi tror är ett vinnande paket. Giorgan lyckades pruta ner priset lite också. För €325,00 each får vi the following:

- en snorklig och båttur till Watamu Marine Park, heldag med lunch (torsdag)
- en tripp till Malindi town (största stan i närheten, 15 km away) (måndag)
- 3 dagars/ 2 nätters safari i jeep i Tsavo East med full board, accommodation, guide och transport (fredag-söndag)

Tsavo är största parken i Kenya, där kan man se the BIG FIVE om man är lucky lucky. Fingers crossed that we are.

Tycker att detta paket är perfa, åker hellre ut på utflykter än fightas med beach boysen på playan.

Nu måste jag bara växla till mej lite kenyanska schillings, ganska lätträknat - 95 shillings på 1 €. Typ.

Kenya - THE ARRIVAL

Skrivet 15/09/2010

Vi landade på Mombasa International före utsatt tid.Det duggregnade lite men under den två timmar långa minibussfärden (en sån minibus där väskorna lastas på taket under en presenning) hann det bli strålande sol och klarblå himmel.Hotellet är superturistiskt. Bara italienare. Alla snackar italienska, till och med personalen och till och med före engelska (som ändå är officiellt språk). Jag har dock gjort mej kompis med större delen av dem redan eftersom de ändå föredrar att prata engelska framför italienska och jag verkar vara den enda engelsktalandehär for the time being.

Hursom, alla talar italienska, alla skyltar är på italienska, maten är italiensk me bruschettas, pasta, pizza etc - Lite synd. Jag undrar varför som italienare åka utomlands och få exakt samma stuff som man redan har hemma?

On top of this så är de så kallade beach boysen JÄTTEJOBBIGA. Man kan inte ens gå utanför hotellstrandområdet förrän de är på en som hökar. Det ska säljas prylar, utflykter, kläder och safaris. Och jag skojar inte när 5-10 stycken litterary hänger efter än vare sig man vill eller inte. Ordet NEJ eller NO verkar inte existera i deras ordlista. OCH de snackar alla det förbannade italienska språket! Jag har nu blitt anti-italiensk på semestern så jag kör med engelska till alla o-italienare.

Anyway, apart from this så är Kenya vackert. Sandstranden är kritvit, havet (där jag tagit årets första dopp) är turkosblått, kristallklart och varmt. Indiska oceanen är det för övrigt, har aldrig badat där tidigare. Det finns massor med korallrev, snäckor, musslor, ostron, sjöstjärnor, krabbor, nemo-fiskar, till och med muränor.
 
Hade läst i min East Africa book från Lonely Planet att man bör bada med sandaler eftersom korallerna kan vara vassa, jo tack. Det första jag gjorde var att ignorera detta och visst, jag slog foten i ett korallrev så hårt att den nu är öm och blå. Klant-Kajsa? Förvånande anyone?

Tempen ligger på 30+, sol, lite vind - alldeles utmärkt. Solen tar direkt, men vi kör på solskyddsfaktor 50 och 30. Vi är ju faktiskt toknära ekvatorn och jag är mozzarellavit och pomodororöd!


FLYGRESAN NER till MOMBASA (kenya)

Skrivet 14/09/2010 någonstans i luften.

Rutt?
Milano - Rom - Zanzibar - Mombasa (4 stops)

Flygbolag?
Air Italy (någon som EVER hört talas om dem? Jag trodde Italien bara hade Alitalia att skryta med...)

Flygtid?
En timme från Milano till Rom, en timmes väntan i Rom, sju timmar från Rom till Zanzibar, en och en halv timme väntar på Zanzibar, ytterligare en timme till Mombasa.

Mat?
Bra. God. Fick kyckling först, men eftersom jag numera är veggie så bad jag om en vegetarisk låda och fick antagligen tofu, med ris och wookade grönsaker. Jättemumsigt faktiskt. Detta accompandes med en grön sallad, en brödbit med philly och fruktsallad som dessert. Överraskande bra mat.

Plus ett malariapiller på detta!

Underhållning?
TV - Varför envisas alltid flygbolagen att visa 'dolda kameran'-liknande program, eller Mr Bean med en massa pålagda skratt? Program man har sett och som inte är roliga ens första gången, de känns bara old fasioned och tråkiga. Nu är ju inte italiensk TV den allra bästa, men ändå. Kom med något nytt va!
Musik - I mellanlandningen i Rom spelades 'Hey Jude', 'Penny Lane' och 'Imagine' i orchestraversioner OM och OM igen. Bra? Inte direkt. Tacka gudarna för min lilla skrikrosa Ipod shuffle.

Outfit?
Bruna explorer-shorts (perfekta för safaris), Ferrari-tishan som farsan köpt på Monza några dagar innan, låga socks och gympapjucks. Till detta, solbriller i megasize och en multicolored magväska årsmodell typ -94! Stylish!

 

Bäst?
Att Giorgan hittat ett ledigt trippelsäte för sig själv någonstanslängre fram i kabinen, så jag har två säten att sova på.

Sämst?
Att flygvärdarna svarar mej på engelska när jag ber om saker på italienska.

Fråga?
Varför ska det klappas händer när man landar? Well, hellre det än den hemska, pinsamma ryanairfanfaren som körs när man hamnar på 'yet another ontime flight', eller?

Update:
Nu är vi på Zanzibar, bara en timme till så är vi framme. Har flugit över många av städerna vi lärde oss i flagspelet, kommer du ihåg det mamma? Dom som man bara kan namnet på och kanske vilken världdel de ligger i men man måste gissa på landet. Jag tänker på Mogadishu, Addis Abeba, Djibouti, Dar Es Salam etc. Peka på en karta och sig mej (utan att fuska, utan att googla) vart de ligger?!

Update 2 regarding underhållning:
Det visades en film faktiskt, inte bara tokiga pålagda-skratt-program. The Bountyhunter med Jennifer Aniston och Gerard Butler. Den slogspå runt halv 1 på natten, troligt att Kajsa-människan (som inte är en nattmänniska) lyckades hålla ögonen öppna, uh uh. Får nog ladda hem och se slutet en annan gång. Ja, ellerså skiter jag i det. Det var lite silly.Utan INTERNET

Jambo!

Jag är hemma nu, för er som missat det. Tillbaka från afrika, tillbaka till verkligheten.

Har varit utan internet i Kenya men DET har inte hindrat mej från all blogga. Well, the blogs are not posted yet men jag har skrivit ner dem, by hand, som en liten dagbok.

Kommer posta så fort jag bara kan. Och lägga upp bilden på FB också.
K to the KENYA!

Ikvall runt 19-tiden lyften vi med AirItaly (?!) till Rom, for att sedan aka vidare ner mot Mombasa, KENYA!

Dags att inta forsta malariapillret, packa om och sightsinga lite i Milano! Ci vediamo in 10 giorni gente!

Le Lista a la Kajsa

Hittade denna pa Marlens blogg, och eftersom jag sitter och sloar lite fore stormen sa tankte jag why not?

Nämn något som gjorde dig glad igår:
Albinoleffe
Vad gjorde du kl 08 imorse: Sov räv
Vad gjorde du för 15 min sedan: Käkade en yogurt och kollade pa telegiornale pa Rai1.
Det sista du sa högt: Ci vediamo dopo, allora. (vi syns sen da!)
Det senaste någon sa till dig: Non ti dimenticare il cervello (do not forget the brain!)
Vad har du druckit idag: Peach Ice Tea
Vad var det senaste du åt: En panino med olivolja, sale e pomodori
Vad var det senaste du köpte: En tagbiljett fran Bergamo till Milano. Nej, forresten en metro-biljett fran Milano centrale till Porta Genova.
Vad är det för väder hos dig nu: Solen skiner, plus 25, vilket ar perfek klockan 9 am.
Godaste glassmaken: Provade igar i Bergamo, MELON!
Tror du på kärlek vid första ögonkastet: Jovars, why not.
Sover du tungt: Nja, tror inte det, vaknar av det mesta.
Trivs du med ditt jobb: Ibland, men nu ska jag ju snart till Barcelona sa det ar bara att bita ihop.
Favoritklädsel: Gratt brottarlinne fran H&M, och Stadiums understallsbrallor, kanske inte snyggast ever men SKONAST!
Favoritlåt just nu: Rett opp og ned, den versionen med Adam Tensta som coachar Lars Vaular, pa engelska och norska. Awesome!
Vad ser du om du tittar till höger: Ut, balkong mot andra hus och ett litet gronomrade.
Vad gör dig glad just nu: Att jag aker till Kenya ikvall, antligen!
Vad ska du göra härnäst: Ut och ga, sightsinga lite i Milano innan jag packar om backpacken.
Humör just nu: Nyvaken, excited och ostressad.
Favoritgodis: Dumlekola
Kläder just nu: Haha, gratt brottarlinne fran H&M, undies och inte sa mycket mer.
Vinterplaner: Inga planer mer an att jobba en massa, aka hem over jul och sen far vi se. Ser fram emot en massa besok i London fran alla hall och kanter.
Hur många kuddar sover du med: 2 minst.
Morgon eller nattmänniska: Morron. Somnade i soffan igar runt elva. Social varre!
Vad är viktigast för dig: Att njuta av livet, och ta vara pa dom chanser som ges. Inte angra nagot (latt att saga, men man kan ju forsoka i alla fall).
Är du kittlig: Oh ja. Overallt.
Stjärntecken: Krafta.
Äckligaste insekten: Larver, grasuggor, tvestjartar och sana vidriga sma saker.
Längtar du mest efter just nu: Att klockan ska bli fyra sa vi kan aka nangang!

3 Destinationer - 2 Världsdelar - 2 Veckor - 15 KG

Impossible!

Jag går och duschar istället, sen blir det ompackning!

SEMESTER

Nu packas det för fullt!

Imorrn bitti bär det av till Bergamo/Milano för att träffa farsan några dar, sen på tisdag blir det AFRIKA för hela slanten.

Så schema:

11-13 SEPTEMBER Bergamo
13-14 SEPTEMBER Milano
14-22 SEPTMBER Kenya
23-26 SEPTEMBER Sverige

Göööööööött med lite vacanza at last!


VAFFANCULO

Jag är på SKITKASST HUMÖR. Erik är PISSARG. Anders är FURIOUS. Viktoria är FÖRBANNAD.

Varför?

Jo, våran pissiga lettings agent ville ha ett möte med oss alla fyra igår. Han ville inte säga till Anders över telefon vad det berörde utan sa bara att landladyn hade några requests som hon ville ta upp och att han behövde snacka med oss face-to-face. Lite mysko tyckte vi, men nyfikna som vi är, bokade vi in mötet för lördag eftermiddag i tron om att det inte skulle vara så farligt. Lettingskillen som vi kallar IDIOT-Mike, hade sagt till Anders att det inte var något att oroa sig för.

Så, Erik och jag gick dit. Slutkörda, utstressade, två vrak som vi är för tillfället. Anders vdök upp lite senare, eftersom han var stuck in traffic.

Idiot-Mike gick rakt på sak. Han och landladyn hade vart på besök i vårt hus häromdagen och hon hade insett att hon vill flytta in i sitt hus (!?!?). Helst i december, men eftersom det är mycket då med jul och nyår kan hon tänka sig januari. Och som om inte det vore nog - hon vill höja hyran också, för hon har insett att vi är 4 personer som bor här och då kan vi enligt henne betala mer.

Vi hade från första början advisat vår lettingsagent om att vi var fyra personer och det var därför de gjorde om vardagsrummet till ett fjärde sovrum. Felet ligger inte hos oss, det är ju för bövelen lettingsagenten som inte varit fair med landladyn och därför ska vi n betala mer. FAN HELLER ATT VI SKA.

Vi var så upprörda, inte nog med att vi blir 'utkastade' - hyran höjs också. Jävligt schysst. Enligt kontraktet kan både vi och landladyn bryta kontraktet efter ett halvår, vilket är januari och det betyder att vi måste flytta då, eller innan. Så fair enough. Men hyrhöjning är bara för skum. According to Idiot-Mike, så det enda vi kan göra för att behålla hyran som den är är att ta bort sängen i mitt rum, ha det som ett vardagsrum och säga till landladyn att vi bara är tre som bor i huset. Hur sjukt är inte det, då ska en av oss behöva sova på soffa i resterande fyra månader. Och vad är det för taktik från lettingagenten? Bygger inte såna här sker på förtroende? Falska, nasty, puckon är vad de är.

Vad spelar det för roll om vi har en säng i 'vardagsrummet' eller inte? Nu när det bara är en limited period kan de ju köra en gesture of goodwill och låta oss vara. Vi är ju good tenants.

AAAH, jag är så arg och besviken. Detta kom verkligen som en slap-in-the-face och jag som haft problem med min semester, less på jobbet och London in general har verkligen inte plats för ett till jävla problem.

Ursäkta att jag är sur hela tiden, men vad i helvete kan man göra när allt går fel runt omkring en? Nu skulle jag behöva Linnea's och Öyvind's boxningsäck och utöva lite boxning och karatesparkar så jag kan bli av med lite anger...

VAFFANCULO.dagens quote

'Ja, men det bor ju ganska många afrikaner i... afrika...'

Tyst.

Asgarv.

'Eh, jag menar, Italien'

Jag erkänner, det var mitt quote när Tinna och jag såg en italiensktalande afrikan på gatan.

GARDEN CHANGE


FÖRE: När trädet var fint och vi var nyinflyttade och inte tänkte på hur mycket det verkligen lövar av sig och skräpar ned OCH skymmer solen. Jag sopade och krattade ihop 3,5 sopsäck med bara löv och var irriterad på att trädet faktiskt står utanför vår gård vilket gör att vi inte kan hugga ner det. Men så en dag, kom en kiwi-man och högg ned grenarna (och språkade med Tinna). Så nu ser det ut så här:


EFTER:

Much better, much more light and much less leaves! Och bästaste: Inget ekorrebo så förhoppningsvis försvinner Piff och Puff, fingers crossed.

OFFICAL

Nu är det OFFICIELLT. Jag behöver inte hålla mun längre!

Ladies and gentlemen - Ms Berggren kommer bli Señorita Berggren. I mars/april blir det flytt till BARCELONA och bloggen kommer byta namn till Barcelona Baby!

Samma företag fast antagligen lite andra arbetsuppgifter, så nu är det inte mer än rätt att börja fräscha upp spanskan.
OSLO BABY by night!

Oslo var och ÄR AWESOME: Lätt världens bästa stad.

Kom på lördagen till Rygge, mötte upp Linnea och vi gjorde stan innan vi drog hem till dem Skjetten. Alltid lika kul att träffa Ms Granfält (som numera heter Bjerkvik). Jag saknar henne och det är så skönt att vi kan plocka upp precis där vi slutat. Som om inget har hänt. Härligt med såna vänner.

Tanken var att vi skulle har barbecue och trots spöregn så hade vi det, och Öyvind är ju grillkung så grillades det i massor. Sen körde vi lite kickboxning, Andreas, Line och Tommy dök upp under kvällen och det var riktigt trivsamt. Jag fick med mej gänget in till stan för lite utgång. Evelina skulle ju vara ute med sitt bursdagsbarn så det gällde bara att hitta henne.

Det gjorde vi. Och några italienare på köpet. Så det var bara att öva italienska och agera tolk. Tänk vilken språkbegåvning man är! Vi hade jordens röj på Dr Jekyls, innan vi hittade hem till Evelinas bursdagsbarns efterfest.

Det blev sent, eller tidigt - hur man nu ser på det. Men det är ju det som är charmen med Oslo - no expectations och det blir ALLTID så himla kul.

Söndagen spenderades lite med Evelina och Sanna och co, innan det bar hem till Skjetten. Jag säger hem eftersom jag känner mej så hemma och välkommen på tomteveien. Linnea och Öyvind har lite slitna och det var miss Berggren också för den delen.

Måndagen = hemresa. Fast på kvällen så jag hann med lite shopping, och dejt med Linnea, Evelina, Line och Sanna. Skönt att kunna umgås med alla samtidigt och att alla fungerade bra ihop.

Var nog hemma runt 1 am på Adeney. Inte så tokigt ändå, men gud vad jag längtar tillbaka till Oslo - världens bästaste by!

RSS 2.0