griniga receptionister

Alltsa, i den har byggnanden finns det en jattesnall receptionist, en snall fast lite falsk, och en hel dros med otrevliga receptionister. Med otrevlig menar jag att de inte halsar pa en. Man kommer in genom dorrarna, de tittar pa en, och sen vander bort blicken. Halla!! Det ar val inte sa himla svart att saga hej! Vissa ar varre an andra, och vissa verkar bara bojkotta mej och Kristin. Jag har hort att de ar trevliga mot andra men inte mot oss! Puckon!

Jag har slutat att saga hej om nan av de otrevliga sitter dar och stirrar in i vaggen. Dom ar inte varda mitt hej! Sa det sa!

SERVICE MINDNESS verkar inte finns i det har landet....

obsessed

Jag har blitt helt galen tror jag. Varje dag maste nu ga minst 15 000 steg. Jag raknar allt i steg numera. TAck vare den lille stegraknaren! Vilken fantastisk uppfinning! Igar gick jag 20 000 steg. Obessed or what?

happy birthday

idag har jag fatt sa mycket fodelsedagsgrattis-sms, sma meddelanden och telefonsamtal. Alla har nog ringt eller skrivit pa natt sett. Tack sa mycket!

Nar jag tog ut pengar sa stod det 'Happy Birthday' i rutan. Det tyckte jag var skoj! Ocksa mitt gym och skickat en halsning!

Giorgan (som nu ar i Italien) sa att han anordnat en treasure hunt!! Sa jag ska ringa han nar jag kommer hem. Spannande varre!

Nu ska jag strax ga och shoppa! Maste ju inhandla lite fodelsedagspresenter for myself!

utmaning

Carro hade en utmaning pa sin blogg. Jag ska ju inte vara samre jag!

5 saker jag ska göra idag:
1. Jobba
2. Shoppa
3. Ata pizza
4. Ut a ga - med stegraknaren
5. Fylla ar


Vad gjorde du för 10 år sedan?
For tio ar sen, just idag fyllde jag 12 bast! Det firades sakert med tarta och paket om vartannat, hemma in the old houes pa Halmvagen.


Ställen du bott på:
Karlskoga, London, Buenos Aires

5 saker du skulle göra om du var biljonär?
1. Resa en massa, jamnt! 
2. Investera i en massa hus utomlands och i Sverige
3. Make sure hela min family har allr de behover - och lite till!
4. Skänka pengar till valgorenhet
5. Spara pengar


Kopiera utmaningen & svara på frågorna i din blogg, skicka en kommentar till mig så besöker jag din blogg.


har den aran!

Alldeles nyss blev jag uppvakad mina kollegor pa kontoret. De sjong 'Happy birthday' och kom med tarta och fodelsedagskort!

Trevlig overraksning!


are you slowakian?

Igar nar jag gjorde min halsokoll, fragade han nissen som holl i det hela om jag var fran Slovakien. Ehhh?! Va?! Okej att folk fragar om jag ar polack. Eller egentligen ar val inte det sa kul heller, men det bor ju valdigt manga polacker har sa det ar ju inte konstigt. Varfor just slovak? I don't get it...

Grejen ar att mitt namn enkelt, valdigt enkelt, kan misslasas och uttalas fel. Kajsa kan latt bli till Kasja. Och vips blir det ryskt! Jag vet inte hur manga ganger jag hort mitt namn uttalas pa det viset och pa tusen andra satt ocksa. Ingen far det ratt, men hey what can I do. It's not really that bad, is it?

BUPA health check

Haromdan fick jag en voucher hemskickat. Det var for en health check pa gymmet. Varfor inte utnyttja den, tankte jag. I vanliga fall kostar det omkring 20 pund att gora den dar halsokollen. Anyway, sa jag bokade en tid igar.
Vi gick igenom vikt, langd, body mass index, body fat percentage, strength, flexibility, lung capacity etc. Sen fick man restulat som visade gront, gult eller rott. Gront ar ju givetvis gorbra och rott ar ju mindre bra.

Pa vikten, langden och BMI sa var jag gron. Min idealvikt  om man ser till hur lang (173 cm) och bred jag ar bor vara mellan 55-60kg. Jag ligger just nu pa 56 kg. Det ar bra!

Body Fat percentage var gul, men pa stod anda pa Low. Sa det var ingen fara dar heller. Lugnkapaciteten och det dar var bra ocksa.

Styrkan i hogerhanden gron medans vansterhanden var gul (below average). Jag skyller pa att den varit bruten (twice) och den ar klen :)

Det som verkligen inte var bra var flexibiliteten. Den var nere pa rod, poor. Sa det far jag ta tag i, egentligen inte sa svart, det galler att borja stretcha mera helt enkelt.

Intressant det dar. Jag fick en hel bunt med papper, typ 15-20 sidor som jag skummade igenom igar kvall. Idag blir det till a lasa alles.


snabbmakaroner

Igar handlade jag snabbmakaroner pa Sainsburys. Hemma nar man koper snabbmackisar sa ar dom ju klara pa nan minut, eller har jag helt fel? Mina sk. engelska snabbmakaroner ar klara efter 5-8 minuter. Ar det sa himla snabbt egentligen?

Jag tycker inte det!

15694

Sa manga steg gick jag igar. Jag steg av taget i Putney och gick hela vagen till Clapham Junction och sen tillbaka hem till mej i Wandsworth town. Det kanske inte later sa langt for er som inte vet hur langt det ar. Jag gick sammanlagt igar 12 km. Jag ska ga samma idag tankte jag!

Tank vad bra det ar med en stegraknare!

I'm back

Nu ar jag tillbaka i London, efter en ganska sa gorlang resa igar. Har ar varan laaaaanga resa tillbaka:

1. Det borjade med att vi fick skjuts av mammie och pappie fran Tjarno till Stromstad trainstation.  
RESTID: 15-20 MIN

2. Sen tog vi taget fran Stromstad till Goteborg.
RESTID: 3-3.5 timmar

3. Flygbuss fran Goteborg till City Airport
RESTID: 30-40 MIN

4. Vantan pa CIty Airport
TID: 1-1.5 timmar

5. Flyg med Ryanair till London
RESTID: 2 timmar

6. Buss fran Stansted till Victoria Coach Station
RESTID: 1-1.5 timmar

7. Tag fran Victoria till Clapham Junction
RESTID: 10 MIN

8. Walk fran Clapham Junction till hem
RESTID: 20-25 MIN

Det var med andra ord en lang dag! Vi startade klockan 09.00 (svensk tid) och kom tillbaka runt 20.00 (engelsk tid).


sommarens forsta dopp + sommarens forsta myggbett

Jag glomde att saga att jag tog mej ett dopp i havet! Jora, det ar sant! Sommarens forsta (det har ju inte direkt varit sa varmt att man badat i Themsen...). Hursomhelst, i havet var de SKITkallt, 16 grader och blasigt! Men vad gjorde val det? Det ar ju skont efterat, eller? Giorgan tyckte att vi var darar allihopa, men han ar ju en badkruka ocksa! :)

Jag har ocksa fatt sommarens forsta myggbett, ett pa kinden, ett pa armen, ett pa benet och ett pa huvet. Det sista, kliar jattemycket just nu...

mätt i magen

Det var ett uttryck som Giorgan lärde sig i veckan. Det gick han och sa till allt och alla :) även om han inte var mätt i magen.

Mätti mätti!

Det roligaste var att han sager det utan italiensk brytning! Det later jättekul! :)

midsommar

Midsommar firade vi pa Tjarno som vi alltid brukar. Jag var itne med forra aret da jag var i London istallet sa darfor kandes det extra trevligt och skont att vara med iar. Dessutom var Giorgan med, vilket gjorde det hela annu battre!

Det var soligt men blasigt sa det vart ganska kallt pa slutet, men vi hade roligt. Pappa var lite pa lyset. Mamma med tror jag. Fast inte lika mycket. :)

Vi kakade en massa mat, drack en massa bira (cider for mej, turkish peppar for Giorgan), lekte lekar och kakade annu mera mat.

Dessutom, gick jag en massa steg med min stegraknare.




slo

Jag har vart lite slo med bloggandet nu nar jag vart hemma i Sverige. Jag far val skylla pa att det inte fanns internet pa Tjarno! Jag kommer uppdatera under dan.

hej sa lange!

giro d'Italia

Det är ju ett evigt tjat på Giorgan om att vi ska ut och cykla, eller ut och gå. Det tar aldrig slut, han vill cykla rumt sjöng, gå hem från farmor och farmar osv. Pappie föreslog att vi skulle cykla runt Högåsen nu på kvällskvisten. Så det gjorde vi, det var lite so giro d'Italia. Jag på Monarken (utan växlar), Giorgan på mamma's 21-växlare och Pappie på hans vinröda Vega. Det gick som ett jihu.
 
jag tror att jag vann! Iaf, fick jag nog mest spurtpriser! hihihi :)


födelsedag

Idag, 16:e juni har vi firat min födelsedag. Jag fyller ju inte år förrän om 12 dar men jag befinner mej ju i Sverige nu och den 28:e är jag back in Inghilterra, så det blev lite uppvaktning idag istället. Erik och farmor hade lagat i ordning en dundermiddag med grillat kött och kycklig, potatis (kokt + stekt), greksallad, couscous, frukt, ost och bröd, och en massa såser och dressingar. Smarrigt värre! Till efterrätt blev det alfonstårta, våran hemmagjorda favvo med chokladmousse och banan inuti och toppad med strawberries. Inga fel inte!

Lite presenter blev det ju förstås också. Jag fick en ny kamera, reebok gympapjucker (som blir görbra till combaten), ballerinaskor, stegräknare, fotbollströja (med mitt namn på!!!), kläder, parfym och en kokbok som hette 'Kajsas kokbok' och var skitgammal. Äldre än vad jag är, och jag är bara 22 (well, 21 än så länge.. om 12 dar är jag 22)

BUON COMPLEANNO KAJSA!

åäö

Jag ar hemma i Sverige nu, men jag anvander inte åäö. Mysko! jag har helt van med att skriva utan dem...

DET FÅR DET BLI ÄNDRING PÅ!

body combat

I fredags kvall var jag till gymmet i Shephard's Bush. Min spanska kollega Belen fick med mej pa Body Combat. Hon ar gymfreak. Jag ar verkligen less pa att gymma pa maskinerna, nu kanns det gortungt att ga till gymmet sa jag tankte att jag har ju inget att forlora om jag foljer med och testar en klass.

Det var riktigt jobbigt, med en massa kickar, hopp och boxningsslag. Jag kande mej lite som en fane som stod och slog en massa i luften, men det var kul. Jag traffade nastan mej  Idag och igar har jag haft otrolig traningsverk i laren. Gott de!

Jag tanker absolut testa mer klasser, typ yoga och sant.

HUH! HAH!

jag har fuskat...

Japp, det har jag! Pa tunnelbanan! Yes, indeed! Mitt travelcard oyster expirade i torsdags, och eftersom jag aker hem imora sa tankte inte jag fylla pa med en ny vecka. Lite onodigt liksom. Sa, isallet for att aka min vanliga rutt till jobbet tog jag ett annat tag som tar en till Chiswick station. Grejen ar att dar jag bor i Wandsworth Town beover man inte stampla in, och i CHiswick behover man inte stampla ut. Alltsa, no travelcard needed!  Sen ar det 20 minutes walk till kontoret men hey, jag betalar ju inget!  


PUK-code

Jag klantade till det med min mobil igar. Jag skulle inserta en pinkod tankte jag men ack sa fel jag gjorde. Pa nagot markligt satt rakade jag trycka fel och jag var tvungen att fylla i min PUK Code. Den hade inte jag... Telefonen var darmed last for allt utom emergency calls. Jattekul. 

Jag pratade med en kollega nu idag pa morronen och fragade vad jag skulle gora. Han sa att det kunde ta flera dar och att jag var tvungen att kontakta kundservice. Jag skickade ett email, men fick inget svar. Sa, till slut slog jag en signal till dem. Efter 5 minuter (av registrerande osv..) hade jag en fungerande mobil igen! Det kallar jag service!  

Sa nu gar det att ringa igen! WOhoo! :)


sverige is the best

Jag sager det igen. Vad gjorde man utan Zlatan? Arligt talat?

Vi var som sagt pa Zoo Bar igar och kollade pa matchen mellan Grekland och Sverige. Spannande var det.

Det blir en helt annan stamning nar man star dar med 100-tals andra svenskar som tjoar och skriker sig hesa. Det borjade lite segt, men Sverige var anda det battre laget. Grekland spelade gorfult. Jag sa till Kristin att jag aldrig mer skulle ata fetaost om Grekland vann. Jag andrade mej till mousakka (for det ater jag inte i alla fall) Sa darfor kandes det skitbra nar Zlatan gjorde forsta malet. Ha! Dar fick dom! 

Skont med ett andra mal tatt inpa ocksa, vi var anda ganska nervosa. Tiden gick lite langsamt i slutet. 

Lite roligt med de engelska kommentatorerna nar alla spelare har -son efternamn. "Larsson's got the ball, passes to Svensson, Andersson, Nilsson, Svensson, back to Larsson, Hansson"  (tank att de uttalar det pa engelska ocksa!) Jag raknade, det var 8 stycken i startelven som hade -son namn. 



  

go sweden go!

Ikvall smaller det! Vi (jag, Kristin och var kollega som supportar Sverige) ska ivag till Zoo Bar i Leicester Sq for att kolla pa matchen mellan Grekland och Sverige. Det ar Scandiparty dar och dom visar matchen pa storbild.
 
Det blir grejer det!


ice cold

Jag har bytt plats pa kontoret. Till den delen dar det ar som kallast! Air conditionen ligger pa och det blaser verkligen pa mej. Vi maste sitta med stickade koftor och likande. Grejen ar att vi fryser anda! Ute ar det gorvarmt sa det kanns helkonstigt att ta av sig klader for att ga ut. Oftast ar det ju tvartom, pa med jacka for att ga ut. Men inte pa Axis & Globe, dar ar det pa man allt vamrt man ager och ga in pa kontoret. 

Det kan ju inte vara halsosamt inte?!?! 

helgen som varit

Helgen som varit har varit utan internet, therefore, kunde inte jag uppdatera nagot.  Har kommer en resume:

Fredag: Efter jobbet akte vi in till Hammersmith for lite pub-lunch. Vi hade namligen leaving party nummer 2, fast for samma person som i onsdags. Vi motte upp Giorgan dar och at burgermeals. Efterat akte vi in till stan, for att g pa Walkabout. Trevligt trevligt! De hade Kopparbergs paroncider. Det hor inte till vanligheten.

Lordag: Jag kommer inte riktigt ihag vad vi gjorde pa dan. Hmm. Pa kvallen testade vi en italiensk restaurang i narheten dar vi bor, Cantuccio di Pulcinella. Pizza saklart. Jattegod! Till forrat fick vi de godaste bruschettas jag nagonsin atit! Vi var tvugna att be om flera.

Sondag: Soligt och varmt. Gorvarmt. Det kanns som den svenska varmen antligen kommit hit. Vi tog vespan, akte till Richmond Park och hade picknick i solskenet bland alla radjur (radjur med horn, alltsa hjortar.. :]). Vi blev sittandes i flera timmar. Jag kampade for att bli brun. Nar jag kom hem och stallde mej i badrummet sa sag jag att jag blitt lite rod.  Idag ar det borta... typiskt... men vadret ar lika stralande idag sa jag hoppas pa lite farg senare!

Mandag: mandag ar ju inte part of the weekend, men jag kan ju lika garna skriva lite anda! Jag sitter inne pa ett svinkallt kontor med stickad kofta?!? Var ute en svang forrut pa lunch, fick fagelbajs pa benet nar jag satt i parken. JAG HATAR DESSA SKITANDE DUVOR!!!! Dom borde utrotas! Lite irriterad pa grund av det.  Dessutom glomde jag mina stalar hemma sa jag kan inte boka mina tagbiljetter hem! Ahhhh! Typiskt! Typiskt! Typiskt!

Anyway, nu ska jag jobba litt! Have nice!


 

nationaldag

Idag ar det Nationaldag! Happy National Dag pa er! Alla ni darhemma ar ju lediga, det ar INTE vi. Typiskt! Hade varit gott med en Fredag off, nu nar solen antligen skiner.

Hur firar man nationaldan egentligen? Det ar val inte sa markligt, eller ar det det? Jag och Kristin gar kladda i gult och blatt. Jag med min gula klanning och Kristin i sin blaa. Matchande! vi tankte kopa glass och jordgubbar sen och bjussa pa. Men annars? Vad gor man? 

Have nice! 

bula

Jag slog i huvudet i soffkarmen igar kvall, nar jag skulle 'vila' lite.  Det var namligen ingen kudde dar som jag trodde. Eh eh eh. Det ommar lite idag. Jag tror att jag fatt en bula.

Varken i fotbollsfoten ar iaf gatt over, det ar ju ett plus!

gardagen

Igar var vi till den lokala puben igen, The George alltsa. Anledningen (for man maste ju alltid ha en anledning?!?!) denna gang var leaving drinks for en kollega som slutar nu i veckan. Vi var nastan alla fran kontoret sa det var trevligt. Solen sken och vi blev alla lite tipsy. Efter en massa timmar bjod chefen pa burgare fran McD. Det var den godaste burgaren jag kakat pa jattelange! Jag tror att det var for att jag var dohungrig, hade ju inte kakt nagot sen lunch. Det blev en till pa vagen hem! 

Jag var hemma lite innan tolv. Lite sent for en onsdag kanske.. men men det ar ju inte varje dag det hander. 

Giorgan lag redan och snusade och sov da, sa vi far ha lite quality time insieme stasera istallet. 

have nice!

 

sunshine

Idag skiner solen! Forsta gangen pa lange som vi ser ljuset! Harligt! Forhoppningsvis blir det lunch i parken.

our sincere apologies

Fick ett brev idag, alltsa skickat till jobbet. Jag hade bestallt lite broshyrer fran ett hotel. Grejen var den att brev som skulle innehalla broschyrer var tomt och lag i en plastpase fran engelska Royal Mail. Pa pasen stod det: Our Sincere Apologies, the enclosed item adressed to you has been damaged whilst in our care. Damaged?! Jo tack tjena. Sa damaged att det inte ens finns kvar i brevet!! Stolen skulle jag pasta! Vad ar det for service! Jag fick alltsa ett trasigt kuvert utan innehall!

Tack for den!

langpromenad

Igar tog vi bussen in till stan, 87:an, som vantligvis gar till Trafalgar Sq, men just igar var sista delen avstangd p g a nan cykeltavling. Detta innebar att vi var tvunga att ga all the way fran Big ben, via Trafalgar Sq, upp till Piccadilly Circus. Vart mal var Virgin Megastore (som inte heter sa langre...) vid Piccadilly.

Efter nagon timme dar inne, bestamde vi oss for att spela lite fotboll. Sa vi borjade ga mot Hyde Park (Lancaster gate ingangen). Det ar en ganska lang promenix kan jag saga. Vi gick via The Ritz, upp pa Park Lane sa vi hamnde till slut i Hyde Park COrner. Vilket ar fel sida om man ska till Lancaster Gate. Sen gick vi lite vilse i parkern ocksa, sa vi hamnde i Speaker's Corner instead. Efter mycket om och men sa hamnde vi ratt och fikade lite bland fontanerna! 

Fotbollsspelandet gick som det gick. Det var mulet men hyffsat varmt (men inga 30 grader har inte!!!). Vi var bara 4 personer men det var trevligt anda. Idag har jag ett stort blamarke pa fotbollsfoten. Jag MASTE kopa battre skor...

Nar klockan blev runt 6 gick vi hela vagen tillbaka, fast den har gangen langs Oxdford Street och en paralellgata till Regent St med bara en massa lyxaffarer.

Val hemma, nagra timmar senare, lagade vi lite mat och kollade pa TV. helt slutkorda efter dagens och gradagens bravader! :)

Helgerna gar sa otroligt fort, de bara swischar ivag. Goda nyheter ar ju att veckorna gar ju ganska fort ocksa. Nu ar det bara 12 dar tills jag kommer hem!! Wohoo!

RSS 2.0