PEPP pepp PEPP pepp

Nu är jag pepp.

Imorrn börjar februari, vilket betyder nya arbetsuppgifer eller ja, mer ansvar är väl mer riktigt. Kommer börja dagen med en massa möten om hur vi ska sköta gruppavdelningen framöver, lite re-structing är på plats minsann, och jag ska vara med och bestämma. Yes yes yes!

Sen jobbar jag bara 4,5 dag den kommande veckan. Gött!

Sen blir det Göteborg för hela slanten, åker dit på fredagkväll.

Förhoppningsvis vidare till solen på lördan, eller varför inte fjällen? Eller kanske Skåne? Eller kvar i Göteborg... jag brukar vilja ha kontoll och veta vad jag ska göra men just nu kvittar det, det spelar verkligen ingen roll vart vi hamnar och vad vi gör. Jag ska vara ledig i 9 hela dagar, i sträck, och få träffa Rob och det ska bli så skönt, mysigt, underbart vad det än blir. Det kan jag hoppa upp occh sätta mej på.

Ha, jag är back on track och pepp igen.

Kajsa, welcome back!


the carpet

Anders och jag blev helt överlyckliga när vi upptäckte att de visade Disney's Aladdin på TV'n nu på eftermiddagen. Perfekt söndagsfilm. Tyvärr kom vi in lite sent, så sent att vi bara hann se slutet på 'A Whole New World' och sen slutet på filmen.

Aladdin är verkligen en av de bättre disneyfilmerna, fast den ska ses med svensk tal. Vi fick oss ett asgarv när de översatte Mattan till The Carpet... alltså det är ju helt korrekt och riktigt men det bara lät så fel. "Come on Carpet!"

Anyhow, nu kom vi in ett disneymood och håller på att ladda hem gamla godingar, top 5 as follows:

1. Lejonkungen
2. Herkules
3. Aladdin
4. Lilla Sjöjungfrun
5. Djungelboken





snel hest?



Erik tycker det är roligt. Anders tycker det är roligt. Adrian tycker det är roligt. Jag tycker kanske också det är roligt men jag fattar inte? Var kommer det ifrån? Someone please explain!

dagens...

...DIREKTÖVERSÄTTNING:

"Mouth Play"


Sagt av Kristin, när vi diskuterade instrument på jobbet. Vad menade hon? Munspel såklart! Sen kom vi på att dragspel borde ju då heta:

"Pull Play"

Haha!

Barcelona!

Idag fick jag vara med på mitt första HOD-möte, alltså head of department möte. Vi sitter med hörlurar och har ett skype-möte mellan London- och Barcelona-kontoren.

Kul att få vara med och veta lite saker som man annars inte skulle få reda på förrän mycket senare, plus att man har rätt att säga till och tycka till om de punkter som tas upp. Idag var som sagt mitt första möte och eftersom jag inte riktigt börjat med supervisingen än hade de inga förväntningar på mej, vilket var bra. Nu har jag en inblick i hur det sköts och vad som förväntas av mej och kan vara hyper-förberedd nästa veckas möte. Perfekt!

En kul sak som bestämdes var att vi ska allihopa åka på en fam-tripp till Barcelona 5-7 Mars! Wohoo! Vi ska kolla in vad vi säljer där borta, och hur exciting är det inte att åka hela kontoret på samma gång. Nu har man något att se fram emot i mars med.

Vamos a Barcelona, baby!

February please come!

Jag längtar till februari. Punkt.

1:a Feb blir jag officiell supervisor.
2:a Feb fyller farsan år.
5:e Feb Semester (nu är det 9,5 jobbdagar kvar (plus 2 helgdagar) tills att jag åker på en 9-dagars semester till unknown destination.)
19:e Feb Rob-besök (när jag kommer tillbaka till London, 14:e Feb, behöver jag bara jobba en vecka, sen kommer Rob och hälsar på över en weekend.)

Så, fatta, jag vill att det ska bli februari nu!

Inter-Milan

Yes, jag sitter med TV'n på och den visar Milano-derbyt Inter vs Milan. Det ni! Kajsa - fotbollsfantasten förvånar, erkänn!?

Som gammalt Inter-fan så sittar man och hejar lite extra på just Inter. Zlatan spelar ju inte där längre, which is a shame, men jag är in-nött med alla andra spelare (Maicon, Cesar, Materazzi, Balotelli, Javier Zanetti, Cambiasso, och min favvo Cruz (fast är han med nu undrar jag?!)) och så har jag faktiskt sett Inter spela live på San Siro (mot Roma) och mot Torino i Turin, så jag tycker att jag har all anledning att fortsätta heja på Inter, även om Zlatan är borta. Dessutom spelar Beckham i Milan och jag tror han är den mest irriterande fotbollsspelaren på denna jord, vilket gör att supporten för Internazionale växer.

Forza Inter
med andra ord!

Update1: Inter leder med 1-0 so far!

Update2: Cruz spelar inte längre i Inter.. han har bytt till Lazio! Hmm, jag kanske får tänka om... ny Inter-favorit: Javier Zanetti! (Fast Cruz är min favvo i Lazio then!)



hektiskt 2

Kort om fredagen:

8.30-14.00 Ståendes utanför ett svinkallt, blåsigt och blött London Eye i Audi-keps, paraply, med Audiskylt och delade ut vouchers.
14.30-18.30 Tillbaka på kontoret för att catcha up lite.
18.30-19.30 Ombyte till kostym och fancy pancy skor för tbanetipp till The Langham.
19.30-20.30 Briefing för kvällen, plus omstrukturering av de 7 bussar vi bokat.
20.30-21.15 Bussarna avgår från The Langham för galamiddag på Natural History Museum.
21.15-21.45 Välkomstdrink för deltagarna, sista finjustering från oss för middan
21.45-23.30 Middag med tal
23.30-00.30 Musikalframträdande
00.30-01.00 Väntan på taxi
01.30           Hemma

Vi var ju med back-up och fanns med i bakgrunden, men oj, vilket event det var. Helt jätteotroligt vilket venue, jag ska försöka få tag i bilder. Det var som Nobelfesten fast med ett stort dinosaurieskelett hängandes i taket. Jag finner inga ord.

Idag är jag dock sliten till tusen men det är ju lördag! Snacka om att vi ska ha slappning idag.



hektiskt

Hela dan pa Gatwick, till och fran i bil och truck.

Snabbis pa jobbet.

Nu blir det privatcocktails pa Harrods! Finbyxor pa!

Tja!

less

Nu är jag less igen. Jag vill bort. Bort härifrån.

Jag vet, fick promotion i förra veckan men det ändrar egentligen inget, jag är trött och uttråkad på London. Visst det kan vara en fantastisk stad ibland men just nu är den INTE det. Ingen speciell anledning. Detta är liksom inte mitt hem känns det som.

Tur att jag har en plan att se fram emot, för det gör jag. Ser fram emot den alltså. Jättemycket. Och tur att jag har en veckas vacation snart.

W-end

Har precis kollat klart på brittiska Wallander, med Kenneth Branagh som Kurt [Kööört Wåålländer], inte den allra bästa men ändå kul att se hur det filmatiseras. För det spelas faktisikt in i Sverige, i Yshta, även fast skådisarna är britter. Anyway, ikväll var det 5:e kvinnan, som är min favorit bland böckerna men som sagt filmen var väl lite sisådär...

Innan jag satte mej för att kolla på den, har jag bara tagit det lugnt, vart på gymmet en sväng, handlat lite, fixat lite i lägenheten, uppdaterat mitt cv, jag lite småsaker med andra ord.

Igår var det jobblördag med mycket att göra, sen gym, sen middag hemma hos Eve med Anais och Doris (som kom hit över helgen från Paris). Och en massa andra (bland annat Kristin, Melanie & Dom) då Eve's flatmates hade party samtidigt... vi fick ändå lite gossip-quality-tid, vi fyra, som det var planerat. Vi har inte setts sen innan jul så det var verkligen behövligt med lite catching up. För här händer det grejer i alla våra liv (inte bara jag som ändrar jobb och lovelife), och vi behöver uppdateras öga mot öga sometimes. MYCKET trevligt var det, vi åt Eve's specialare: kycklingwok med ris och drack rosé tills sensent.

Jag var inte hemma förrän 2-tiden, men vad gör väl det. Idag var ju en ledig dag!

Annars? Vad har hänt? Jag vet inte, det är bara 19 dagar till att jag åker till Sverige, eller ja, om vi stannar i Sverige är inte klart än. Rob och jag har inte bestämt what to do yet, antingen en sista-minuten, kanske en weekendtripp eller Sverige-stay. Vi får se, bara vi får ses, det kvittar vart egentligen.

Nej, nu får de vara nog, ska läsa lite i Fyrvaktaren sen sova. Imorrn är det måndag... IGEN! :(

Det Går Bra Nu!

Titta noga, det är en stolt böna som ni ser nedan.



Kommer ni ihåg detta inlägg? Den dagen hade jag ett möte med min chef som ville uppgradera mig, han frågade om jag var intresserad av att bli supervisor på vår gruppavdelning. Det ville jag ju såklart. Men sen dess har det vart ganska mycket att göra och saker och ting har inte riktigt kommit till skott.

Förrän idag, då blev det officiellt. Jag kommer från och med 1:a februari vara supervisor på gruppavdelingen samt vara sales assistant och hjälpa vår sales director nere i Barcelona. Ja, fast jag kommer vara fortsatt basad i London.

Det känns så himla skönt att det är officiellt nu, slippa hålla in och tänka på att man ska försäga sig hela tiden. Jag fick en liten löneförhöjning också, det säger man ju inte nej till. Åh, vad kul detta är. Lite nya uppgifter, kunna utvecklas lite inom företaget och lära sig (förhoppningsvis) en hel del nytt, speciellt på Sales-sidan.

Nu ska jag bara njuta! Egentligen borde jag fira ikväll, men jag ska jobba imorrn så vi får ta det imorrn kväll istället.

Får jag vara lite EGO? Detta är jag banne mej värd, efter 3,5 år!

2010 har börjat på ett strålande sätt och jag hoppas och tror att det fortsätter i samma anda!


multi-talented



Multitalented - Jag kan dricka vin, sms:a och blinka (flörta) med ögonen samtidigt!

(Checka in vinglaset som Flanders hällde upp åt mej, här har jag i och för sig druckit en del, men när jag fick det var det rågat!)

UPDATE_2010.01.09

Idag har jag slappat länge, jag vaknade egentligen ganska tidigt runt halv 9, men sen låg jag kvar under täckena (ja, jag har flera täcken eftersom det är så bloody kallt och den engelska isoleringen är inte 100% pålitlig always) och myste en stund, läste lite, fixade ordning frukost på sängen. Inte förrän halv 12 kom jag upp. Fast egentligen är jag inte uppe än, då jag sitter i Eriks sängsoffa med ryggen mot det stekheta elementet och samlar motivation till att gå ner till gymmet. Har inte varit där nån gång denna veckan due to the bloody transport for London som inte fungerat well på grund av lite snö och kyla. Det är helt otroligt hur de inte kan ta lite is, pyttelite snö och en eller två minusgrader. Samma visa varje år. Jag kommit sent 4 utav 5 mornar denna veckan, och tågen på kvällarna har inte fungerat alls. Och om inte det vore nog, eftersom vi är i 2010 har de shockökat priserna på travelcardsen (mitt har gått upp from £16.60 till £19.00 per vecka) för vad undrar man? Ofungerade public transport di merda!

Erik har döpt om TFL (transport for London) till BFL (Bullshit for London) och det är precis vad det är! Så det så.

På tal om Erik så ska jag tvinga med honom imorrn till gymmet, jag har ett fripass så bror och syster ska ha lite quality time och bränna lite kalorier imorgon förmiddag. Awesome!

Vacation

Jag kollade upp mina semesterdagar häromdan och det visade sig att jag hade 5 hela dagar kvar att ta ut innan sista mars, men eftersom mars är vår peakmånad är det bäst om man tar dagarna innan dess. Så jag bad om ledighet för andra veckan i februari. Närmare bestämt 5 till 14 februari. Fredag till Söndag. 9 hela dagar. Lyx!

Då åker jag till Göteborg, för att träffa Rob såklart. Kanske stannar vi där i Götet, kanske drar vi till Skåne, eller kanske tar vi en sista minuten någonstans warm. Vi får se helt enkelt. Vad det än blir ska det bli skönt att komma bort från London och England ett tag.

Framtisplan

Jag har en plan, för framtiden alltså. Tänker inte avslöja för mycket nu, men ändringar kommer att ske. Behövliga ändringar. Just nu är jag sjukt excited, vill egentligen bara komma igång.

I will keep you updated on the progress.




housewife?!

Varför hamnar alltid jag i köket?

VA? Jag som inte är någon matlagare hamnar av någon anledning alltid i Melanie's kök hackandes, bakandes, lagandes... och alltid i partyblåsa och kalaspjucks.

Jag kanske har en liten desperate housewife inom mej. Hmm. Vem vet?!





music of 2009

2009 års mest spelade låtar i min mp3:

Killers - Human
Medina & Tomas Helmig - 100 dage
Muse - Uprising
Lily Allen - Not fair
Chipmunk - Diamond rings
Veronica Maggio - 17 år
J.L.S - Beat again
Lady GAGA - Pokerface
Florence & the Machine - You've got the love
Erik Hassle - Don't bring flowers
Black Eyed Peas - Boom boom boom
Robyn & Röyksopp - I'm in love with a robot
Winnerbäck - Jag får liksom ingen ordning
U2 - No line on the horizon
Swingfly - Touch & Go
Arisa - Sincerita

Jag har ju såklart lyssnat på en massa mer och alla the above kanske jag inte lyssnar på nu, men dessa är nog de som legat längst på mp3'n min i år. Eller fförlåt, förra året...

2009 / årets som gått

Januari:

Pussycat Dolls (Lady GaGa & Ne-Yo)
, Teresa på besök, Internet-tvätt, Teresa-besök, Turin-besök(Giorgan's bday), Kriget med grannen våningen under startade, Thriller Live, Oliver!





Februari:

Snökaos i London, Pauline's Leaving do, Lola visiting från LA, Bröllop i Richmond, Jaume tillbaks på jobbet. Body-Combat debut med Belen, Ett år sen återkomsten till London, 2-veckor lång Kuba-resa, daiquiris, cuba libres and mojitos i mängder!



Mars:

Kuba-tripp, Halva Priscilla Queen of the Desert, Utgång och middag med Tommy, Juan sparkades, Cambridge-Oxford boat race.



April:

April fool, Missad Milano-flight, Break-up, Tacky-night med Jaume, Melanie började för 3 gången, Screening av Dorian Grey, HRC-party, Cykelinköp, Mamma & Pappa på besök, Famtrip till Irland, Slut med Giorgan.



Maj:

Årets första BBQ i Bayswater, Uppgradering av telefon, Billy Elliott, Cambridge-resa på en bank holiday, Kändisspaning i Soho: Ian McKellen, Calender girls, Swedish Workshop, Kristi Him i Kga, BBQ på Lovartsvägen med gamla klassisar, Housewarming hos Camilla & Micke, Lugg-klipp, Malin & Jenny på besök i Lon.



Juni:

Spanien-tripp, ACDC i BCN, Ikea-besök med Ebo - Kajsagardiner, Britney koncert med Alejandra & Xabi i the o2, Citybreaks trade fair i Gbg, Liseberg, Rondo, Pre-midsommarfirande på Älfsborgs fästning, Riktigt midsommarfirande på Tjärnö, Sommarbad i havet, Träffade Rob för första gången, Kajsa 23, Partyn partyn partyn, French Workshop, MJ dog. Heatwave i England.



Juli:
Vit vecka, Heatwave continues, Sommarpicnics & fun i Hyde Park and Brick Lane, Re-opening av Planet Hollywood, Filmande for Catalan TV, Hotellvisningar i massor, Ice Age 3D, Jäst katt, Forsatt krig med grannen - cykelfläckar, Cake-baking och tasting på jobbet, Wimbledon-showaround, Harrp P 6, Lola på besök, Sissela på besök, Elin-namnsdag, Ofungerande dator.



Augusti:
Kajsa-namndag, Pannkaksbakning med Siss & Ebo, Orginial Tour Party, Kagse Bergram, Bullbak med Evy - Omelettbullar, Madonnakoncert, Date med Carro & Mam & Pap i Gbg, Sommaren med Göran, Cykelolycka, Silent-disco med Clink & colleagues, U2 på Wembley, Anders kom, Melanies 30th Birthday bash, Mer bullbak med Evy - Kanelrulle, Anders fick jobb nummer 1, Bankholiday-jobb.



September:

Treasure-hunt i Aldgate, Oslo-visit, Housewarming hemma hos Linnea & Oyvind, Dates med Evelina, Elen-Sonja & Rob, Snusningsdebut, Löneförhöjning, Champagneflight, Mando Diao-miss, Stonehenge/Salisbury/Bath-tripp, Unlimited internet, Lots of Doctor's appointments. 



Oktober:
Jaume's cross-dressing bday party i Soho, Svacka, Chef för dan, Anders utelåst, Evelina på besök, Shisha-debut, Camden-night-out, Egypt med familjen, Mam 50, Göteborgstripp, 2:a Millennium-filmen på bio, Catching up med brudarna hemma i Charleswood, Jordaniengrupp di merda, Dans på stattshotellet, Anais resigned, Belen resigned, Slipsanalyser, Illavrickad fot, Ofungerade TV, Joining Esporta gym. 



November:
Gymning/simning/walking, Olly Murs, Gbg-snabbis, Rob-date, London-opepp, Encore-party, WTM, Hennatatuering, Doris flyttar till Paris, Anais leaving do, Fylleslag med jobbet pa The George, Updated blog - courtesy of Evelina Elgh, Blomsterbud, Busy busy på jobbet, Kristin tillbaka i Europa, Kristins bday party and lots of catching up, Mads Mikkelsen, Kalas i Labbsand, Kuttersmycken.



December:
4-års körkort, Julprojektat, Julgransklädning x 2, X-factor final, Belen leaving, Knäningsvärk, Julkortsphotoshoot, Ebo's 21st. Tårtbakning med gräddmissöde, Julfest på Bateaux London, Curly hair, Secret Santa, Snuggle Wrap, Promotion, Sverigejul, Uppesittarkväll på Lovartsvägen, Hårfärgning, Julstatt, Snöslungning, Date med Rob i Gbg, Mellandagsrea i Gbg, Carro på besök i Lon, Nyår i Acton med raclette, fondue & pandoro. 




Gott Nytt Ar!

Happy New Year Everyone!

Nyarsfirandet borjade med jobb fram till 16h00, sen blev det hem en snabbis for ombyte, och upphamtning av Carro, Anders och champagne. Efter att vi gjort oss fina och kopt dricka tog vi bussarna till Acton for att fira hemma hos Melanie och Dom. Vi kom dit lite tidigt for att hjalpa till att forbereda maten. Tanken var att vi skulle kaka fran en sa kallad raclette-grill (bild nedan) sa vi var tvungna att hacka lite wedges, meat, ost, brod och sant. Sen skulle vi kora med chokladfondue och darfor var det lite frukt och mashmallowes som needed lite preparing.



Hursom, Evy, Fabi och deras flatmate Giulia dok upp runt 20-snaret sa vi borjade lite latt da med var raclett-ning. Jattespannande verkligen, maste kopa en sadan.

Vi at och at och at. Och vi drack och drack och drack. Mycket skratt, mycket konversation, lite sang, sen at vi lite till. Borjade med fondue'n som var superb speciellt med vit choklad och stawberries. Yummy!

Vi firade lite latt 23-slaget eftersom vi alla ar utlanningar fran Europa (well, in Aussie-Dom men hans nyar var ju langt ganget redan..) men vi bor ju faktiskt i England sa det riktiga slaget var ju 24h00 English Time. BBC var pa, sa att vi kunde se fyrverkererna fran Themsen och Trafalgar Sq, vindruvorna var med, champagnen likasa, aven om nagon fick drick ur en mugg da vi inte hade nog med finglas... orutinerat! 

Efter sjalv tolvslaget var vi inte trotta langre, Anders drog lite tidigare eftersom han skulle upp och jobba klockan 6 och ocksa mota upp med Erik som tydligen inte madde sa bra pa sitt party och ville hem. Han ar en san rookie, Erik.

Oh well, Carro, jag och de andra stannade och vips var klockan 3. Da var det dags att borja tanka pa refrangen. Carro och jag gick samtidigt som Evy, Fabi, Evy's brorsa och Giulia i forhoppning att vi kunde ta sista bussen till stan. Jo tjena, nar vi kom till busstoppet fanns dar ingen buss sa det fick bli taxi till H-smith. Med tanke pa att vi var 6 stycken gick det pa £3.10 each. Helt OK for nyarsafton. Val i H-smith delade vi upp oss, vi tog tuben till Putney och gick sista vagen hem.

Vi har hemma pa Allfarthing klockan 5.00am.

Den 1:a januari borjade med en lang sovmorron, sen langprommis langs Themsen och lite shopping pa Southside.

Idag ar det jobbdag, det ar darfor jag uppdaterar bloggen. Haha. Nej, arligt, det finns inget att gora sa jag lyssnar pa tracks och internettar lite. Mamma och pappa kommer nog in med lite lunch snart far man hoppas.

Gott Nytt Ar!

Jag ska uppdatera med blider sen, sa fort jag lagt in dem pa datorn.

RSS 2.0