ME, MYSELF AND I (...and again LBD)

one wall of lights + one barbie girl + one birthday + two photographers + one evening = plenty of ego-boost pics

I am allowed to be egoistic, that is why I am only posting photos of myself. After all, it is my blog, and my rules. I am the writer, the creator, the boss meaning I chose and I decide. AND now, I'd like to be a bit egoistic.

Enjoy.MY LBD AND I TAKING THE WORLD BY STORM

Miss B in her right environment, among chandeliers, velvet curtians and walls lit up by light chains, wearing cocktails dresses and high heels.

This is a lifestyle I could get used to.

LBD of 2011 - little *blue* dress

Little black dress screw you! Nu är det LITTLE BLUE DRESS som gäller. Jag hittade denna mörkblåa kreation när jag var ute och sista-minuten-shoppade inför farmors stora dag.

ENKELT - SIMPLE - utan krusiduller och krimskrams. Men åh, så glamoröst, med endast mascara och läppglans i sminkväg och mammas guldlänk runt halsen, ett berlockarmband (också i guld) och guldörhängen i smyckesväg. Med detta kan man slå världen med häpnad.

Eller?Kedjan - Ringar på vattnetRingar på Vattnet – en singel som nu släpps till syfte att stödja Radiohjälpens insamling i samband med svältkatastrofen på Afrikas Horn. Intäkterna från denna inspelning går till Radiohjälpen. Du kan rädda människors liv genom att SMS:a 50, 100 eller 200 till nummer 72 999 för att skänka motsvarande belopp.


Ringar på Vattnet -
a single which is designed to assist Radiohjälpen's collection in the context of famine in the Horn of Africa. The Revenues from this recording goes to Radiohjälpen. You can save people's lives by texting 50, 100 or 200 to the number 72999 to donate the equivalent amount. (using Swedish phones)

Skicka budskapet vidare! Spread the message!


FAMILY

Mañana. Om mindre än 24 timmar är dom här.

Mams.

Paps.

Erik.

Födelsedagsbarnet Farmor.

+ special guest star.

Vi ska fira 80-årsdag och partaja massor.

FESTA DE GRACIA


I vårt område, Gracia, har det varit festivities i dryga vecka nu. Gatorna smyckas med alla salgs dekorationer, alla plazas full med folk, band och olika musikgrupper spelar i varje hörn eller gränd. Human towers byggs och raketer avfyras. Anais och jag tog en snabb titt i fredags och gissa om det var mycket att se?

Bästa utsmyckningen vinner pris. Så vi funderar starkt på att vara med bästa år. Grejen är den att vi inte riktigt bor i centrala Gracia där allt händer, utan mer i utkanten. Plus på 7:e våningen - ingen kommer se vår dekoration. Second thoughts - vi dissar't.

Jellyfish....pschhh...pschhhhh
London calling?

Massa band playing på gatorna.

39 GRADER... celsius

...VARMT, nu på kvällen. I am not complaining.

Hej o tack, godnatt!

Det är inte min dag idag.

Lyckades med konststycket att tappa äggförpackningen i golvet. 8 utav 10 ägg till spillo och ett otroligt kläddigt äggulegolv senare råkar jag tappa mjölkpaketet på samma ställe (halva innehållet hinner rinna ut innan jag reagerar). Då hör till saken att jag spenderat 10 minuter med att torka upp äggsörjan. Det var bara att ge sig på't igen, att skura köksgolv alltså.

Efter det, som om det inte vore nog, slant isbitshållaren ur min hand och 10-15 isbitar som jag skulle ha i min dricka gick i tusen bitar, på, just det, det förbannade köksgolvet.

Jag går och lägger mej innan något annat sker, klumpeduns-Kajsa behöver nog lite sömn.

Buenas noches.

Kajsa? Daisy? Margarita?


Kajsa översätts genom google translator så här (swedish to spanish):

Hej Kajsa! = Oye Daisy!
Hej Kajsa, = Hola Margarita,

Så bara genom att ändra utrotstecknet till ett komma, ändras mitt namn från Kajsa till Daisy till Margarita

Men största frågetecknet är ändå, how the hell kan Kajsa bli Daisy och Margarita? När jag var liten trodde jag faktiskt att Daisy var den korrekta översättningen på Kajsa då Kajsa Anka på engelska heter Daisy Duck.

Betyder det då att Kajsa Anka heter något med Margarita på spanska, eller är jag helt ute och cykar?

GOOGLE TRANSLATOR DI MERDA!

NEWSLETTER DELUXE

Jag är sedan lite mer än ett år tillbaka delaktig i vårt nyhetsbrev som kommer en gång i månaden. Ibland oftare, om vi har något viktigt att påpeka. Det är kul att få en inblick i marknadsföringen i företaget och eftersom design, marketing och sales alltid varit något som intresserat mej ser jag det som en stor utmaning men även ett sätt att få vara med att påverka. Mitt mål är att vara delaktigt i allt, kunna allt - det kommer ta tid, men jag är av den åsikten att ju mer man kan och vet desto bättre jobb gör man.

I förrförra veckan skickade vi ut ett utskick med rubriken 'Enjoy the summer with us'. Tanken var att alla vår clients skulle få upp ögonen för vår Barcelona-baserade european-avdelning (som jag för övrigt basar över). Bilden i utskicket ser ni nedan, en professionell tagen bild på helt random people. Tjusigt eller hur?...men inte lika tjusigt som denna! Efter afterworken i torsdags skapades denna kreation, som jag utan tvekan skulle skicka ut till alla under rubriken 'Meet the staff'!

Vem skulle inte boka hotell och services genom oss, så säg? Va? Och speciellt, genom hon den blonda, långa, brunbrända (ich bin ego, I know!)

PALLA PÄRON*

* Egentligen inte päron, utan vindruvor, äpplen och plommon i Lovartsvägens trädgårdar. Vi pallade lite frukt när gatans grannar satt och skön snapsvisor. I högklackat. Enligt farsan, är det dock bra att 'lufta' gräsmattan med lite hål, så vi gjorde nog bara en tjänst när vi traskade omkring med klackisarna.

Årets skörd.

FASHIONISTA: VITT, HEELS & KRÄFTSKIVEHATT

Remeber where you read it first! Kräftskivehatten is the shit!

AFTERWORK

Det är svårare att fixa en afterwork för oss 4 personer i Barcelona än det är för 25 personer i London. Jag har nu jobbat i Spanien i lite drygt 3 månader och vi hade vår första afterwork i torsdags. Men som alltid, bättre sent än aldrig, va?

Vi började nere i Port Vell, med ett glas vitt och njöt av kvällsolen.

För att gå vidare till vår Irish 2 for 1 pub, som oturligt nog var stängd!

Fast det stoppade ju inte oss, onwards till HRC vid Placa Catalunya för cocteles.

Quim, Maria och Sara - mina BCN-kollegor

Jag tappade min pina colada på golvet så hela foten och golvet blev nersölat, därav minen.

...men vad gjorde väl det när Carlos the waiter gave oss en ny, plus en strawberry daiquiri plus ett official hard rock cafe glas.


Behöver jag säga att fredagen på jobbet var lite seg?

DO I NEED A CARDIGAN?


Looking at the weather forecast, sa tror det jag det, har jag packat en? Inte, Teresa, please – ta med en troja eller jacka till Karlstad.

11 degrees, shit pom fritt!


HAPPY FRAYDAY

Happy face t-shirt is on and that can only mean one thing, it is FRIDAY.…and I have less than 4 hours left to work, then off to Sweden!


I MISS... min favorit-kines!

I am not homesick any longer, BUT, I must admit that i MISS my partner in crime. My favorite CHINESE in the whole world (and they are many, eh!?). Teresa. Miss you mucho!

I miss having breakfast with sunburnt lips and wearing snoopy and star wars tishas.

I miss being glamorous at weddings.

I miss taking silly photo booth pics before going out.

I miss thai boxing.

I miss pre-parties for Putte.

I miss having bbq at Lovartsvägen.

I miss being posh, drinking smirnoff ice in London.

I miss thailand.

I miss 25th birthday parties.

I miss butterfly masks at gay bars in soho.

I miss making poses.

I miss the tube, especially Chit lom and Nana.

I miss being so dead tired, sleeping on the sofa at 20h30 on a Thursday.

I miss snorkling excursions.

I miss the aborre-ice.

I miss hanging out on the beach.

I miss partying.

I miss taking the bus in London.

I miss taking the bus to Bangkok.

I miss you!

So many pics to choose from, these are just a few, but they show how much fun we've had together, my bästis!

See you friday!

FÄR ÄND SKVÄR [fair & square]

Okay, nu har man vart på Ibiza också. Hur recenserar man det? Jo, fair and sqaure - så här: Heaven for trash and tackiness. Bring on fake tans, hair extensions, heavy make up and lots of booze.

Jag hade skyhöga förväntningar på Ibiza, mycket, tror jag, tack vare att jag haft några riktigt bra, outstanding in fact, utekvällar här i Barcelona den senaste tiden och antog väl efter allt man hört att Ibiza, Ibiza minsann klår det mesta i partyväg.

Visst, stället är insane, party och hög volym överallt 24/7, men också fullt med britter överallt. Jag menar verkligen überalles. No offence, men det är lagom kul, jag stötte inte ihop med en endaste spanjor förräns på flygplatsen hem. Alla är där i ett syfte, party. And party hard. Och det känns liksom lite som om att mottot 'what happens in Ibiza stays in Ibiza' verkligen tas för givet där.

Ibiza som ö är väl egentligen väldigt vacker, synd att jag inte hade tid att utforska mer, men fick några tjusiga kort från flygplansfönstret. Flygresan från och till Barca tar bara 35 minuter, man hinner knappt lyfta innan man ska landa igen.

Nu har jag i alla fall testa clublivet på Ibiza, med utgång på Space och Zoo Project, och kan honestly say: 'been there, done that', men det var inget speciellt och jag skulle nog inte åka tillbaka i första skedet, men man vet ju aldrig, jag är inte sämre än att jag kan ändra åsikt.

Jag hade kul, och det berodde mest på dessa ladies:


Vi kan avsluta med att säga: Barcelona is class, Ibiza is trash.

INNER ANIMAL RELEASED

Everybody who knows me knows that I hate, well, hate is a strong word, I DISLIKE animals. Quite a lot. I have no feelings what-so-ever for any kind of animal. I do not mind if other people have them, it's just that I do not want them near me, and I do not want to cuddle with them.

People think, now that I am a vegetarian, that I do it because of the animals. They couldn't  be more wrong. I always respond: 'I'm a vegetarian for health reasons and not animals because I simple do not like them'.

Anyway, this doesn't mean that I can dress up as one once in a while. For example, I love wearing my catsuit and pretend to be catwoman. You do remember these pics no?That was last year, at Alejandra's leaving do.

Yesterday, in Ibiza, we went to Zoo Project, where they had an animal theme, and I released my inner animal once more.

Maybe I do have a catwoman inside me?!

Click on the small pictures to make them bigger.

DRESS FOR SUCCESS

Grandma´s dress, which I lent to Rebekah for her trip to Morocco.  Doesn´t it suit her perfectly?! Actually better then it suits me.
LONDON CALLING, among other things

Idag fick jag reda på att de behöver mej i London. Helst hela månaden. Det gick ju förstås inte eftersom jag har så mycket inbokat här, så efter mycket om och men blev det sista veckan/första veckan i augusti/september. Jag ser fram emot det, nästan lika mycket som Ibiza, this weekend.

22-24 JULY
- Jess och Bex kommer på besök för party och sol.

27 JULY
- Bon Jovi concert i Barcelona. Liten surprise, en nice one.

28 JULY–1 AUG
– Linnea & Oyvind kommer och halsar pa.

5-7 AUG
- IBIZA, flight leaving BCN 20h30 ikväll.

12-15 AUG
- Karlskoga. Home sweet home.

24-28 AUG
- Familjen pa besök i Barca, med farmors 80-årsfirande som höjdpunkt.

28 AUG - 2 SEP
- Work in London, söndag till lördag, för att covra upp och hjälpa till lite.

4-13 SEP
- Evelina och Sanna pays me a visit.

Eventuell semestervecka i September

23-26 OCT
- Carro på besök i Barca.

28 OCT - 1 NOV
- OSLO på Rihanna-koncert med Linnea och co..

3 NOV - onwards for like a week
- LONDON för WTM, GEM, Galamiddag, och jobb.

18-20 NOV - Kristins & Jennys combined 25-arskalas, som most likely will be held in Amsterdam, to be confirmed.

Ja, det var val det, for the time being i alla fall.


K to the A to the J to the S to the A

HAPPY NAME DAY! Idag är det 2:a augusti vilket betyder att det är min namsdag.

Så här skriver Wikipedia om det vackraste namnet på bokstaven K.

Kajsa är ett kvinnonamn, en smeknamnsform för Karin, men det har använts som dopnamn sedan mitten av 1500-talet. Det har alltså samma betydelse som Karin, 'ren, kysk'. Alternativa stavningar är Kaisa, Kaysa, Kajza, Cajsa, Caisa och Caysa.

Kajsa var ganska ovanligt fram till för ca 20 år sedan. Sedan slutet på 1980-talet ligger namnet ganska stadigt strax ovanför plats 50 på topplistan. 31 december 2005 fanns det totalt 10 443 personer i Sverige med stavningen Kajsa, varav 7 720 med det som tilltalsnamn. Motsvarande siffror för några alternativa stavningar var Cajsa: 1798/1466, Kaisa: 1110/663 och Caisa: 509/371. År 2003 fick 390 flickor namnet, varav 287 fick det som tilltalsnamn.

Namnsdag: 2 augusti.

 


Heter du Kajsa eller heter du Karin?BUSY BARCELOOOOOONA

Det har vart några intensiva veckor, och mer blir det framöver. Så jag läger bloggskrivandet på hyllan och postar lite bilder istället. För en bild säger väl mer än tusen ord, ikke sant?

Dubbelklicka på de små bilderna, så poppar dom upp i lite större format.

THE PARTY PEOPLE

THE SUNGLASSES

THE SCHRIMP TAN

THE DRINKS


THE TACKY ONES

referring to the man in the middle...
THE NORWEGIANS

SKATING


EARLY MORNINGS

CELEBS


EGO BOOSTTHE FOOD


THE HAILING RAIN

AFTER DARK

THE WHAT THE FUCK POSE


All for now. No more comments from my side. Let the pictures speak for themselves.


RSS 2.0