update

Ikvall kommer Carro.

Imorrn ar det nyar.

Pa fredag kommer Mamie & Papie.

Pa lordag jobbar jag arets forsta jobb-lordag.

Pa mandag aker Anders till Swe.

Pa tisdag aker Carro tillbaks till Swe.

Pa onsdag aker M & P tillbaks till Swe.

Ja, sa ser den kommande veckan ut. Den forsta pa det nya aret. 2010. Busy busy!


ny hårfärg!

Ja just det. Ny hårfärg var det ja. Jag har inte färgat eller blekt på flera år men tyckte att det var dags att bli litt mörkare. Here are lite behind the scenes med moi and Evelina.

    

Den enda bilden jag har än så länge är från Statt med Carol, och då lockade jag till håret... men mörkare är det minsann! Nu ska det bara växa ut och bli långt, sen är jag nöjd.


back in LON

Jaha, då var man back in business igen. Kul? Nepp. Inte det minsta.

Veckan som gick, gick jättefort men den var outstanding. Jag hann med att julshoppa/fika med Malin, ha uppesittarkväll hemma med Elghs and Co. Färga håret. Fira julafton på Böljevägen med familyn. Äta massa julmat. Träna järnet med Farsan. Gå långprommis från Farmor & Farfar till Hem. Gå på Julstatt med Carol men träffade väldigt få man faktiskt kände. Slunga snö. Åka till Göteborg. Snabb-mellandagsrea-shoppa med Mam. Umgås med Rob. Spelat en herrans massa backgammon. Gått på bio. Och säkert en massa mer som jag inte kommer på just nu.

Det är numera förenat med livsfara att åka hem och vara hemma länge för jag vill verkligen inte tillbaka till London, nu de senaste gångerna har det känts nästan jobbigt att komma tillbaka. Alltså, jag kommer alltid in i mitt London-mode igen efter en vecka eller två på brittisk mark men ändå. Imorse när jag vaknade av väckarklockan efter på tok för lite sömn hade jag en såndär jobbig klump i magen. En sån jag kunde ha ibland vissa mornar på högstadiet. Men som jag har inte känt det sen dess. Jättemysko, för så illa är det verkligen inte. Jag är bara lite less och opepp.

Nu skiter vi i det, bara jag tänker på alla fina stunder hemma i Sverige så blir allt lite bättre. Förr eller senare kommer jag ju återvända hem så det är bara att bita ihop lite nu. Positive thinking är det som gäller. Så jag tänker inte ens nämna min tillbakaresa med crap-ryan, de är inte värda att nämnas i min blogg from now on. Jag dissar dem.

Postitive thinking var det, och även om jag hade en tråkig jobbdag idag så fick jag ändå en lite ljuspunkt då jag kollade upp mina resterande semesterdagar. Jag trodde att jag bara hade 2,5 max 3 dagar kvar att ta ut till sista mars, men det visade sig att jag har hela 5 dagar. Woo! Det betyder att jag kan vara borta i minst en vecka eller göra några långweekends. Hur bra, jag menar, HUR BRA ÄR INTE DET? Fantastiskt om ni frågar mej. 

Small things in life. Det är de som räknas. 
 SNÖ-SLUNGNING

Som jag har längtat efter att slunga snö. Idag på juldagen kom det lite mer snö som bara var tvunget att slungas bort från uppfarten.Nu är uppfarten så ren på snö så det finns inte... fast det snöar fortfarande så man kanske får ge sig ut lite senare och slunga lite till... :)


Määäärrie Krristmaaaas!
Hours until Departure...

...24!

Om tjugofyra timmar sitter jag redo att lyfta på Heathrow. Sweden here I come!

Wooooooooooooo!

Kun for mig!

Jag är lite såld på dansk musik at the moment. Alltså musik PÅ DANSKA. Även om jag så måste sitta med lyrics framför för att förstå allt så låter det ljuvligt i mina öron!

Just nu är det Medina som går för fullt i min mp3. Perfekt träningsmusik också! Här är 'Kun for mig' men you-tuba gärna 'Ensom' eller '100 dage'. Kanoners!Kun tonerne fylder min verden
Jeg hører kun musik I mit iskolde hjerte
Her er der ingen ting der kan røre mig
Her er der ingen mand der kan snørre mig

For jeg har ikke mere tilovers for kærlighed
Og jeg er så færdig med din falske ærlighed
Nu er det forbi jeg skal morer mig
Jeg sagde jeg har det meget bedre uden dig

mamie & papie!Mina päron är dom bästa päronen I HELA VÄRLDEN. Dom finns alltid där för en när det behövs som mest, utan dom vore jag ingenting.

Ni är bäst! Love you with all my heart!


otroligt bra dag!

Idag har en massa bra och jag menar verkligen EN MASSA bra saker hänt. Jag är glad, mamma är glad, alla är glada. Och vi fick tårta och champagne på jobbet också.

Updates kommer när allt är klappat och klart. Ooooh, so exciting!

axis_xmas_party_14_12_09

  

Vi började kvällen på Motion Bar, precis vid Embankment Station, lite drinkar och sen var vi på G!

  

Sen blev det dinner cruise på Themsen med Bateaux London.

    

  
  

Sen bar det iväg till Motion bar igen, då vi fortfarande var på gästlistan.

  

Det var det. Efter lite drinkar, food, secret santa, socializing, ännu mer drinkar, dans och champagne var kvällen över. Det var ju trots allt måndag och vi skulle ju alla jobba på tisdagen. Vi som stannade längst (läs: Fabi, Mel, Gary, Me och såklart Marc, Rita och Quim) fick taxi hem och start klockan 10 på tisdan. Göööött! Alltid skönt med taxi och ännu bättre när jobbet betalar, det var ju svinkallt denna kvällen och vi (läs: jag) var på lyset. Jag fylle-smsade i bilen hem så jag blev alldeles illamående, men det gick över när jag kom i säng. Och inget minne hade jag heller av sms-ningen förrän dan därpå... ajdå, så kan det gå.

Trevligt hade vi hur som haver. Och det är ju det som räknas, eller hur?

(Klicka på bilderna för att göra dem större)


Curly K!Vad gör man inte när man måste locka håret för att vara finfin på jobb-julfesten och det inte finns någon kontakt på toaletten (vid storspegeln?)? Eller ja, ingen kontakt i kontorshuset förutom inne på kontoret... Lite i-landsproblem-varning här.

Jag gick till receptionen och frågade vart i byggnaden jag kunde hitta en kontakt med en spegel, det fanns inte konstaterade de ganska snabbt. De erbjöd mej att låna deras kök!? Hallå, varför skulle jag stå i köket, när det ändå inte finns några speglar... Vad gör man då?

Jo, man sätter sig på golvet, inne på kontoret, tar fram en liten sminkspegel - kilar fast den mellan två pärmhållare på skrivbordet och sen börjar man locka. Simple as that.

Det tog mej dock nästan hela lunchbrejken, men fint blev det. Och Ignacio var så facinerad att han var tvungen att ta kort. 

Lite fler julfest kort kommer strax.

ebo's twentyfirstFör dom som missat det så fyllde lillparveln 21 bast i måndags. Jag är nog possibly the best sister in the world och kom sjungandes in med denna vackra kreation klockan 7 på morronén. Ja, lite varma mackor och te fick han också.

Jag tror han uppskattade det.

CONGRATS igen baby bro!


slight missöde

Anders och jag skulle baka en pre-bday cake till Erik (eftersom han fyller år imöra). Så vi gick ner till Sainsbury's för att handla ingredienser till gamla hederliga Alfons-tårtan.

Issue nummer 1 var att vi inte hittade någon bra tårtbotten så vi fick nödlösa det hela genom att köpa tre små paj-liknande (fast med mjuk botten) layers som vi sedan fick skära lite i. De är lite tjocka men det går nog.

Vi fyllde lagren med banan och chokladmousse och la på det övesrta layern då det var dags att vispa grädde. Anders vispade. Och vispade. Och vispade. Efter 20 minuter kom han till mej med gräddpaketet och pekade på en lite symbol saying 'no whipping'. Good for cooking and pouring men inte whipping. Alltså inte att vispa.

Jag kollade grädden som Anders 'vispat' och den hade inte blitt ett dugg tjockare. Och vispade i ytterligare 10 minuter men inget hände.

En vanlig dag hade vi kunnat gå ner till Michael's eller hela vägen till Sainsburys igen men eftersom det är söndag stänger allt runt 5 och klockan var nu 7. Så slight missöde, med en halvfärdig tårta utan grädde och garnering.

MEN, luckily, hade vi vispat MYCKET chokladmousse, så istället för att ha en 2-lagerstårta har vi nu en 1-lagerstårta med chokladmousse runt om. Toppad med jordgubbar och krossad Noblesse.

Jag ska tvinga lillparveln att käka den imorrn bitti. Ha! Fyller man år så fyller man år och då ska det käkas tårta och speciellt när vi gått igenom så möe för att fixa den...
 

natten går tunga fjät....HAPPY LUCIA EVERYONE!

NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEJ

Jag ska aldrig mer kolla på X-factor.

Okay, det kanske var att ta i. Men why oh why röstade folk på Joe?! VA?! Jag fattar inte... han kör bara sitt ballad-trams HELA tiden. Jag är speechless, jag verkligen trodde att Olly skulle vinna för han är liksom SOLKLAR, men sometimes life surprise you.

Hmm. Nu kommer Olly bli en stjärna i alla fall. Och han kommer att kicka Joe's face. Och jag kommer vara hans number 1 fan.

Så det så.

2 favorites 2getherOlly & Robbie performing Angels... 2 av mina favo's at the same time... kan knappast bli bättre!Fast för tillfället slår Olly Robbie, kolla in Superstious... han är så cool och bara måste (ja, jag VET att jag tjatar om detta) VINNA X-factor ikväll. Jag är helt såld på honom. (Märks det?!)

Anyway, Stacey is out. Så det gör att vi bara har tråk-ballad-Joe och min Olly kvar in the competition. Tacka gudarna för att Tv'n fungerar för ikväll 19h30 smäller det.

Men om man ser tillbaka på tidigare år så går det oftast bäst för tvån. Se bara på JLS förra året, well, detta kan ju ändras...I adore him!

knä-ningsvärk!

Jag har så fruktansvärd träningsvärk i knäna. Knä + Träningsvärk = Knäningsvärk!

Helt sjukt hur ont det gör, men jag vet precis vad jag gjort så på ett sätt känns det ju bra. Igår på min daily training session kände jag för att simma och det gjorde jag minsann, 66 längder blev det. Och antagligen är inte mina knän vana vid simrörelserna så jag har så ont idag. Men som sagt, skönt ont.

Nu inväntar jag en removal-firma som äntligen ska komma in med ny soffa och TV. Anders soffa har varit lite paj ett tag, en list har gått sönder och den är dessuotm väldigt nersutten. TV'n har varit kaputt sen vi kom tillbaks från Egypten. Vi har i och för sig en temporär TV från Erik's kollega men vi har ingen dosa till den och det sitter en p-film fast i videoluckan... så det är verkligen på tiden med 'nya' grejer!

Det ska bli intressant och se hur sofforna ska bäras ut och in genom alla trappor och trånga dörrar... Jaja, dom kan säkert det där.

Later hun's!

ICE bear

Bara så ni vet så heter det numera ICE bear och inte POLAR bear... :)

christmas spirit!

Idag kom den. Julgranen alltså. På jobbet.

Jag har alltid varit in charge of decorating the tree, sen mitt första år (2006) då jag sprang runt i hela Chiswick och letade julstjärnor tills nu. Det har alltid varit min uppgift. I år, när stora chefen skaffat sig en PA så tänkte jag att det är bäst att jag gör klart att det verkligen är jag som ska klä granen i alla fall även om det nu finns en personal assistant till det. Det var inte så svårt att övertala Jaume till det, så när granen kom in på kontoret efter lunch var det bara att sätta igång. Well, jag var lite busy at the time så blev inte förrän på sena eftermiddan.

Om jag bara haft lite julmusik i bakgrunden hade det varit perfekt, men jag fick lite julfeeling i alla fall. Här är resultatet, bara glitter saknas nu!

Fin va? Lite sne, men hey what the hell. Tänk er att det ska lysa och blinka i regnbågens alla färger också...Den ökända julstjärnan, som det tog mej en hel afternoon att hitta. Det var min första jul och jag blev utskickad för att köpa en julstjärna några dagar före jul. Jag gick ut och in i alla Chiswick's affärer men hittade ingen, de fick ringa mej från jobbet och höra vart jag var, de sa att om jag inte kom tillbaka med en stjärna så var jag fired. Okej, det var ju ett skämt men eftersom jag var ny kändes det som jag var tvungen att hitta en stjärna så på vinst och förlust gick jag in i en off-license butik och där bland allt annat tjafs låg den, den enda julstjärnan i värsta London och jag fick den. Ha! Ever since, så har juldekoreringskronan tillhört mej!


OLLY! olly! OLLY! olly!Olly made it through to the X-factor final next week! YEEEEEEEEEEEEEEEEEES! Åh, vilket bra slut på söndagen.

Jag har sagt det förrut, han bara måste vinna, bara MÅSTE. He's got everything. He can sign, he can dance, he can entertain and he is a cutie! He's got the X-factor helt enkelt. Kolla in hans version av 'We can work it out', awesome!

Han kommer bli min future husband, han och Mads! haha! :)

tjärnö, west coast of sweden, early 90's

Hittade dessa underbara bilder på min hårddisk, åh mysiga mysiga sommarsverige!

done and to do

Idag har jag varit uppe med tuppen, nästan i alla fall. Jag gick upp, klarvaken halv 9. Det tycker jag är lite tidigt en lördag men då hade jag varit vaken i nån timme redan men tvingat mej själv att ligga kvar eftersom det är ju heg god damnit!

Så, eftersom jag var uppe tidigt har jag fått en massa gjort:

- diskat
- städat köket
- bytt alla soppåsar och burit ner dem till sophörnan
- tvättat
- vikt tvätt
- bytt lakan i alla sängar
- handlat
- fönster jul-shoppat
- pysslat med mitt jul-projekt
- kollat på julkalendern
- lagat lunch

Ja, det är väl det.

Nu lyssnar jag på Tracks, sen ska jag ner till Esporta och träna litt och sen är det bara mys hela kvällen. Äntligen en lördag utan utgång eller kalas! Gud vad skönt, en lugn kväll framför X-factor som börjar komma in i slutfasen nu. Åååh, lovely!jävla oflax!

Jag har sån otur.

Idag regnade det cats and dogs men jag fick ändå för mej att jag skulle gå hem. Så jag gjor det, det gick bra ända tills jag kom till tunneln i Frogmore, precis efter Wandsworth Park. Vad hände inte då? Jo, en lastbil körde så nära inpå i en vattenpöl och skvätte ner HELA mej! Sen direkt efter det kom en till. IDIOTER! Inte ens stannade de och sa förlåt eller nånting. Jag  blev verkligen dyngsur och fötterna plaskade i vatten. Tur var att jag ändå var ganska nära hem, så 20 minuter senare satt jag hemma i lägenheten men mysbyxor och raggsockar, men fryser gör jag fortfarande.

Så nu ska jag in i duschen!

4 years since...

I got my drivings lincence, idag, 2:a december för 4 år sedan gjorde jag min andra uppkörning med kugg-Leif och jag klarade det obviously! Sen var jag så clever att jag flyttade utomlands så prövotiden gick ut när jag var borta och inte kunde köra. Clever move Kajs!Checka in bilden, lite mörkhårigare och slightly rundare i face-et och jordens fulaste autograf. Jag hade övat på den på en massa papper brevid men när jag väl skrev den blev den fel, såklart. Men men jag behöver bara ha detta i vad blir det? 6 år till...


kuttersmycken!

Eller hur Teresa!


1st December

Helt sjukt att det är första december redan. Inte har jag någon adventskalender heller, vi har dock 5 eller 6 stycken från tussauds på jobbet men jag måste nog skaffa mej en hem också. Inte för att jag längtar till jul som sådan utan mest för att få komma hem. Ska bli skönt att träffa familjen och kompisar under en lite längre viselse än bara en helg, dessutom har mamma precis vart nere på stan och köpt en julstattbiljett.  Kommer att bli toppen tror jag.

So, countdown is on. Om 3 veckor kommer jag!

farfarNu lägger jag in en bild på the party animal also known as farfar, jag fick nästan med honom på statt i lördags. Well, egentligen inte men jag föreslog att vi skulle dra dit men vi får nog ta det nästa gång, typ när Östen med Resten gästar stan eller så.

Anyway, eftersom jag la in en bild på min kloka farmor förra veckan så är jag ju tvungen att lägga in en bild på min favorit-farfar också! :)

mammas mat...

...tilsammans med farmors, Tinnas och Eriks är den bästa som finns. Kolla bara in vad min mor lagade till, till sin egen fest dessutom. Jag har aldrig vart så mätt i hela mitt liv. Jag tror jag fortfarande är det.  


labbsand, 28.11.09

Klockan 5 kom jag i säng. Det säger väl allt. Vi hade ett hejdundrande party ute i Labbsand i lördags. En massa mat och en massa bilåkandet blev det. Det senare för att jag var kvällens chaufför, det var självvalt men jag fick ju inte dricka och jag var tvungen att rätta in mej efter de andra gästerna. Farmor och farfar stannade till halv2 (WOW), då körde jag hem dem.

Sen hade vi en del kvar fram till efter fyra. Då frägade pappa mej om inte jag kunde säga till de sista att jag var trött och ville hem så att HAN kunde få gå och sova... haha! Så blev det i alla fall... Jag körde sista vändan in till stan runt halv 5. Lyckat värre!mamsen och myselfparty people!barhängFamiljebild (Moster Ellika, mosters man Owe, jag, pappa Janne, kusin Christian, kusin Christians tjej Sara, mamma Brita)Kvällens yngsta besökare, lille Oscar!

Doing the Evelina-pose (Cecilia & Anna)Dans!


RSS 2.0