Tattoo removal in the process

När Teresa, Erika och jag var i New York för några år sen gjorde vi en massa kul och galna saker. En av de galnare sakerna var att tatuera oss. Och inte nog med att vi debuttatuerade oss, vissa av oss (dvs jag) fick fnatt och gjorde två tatueringar inom löpet av några timmar. Det hela verkade som en väldigt bra ide just there and then. Jag menar, man måste ju testa någongång så att man kan ha en åsikt om tatueringar osv... Och jag måste säga att jag var helt nöjd med dem båda (hjärtat på handleden och ankaret på foten) väldigt länge. Men nu på senare tid har jag mer och mer börjat ogilla handledstatueringen. Detta beror dels på att den alltid haft en liten klump i själva spetsen (halvdåligt gjord), dels för att jag är så himla vit på insidan handleden och det svarta bläcket verkligen 'lyser upp' och jag känner att jag kan verkligen inte dölja den. Jag trivs helt inte med den på den platsen. Ankaret på foten är finare gjord och den syns inte hela tiden, jag kan lätt dölja med strumpor eller skor om jag vill.
 
Att välja att ta bort hjärtat var inte det enklaste besultet. Jag tänkte både en och två gånger innan jag började med min laserbehandling. Teresa, min allra bästa vän, har ju nämligen ett likadant hjärta på samma plats, som gjordes på samma gång som jag jag gjorde min. Vi gjorde dem som en kompisgrej, och jag kände att jag verkligen var tvungen att berätta för henne vad jag tänkte och hoppades att hon inte skulle ta illa upp. Jag tror hon blev lite ledsen men samtidigt förstod hon mig (hoppas jag i alla fall) när jag sa att jag ville starta en laserbehandling. Att jag tar bort den har ingenting med vår vänskap att göra utan för att jag inte känner mig komfortabel med den. 
 
Jag startade min behanding i januari. Och detta mina vänner, tar tid och gör något så förbannat ont. Ondare än att tatuera sig. Tusen gånger ondare. Man kan bara göra en treatment var sjätte vecka och efter varje behandling är man (eller i alla fall jag) öm och får blåsor och blåmärken som kliar och håller i sig i ungefär en vecka. Trots att man får en behandlingskräm och en aloe vera-lotion som ska lindra smärtan så ömmar det. Det som gör mest ont är själva lasern. Tänk dig att någon bränner med en penna i tatueringens linjer. Det är svårt att beskriva men den smärtan man känner är bland det skarpaste jag varit med om. Jag har tur som har en sådan liten tatuering och det tar kanske 10 sekunder varje session (plus en vecka med sore wrist). Eftersom det är laser man använder måste man bära skyddsglasögon och innan man drar igång måste huden som ska behandlas tvättas av. Det får inte vara någon parfym eller lotion på ytan. Min nurse tar en bild på handleden innan vi kör igång och jämnför sedan med tidigare gånger så att vi ska kunna följa utvecklingen. 
 
(det är inte min arm)
 
Ikväll var jag på min 5:e session, jag måste medge att jag hoppats på ett bättre resultat. Enligt min nurse så kan det ta upp till 20 sessions innan tatueringen börjar försvinna och det finns ingen garanti på att den helt kommer att försvinna. 
 
 
 
Den sista bilden är från senaste gången i juli, och som ni ser börjar den nu sakta men säkert ljusna och bli mer grå och ojämn i linjerna. Vilket tydligen är ett bra tecken. Min sköterska frågade mig senast hur jag tycker att det går, om jag är nöjd med behandlingen so far. Jag sa som det var att jag inte sett så mycket utav en minsking i färg som jag hoppats på. Då minsann ökade hon volten, värmen, graderna, eller vad det nu kan vara och det gjorde ÄNNU ondare än vanligt men jag tror det tog sig. Idag sa hon att hon skulle höja ytterligare en aning. Jag sitter med ett stort plåster på, därför kan jag inte visa någon bild förrän om 24 timmar när jag kan dra bort det.
 
Jag återkommer med uppdateringar allt eftersom behandlingen fortskrider. En sak till att påpeka är att laserbenadling är inte helt gratis. Tänker inte nämna några summor men jag kan säga att jag redan betalat det 3, om inte det 4-dubbla som vad tatueringen originally kostade. 
 
Vad jag vill säga är att, trots att det må var trendigt att tatuera sig nu - TÄNK igenom det, inte bara en gång, inte två utan många gånger innan du går ahead and do it. Tänk på vilken del av kroppen du vill ha den, på motivet, på betydelsen, på framtiden - hur kommer det se ut om 15-20 år? Jag ångrar som sagt inte att jag gjorde den, eller jo, jag ångrar det väl eftersom jag valt att försöka ta bort tatueringen. Det var en kul grej just då och ska jag vara ärlig kändes det coolt och häftigt att ha spontantatuerat i NYC. Det har i art fall gett mig möjligheten att nu ha en åsikt om tatueringar och jag har lärt mig läxan. Gör inte något så permanent på ett spontant sätt. 
 
Jag kan även ha en åsikt om laserbehandlingar. Något jag helst skulle vara utan. Vissa saker kanske man inte behöver testa, man kan ju lämna en del till andra, eller?
 

NEDRÄKNINGAR

MILANO / MONZA / MILANO
STOCKHOLM / KARLSKOGA / STOCKHOLM
AUSTRALIEN
 
I know I know, jag vet vad du tanker "mycket tjat nu om resor hit och dit, rub it in liksom". Ja, mycket tjat, jag vet, det ar darfor jag lagger upp mina countdowns. Jag lever for mina resor sa jag tycker att jag har ratt att se fram emot dem. Dessutom brukar jag aldrig boka far in advance sa normally vantar jag inte sa lange men nu ar jag sa taggad, taggad till tusen.
 
13 dar till F1 i Italien
40 dar till Sverigetrippen
79 dar till the big adventure Down Under 
124 dar till jul 
 
Hej hopp, trevlig helg! 

Nu har det hänt...

...det som inte fick hända.
 
MIN SKO HAR GÅTT SÖNDER!
 
"Oj!", tänker du. "Det är väl inte så farligt. Du har säkert ett dussin, om inte två, staplandes på rad i garderoben som du kan använda dig av".
 
Det stämmer, jag har kanske 5-6 dussin par skor men väldigt få som har stabil sula och öppen tå. Eftersom jag är plattfotat och "åker igenom" skor som är öppna i fram köper jag dem inte om man inte kan spänna åt eller knyta åt dem i fram. Jag har dock ett par, min Salomonsandaler, som jag traskat omkring i de senaste 6 veckorna på grund av den förbannande brutna lilltån. Lilltån är bruten sedan Maltatrippen. Jag slog i foten i en sten när jag klättrade lite på "rockiga" Malta. Den har varit blå, lila, tjock, svullen och öm i ett bra tag nu. Jag tror den läker, jag har den tejpad mestadels av tiden så det ser ut som jag har 4 tår på högerfoten, en megatjock tå till lilltå. Doktorn sa att jag skulle ta det lugnt (ingen träning alltså!) och gå i bra skor i ungefär 6 veckor så borde den läkt efter det. Den har kanske läkt lite men den är fortfarande öm och just därför kan jag inte ha skor som är täckta i fram, typ gympapjucks. Detta är sjukt frusterarande då jag är en person som älskar att gå, gå fort, springa och träna. Jag kan gå, jag kan gå hyffsat fort (om jag har på mig mina guld-värda-Salomonsandaler), jag kan inte springa. 
 
Som ni då kan förstå, så är Salomonsandalerna mina bästa och livsviktiga ägodelar för tillfället. Men nu så har det alltså hänt, remmen på högerskon har gått av. Det har pajat. Och jag är heartbroken. Nja, kanske inte heartbroken eftersom jag har sett detta coming förr eller senare. På väg hem från jobbet idag lossnade bakremmen, så jag haltade sista beten hemmåt. Tur i oturen var jag nästa hemma när det skedde. 
 
 
"Men herregud!" tänker du igen. Ja, herregud, säger jag. jag vill inte köpa ett par nya skor för kanske 2-3 veckor till. Jag använder liksom inte denna typen vanligtvis OCH jag har inte planerat att byta någon mer tå in the near furture OCH det börjar bli kallt så jag måste ha varmare skor på fossingarna.
 
What to do, what to do. Jag har provisoriskt fixat dem men fiskelina eller vad det nu heter. vi får se hur länge det håller. 
 
Jag återkommer med en räfflande uppdatering vid ett senare tillfälle.
 
Stora bilden och första lillbilden är från idag. Andra lillbilden är när tån slogs i, eller i alla fall samma dag, tredje bilden är en av mina jobboutfits, och sista lillbilden är fötterna för en vecka sen (jag vet att de är åt fel håll men det är för man ska se skillnanden på lilltårna lättare)

Vad är Mexiko?

Det här är väldigt internt. Sabryna och jag hade en hel drös med knäppa konversationer (IRL) igår, en del är a little to explicit för att skrivas ner och to be fair inte så roliga egentligen. Men vi hade en epic one om Mexiko. igen, väldigt internt, så jag skriver ner det mest för att jag ska kunna garva åt det om några år när jag läser detta igen. Hej framtida Kajsa! 
 
Me: Have you been to Mexico?
Sabryna: Not like Mexico City, but I've been to Belize
Me: Belize, that's not Mexico!
Sabryna: YES, well, it *mumble mumble mumble*
Me: It's another country!
Sabryna: Damn my parents for tricking me... 

In fits of laughter.
 
Fortsättning från Sabryna's FB (detta var typ 5 minuter efteråt, när vi slutat skratta hejdlöst):
 
Kajsa: so you haven't been to Mexico 
Me: ACTUALLY, wait, let me check... [searches Cozumel]
aha - yes, is this island part of Mexico....YES! 
*coughs* yes, I have been to Mexico 

delayed response:
Kajsa: so, I am not going to do this invoice this afternoon....

Epic laughter.
 
Oh, fun times at the office. 
I will miss you miss PIC Pitch. 

Flight-schema

Hej hå, nu bokas det flights som aldrig förr. Så här ser schemat ut för tillfället.
 
5 September: London Stansted - Bergamo 
9 September: Milan Linate - London Heathrow
1 Oktober: London Stansted - Stockholm Skavsta 
5 Oktober: Stockholm Arlanda - London Gatwick
6 November: London Heathrow - Stockholm Arlanda
10 November: Stockholm Arlanda - Bangkok - Sydney
17 November: Sydney - Ayers Rock (update)
20 November: Alice Springs - Sydney (update)
24 November: Sydney - Cairns (update)
16 December: Melbourne - Bangkok
17 December: Bangkok - Koh Samui
21 December: Koh Samui - Bangkok 
22 December: Bangkok - Stockholm Arlanda
 
Nu får jag nog blocka mina kort annars kommer jag boka mer och mer och mer... Har fortfarande mina domestic flights in Australien kvar att boka men det får bli nästa månad... tror jag!
Lite 'gamla' resebilder. Japan, Kuba, Argentina, Thailand, Kenya, Egypten...

AUSTRALIEN

Jag har ju tänkt och tänkt och sagt och sagt och velat och velat. MEN NU ÄR DET KLART och framförallt BOKAT.
 
10:e november bär det av till Sydney via Bangkok. Åter i Sverige den 22:a december.
 
Är det någon som är taggad tror ni? 
Bring on kangaroos, koalas, outback, barrier reef, sun, summer, crocodile dundee, och såklart bästaste Kristin.

Valentine

Mitt instagramflöde är oftast fullt med vardagsbilder som bakning, träning, resor men det innehåller också hel hel drös på en liten krabat. 
 
Valentine, eller Valte som vi säger (ja, eller, vi kör också med Valtelicious, V-dawg, Valleballe (det är nog bara jag to be fair), Tino, Tin-tin - kärt barn har många namn), är ett busfrö. Han är ett litet yrväder som inte riktigt är still någonting (kanske om man kollar på lite Bamse eller Lilla Anna och Långa farbrorn), han är den goaste, gladaste lille linslus man kan tänka sig. Så fort kameran kommer fram är han med. Jag undrar verkligen vart det kommer ifrån?
 
Jag antar att alla (som har barn) tycker att just deras barn är de goaste, gulligaste, snällaste, mysigaste, raraste, finaste, smartaste etc etc som finns. Just så tycker jag ju om Valentine. Han är i och för sig inte min, utan min brors, så jag kan val inte vara riktigt partiskt i den frågan. Men hur det än är, så tror jag helt ärligt, att alla barn är inte som han.
 
Bjuder pa ett litet fotokollage på denne guldklimp, och alldeles egna lille spelevink.
 
 
Vad gjorde vi innan den har lille juvelen fanns? Jag vet faktiskt inte. Jag längtar hem till nästa gång så jag får barnvakta lite. Nu för tiden bokar jag inte flighter som passar mig eller resten av familjen utan när jag vet att det är Erik's Valtevecka. Jag blir dödligt avundsjuk när päronen sitter barnvakt och whatsappbombar med videoklipp och bilder. Jag vill också vara med i lillparvelns uppväxt och hoppas jag kommer blir den übercoola fastern som tar med honom ut på nyta äventyr och hyss! :)

En liten sällsynt uppdatering

Nu sitter vi här igen med en väldigt ouppdaterad blogg. Kajsa Elin Berggren, lägg ner skiten om du inte tänker använda den, för bövelen! 
 
Tänker inte lägga ner den - det är en sak som är säker, så jag gör väl ett försök till, till lite updates. 
 
Sedan sist har bland annat detta skett (ej i kronologisk ordning):
 
- fyllt år, 28 år minsann
- firat med familjen här i London
- ätit födelsedagslunch i form av grillkorv och champagne - det bästa av två världar
- käkat födelsedagsmiddag med familjen på Duck and Waffle med en otrolig vy över the City
 
- klättrat uppe på o2-arenan i spöregn
- sett Monty Python live i o2-arena #skrattfest
- kollat in Warner Bros Harry Potter studios i Watford
- druckit honungsöl på Privet drive
- låtsats vara med i Slytherin
- brutit en lilltå
- plåstrat om lilltå
- inte tränat alls på grund av den brutna skit-lilltån som aldrig läker #frustrerad
- sagt upp gymmet (sad smiley)
- endast kunnat använda mina salomonsandaler. Dom är guld värda och passar numera med klänning och kjol. Och (jag skäms lite för detta) med strumpor i. 
- varit hemma i Karlskoga 
- träffat bästa bästisen bäbis, lilla gullebullebarnet Tiffany
- hängt med gullebullebarnets foxy mama tillika min bästa vän T-rex
- lekt, busat och hittat på hyss med min favoritbrorson Valteliten
- sparkat boll bärandes på en drygt två år gammal unge som tokgarvade hela tiden 
- drinkat på The Shard med en otrolig vy
- köpt high 5-skor
- smaskat i mig pasta med popcorn, på restaurang 
- varit på min första charter på kanske 10 år - till Malta med mamma
- varit i Oxford för första gången
- varit i smultronstället Onslunda
- grisfestat med byalaget (bajalauget)
- sett ungdomar skjutsats hem i skottkärra efter grisfest 
- solat och badat i sommarhettan på Österlens riviera
- besökt Kiviks musteri
- bytt kontor
- anmält mig till Göteborgsvärvet
 
- inte vunnit vår VM-lottning 
- selfieat med Baby T
- selfieat med Valte
- selfieat med Mammie 
- bakat daimtårta och centertårta
- solat, badat, åkt buss, klättrat, sightsingat på Malta och Gozo
- övat på italienska (på Malta)
- sett en massa fina vyer, höga höjder och blåa hav på Malta och Gozo
- kommenterat alla tacky resenärer 
- studerat reglerna i bocci
- fortsatt min laser removal på handledstatueringen 
- badat i Medelhavet
- trängts som packade sillar vid blue lagoon 
- kommit in på internationella språkprogrammet på Göteborgs universitet till hösten
- nekat studier på Göteborgs Universitet 
- svettats i värmeböljan som härjat i London i sommar
- hängt med Fernando i London
- hängt med Juan i Oxford
- hängt med Luke på Camden beach
- strandhängt i Camden
 
- utforskat Southbank
- fått ett frappuccino addiction
- gått down memory lane i mina gamla hoods Putney, Wandsworth och Clapham
- haft långa skypesamtal med Kristin down under för att planera trippen dit plus gossiping 
- kollat in en massa London streetart
- hänkat på cavity pose trenden 
- krajat nagellack
- vägrat paraply vilket medfört några dyngsura promenader hem från jobbet
- varit på bbq hos Sabryna 
- sett tokgamla bilar i trä i shepherds Bush 
- trendar med randigt och randigt på bredden och på tvären 
- bestämt att flytta lite på mig 
- haft knasiga och überroliga konversationer på whatsapp med familjen 
- ljudbokat en massa
- träffat på en massa creeps i She Bush som blir arga när man inte vill ge ut sin Facebook eftersom man inte känner varann
- kollat på varenda säsong av project runway allstars
- fått en hel drös nya housemates. All of a sudden är jag den som bott näst längst här (lite drygt 6 månader)
 
Again, klicka på de små bilderna för att se dem i större format.
               

RSS 2.0