gott nytt ar

Happy New Year allihopa!!!

löning banne mej

Imöra kommer den efterlängtade lönen in på kontot. Gud vad bra. Vi får alltid lön, den sista i månaden om inte det är en helgdag. Den har månaden har varit lite short om cash, dels för att det varit jul men också för att jag betalt min Kuba-resa så lite stålar passar fint så här på årets sista dag.

Så Teresa, nu kan vi boka vårs PSD biljetter!! Eller ja, imorrn kan vi boka dom! Woo!

ps3

Erik har köpt en PS3:a (endast £350!!!). En liten snudig 5-kilos koloss i pianolack. Typ. Tänk vad vi är up to date här. Vi har nu PS2 och PS3, Wii och två Nintendo DS. Inte so bad för två personer, eller? Synd bara att vi inte riktigt diggar samma spel. Erik vill ha krig och strategispel medans jag vill ha sång, musik och frågesport. Det ända vi kan enas om är nog guitar hero, även om Ebo är way bättre än jag. Jo, en sak till ingen av oss gillar fotbollspel eller andra sportspel. Skräll va?

addicted to chewing gums

Seriöst alltså. Jag tuggar tuggummi som aldrig förr. Det är helt sjukt, jag brukar ta mitt första nästan efter att jag borstat tänderna på morronen sen går det i ett nästan hela dan. Jag gör nog av med minst 10 varje dag. Tänk vilka käkmuskler jag kommer få.

Scandinavian shopping

Jag upptäckte precis att de senaste inköpen jag gjort här i London har varit i skandinaviska affärer. Senast idag var jag inne på Tiger (danskt) i Hammersmith å handlade lite småtjafs (två übersöta smink/party väskor i svart och rött lack, en liten spargris och first aid kit till ’kittet’. Den är så mysig den affären, det finns verkligen allt möjligt nödigt och onödigt. För att fortsätta på min skandinaviska våg, så shoppade jag loss på H&M (svenskt) och BikBok (norskt?!) igår. Eller shoppade loss kanske jag inte gjorde. Lite basic clothes men ändå. Jag gick även en sväng på Urban Outfitters (okej, det är inte nordiskt) men de säljer bland annat Fjällräven, Cheap Monday och J Lindberg. Svenska vibbar! Nu har jag dessutom fått två presentkort på IKEA, så det måste ju bli ett litet besök där snart. Tänk om det ändå fanns Gina Tricot, Cubus och Indiska. Det vore super!

Kuba-kit

Jag håller på å grejar med mitt kuba-kit som jag ska ge till Giorgan. Jag lyckades hitta en cigarr idag efter mycket letande fann jag en liten tobaksaffär på samma street som jag jobbar på. Förutom cigarren så innehåller kittet solkräm, engångskamera, flipflops, kuba-guide, kubamusik, spargris (för insamling för nästa resa), first aid kit, ett par shorts, en salsalektion och solglasögon. Jag tror det blir bra. Ååh, jag vill åka nu. Fast det klart, det är nu mindre än två månader kvar. Det kommer att gå fort!

sightseeing på en måndag

Imorse var min station (wandsworth town) stängd för engineering work. Man kunde inte ens gå in på den, det gjorde att rail replacement bussar var i trafik. I vanliga fall brukar det vara vanlig tfl-bussar men inte idag. Jag fick åka med en original tour sightseeingbus (en sån där som åker genom London och visar varenda lite sevärdhet) hela vägen från Wandsworth till Barnes där den släpte av allt folk och vi fick ta tåget därifrån. Lite annorlunda. I Barnes fick jag sen vänta på tåget i en halvtimme. Görkul. Jag hämnade i Chiswick tio i nio. Inte så bra när man börjar nio och det tar minst 20 minuter att gå till jobbet därifrån. Jag kom försent. Men det gjorde inte så mycket, jag brukar ju aldrig annars vara sen. Fast det känns som att den här veckan kan bli likadan som idag då detta engineering work ska taka place ända tills den 4:e januari. Typiskt. Dom passar på när de tror att folk är jullediga. Yeah right.

Gucko

Gucko är det nya Pucko. Just so you know.

Cigarrletande

Idag har erik och jag varit inne i stan och kollat in rean. Well, det var ju rea redan innan jul men nu var det ännu mer rea. Jag var tvungen att leta kuba-saker till mitt kuba-kit som jag ska ge till giorgan. Som jag har letat efter en cigarr. Inte en enda har jag hittat. Eller jo, jag hittade på heathrow men då fick man inte köpa om man flög inon EU. Surt, för det var ju precis det jag gjorde. Anyway, jag har hittat en affär på nätet (gud vad bra det är med internet hemma?!?!?) som ligger i Chiswick som kanske säljer cigarrer. Dit måste jag imöra. Hopefully they’ll have!

sömntuta

Resan tillbaka gick bra, vi var hemma runt 2 på natta. Jag skulle upp för at jobba på lördan. Hur mycket som helst var det att göra, en miljon rainbow-rooming lists att skicka (Kristin vet vad jag talar om). När jag väl kom hem hade Erik lagat super-duper god tomatsoppa som vi åt med glädje. Efter det ’vilade’ jag i soffan. Klockan var då runt halv 7 på kvällen. Halv ett tyckte Erik att jag borde gå och sova. Å jag tänkte att ’shit nu har jag redan sovit i 5 timmar, jag kommer ju aldrig somna igen’. Jo tack tjena. Jag somnade på nytt i min säng och vaknade inte förran 10.00 am imorse. En himla massa sovande med andra ord. Jag undrar varför? Jag brukar inte sova så mycket…

cathing up

Jag kör samma rubrik som Carro för vi gjorde ju samma sak. Together. Vi hade nämligen lite catching up på Paris i fredags innan jag åkte. Det var jättetrevligt. As usual. Det är roligt att åka hem på jul för alla är verkligen hemma. Sist jag var hemma missade vi varann, jag å Carro men den här gången hann vi med både fika och lite shopping. Vi får se till att det blir lite oftare-. Jag får ta mig i kragen å åka till Götet. Jag lovar alla att jag ska komma å hälsa på. Å jag kommer komma, men jag vet inte när. Men I will. Sooner or later.

singstartajm

Nu på kvällen har jag varit och hälsat på Malin i hennes nya home. Jättemysig liten lägenhet på Gustavsgatan. Vi gossipade och sjöng singstar i flera timmar. Hur trevligt som helst. Man märker nu när man är hemma vad mycket man saknar folk. Jag får se till att åka hem lite oftare. Å folk får se till å hälsa på oftare. This is an invitation god damnit! :)

fikatajm

Idag har jag varit inne i stan å fikat med Linnea och Öyvind. Det enda fikat öppet på torget var Paris så det fick bli en sväng dit. Mysigt som alltid att träffa Linnea och norrmannen. Synd bara att det blir allt för sällan. Jag har tänkt mej en liten tur till Oslo eventuellt, nu har jag flera människor som bor där och kan på så sätt slå flera flugor i en smäll. Typ.

Vi får se, men det vor kemperoligt!

24/12/2008 - julafton

Julaftonen spenderades hemma hos farmor ocf farfar på Böljevägen, Karlskoga, Sweden. Det är tradition. Vi började med jul-lunch. Farmors mat is to die for. Det var köttbullar, julskinka, kyckling, sill, potatis, Janssons frestelse, räkor, brunkål, prinskorv, värmlandskorv, lax, senap, sallad, yes - all you can thing of really. Så GÖTT!

  

Efter maten så blev det Kalle Anka såklart, fast om jag ska vara ärlig så kollade inte jag i år. Jag hörde dock. Måste erkänna att tjuren Ferdninad och det där är inte riktigt min grej. Okej, vissa klipp är väl kul men inte varje år. Enough is enough. Jag satt å läste min blogg istället. Mamma skriver alltid ut den till farmor och farfar och de i sin tur har satt alla lösa papper i en pärm. Det har blivit en hel bok. Och det är lite kul att gå tillbaka å läsa vad man gjorde för ett halvår sen.

Anyways, after Kalle var det dags för the highlight. Julklappsutdelningen. Jag var tomte. Vi hade nästan mer julklappar än någonsin. Av någon anledning blir det fler och fler varje år.

Jag fick en massa behövliga saker som jag ville ha: leggins i massa färger, skinnhandskar, glasögonfodral (min favvo!!), Abba singstar, Nintendo Ds spel, kläder (en kjol, två toppar, och en posh pyjamas), presentkort på Ikea och på Stråt Vassare, en chokladfondue (nästan som en chokladfontän - yes!!) och en massa mer. Very nice indeed!



Efter allt öppnande blev det ytterligare en fika å sen åkte vi hem till Lovartsvägen.

På kvällen kom Evelina, Cecilia och Tony förbi en sväng. Alltid trevligt när de är här.

Oh, btw, det kom snö också! Vilken lycka. Tänk att vakna upp på julaftons morronen och se snö!! Bjotifull!!!


sas

scandinavian airlines = lyx.

Så himla high fly att flyga med dom.

Jag tror dock att vår pilot hade smuttat på julglöggen, han började nämligen sjunga i speakern: Tomtar, tomtar, tomtar. Herregud, tänkte jag vad blir det?

Det blev väl. Världens säkraste flygning med görtrevligt personal (inte alls som easyJet...) och gratis Aftonbladet och Expressen. Å jättelätt att checka in med self-check in service och bagdrop!

Om det inte vore så dyrt så skulle jag definitivt flyga med dom oftare. Också för att man flyger från Heathrow (vilket är nära från jobbet) och man landar på Arlanda, vilket inte är så tokigt.


overweight

Erik skickade mej ett sms nu pa morronen saying that his bag was 19 kilos - that means OVERWEIGHT. Jag blev lite fundersam eftersom jag igar kvall plockade ur saker ur den sa att den inte skulle vaga mer an 15. In fact, den vagde bara 14.5 kilo da. Sa jag tittade omkring i lagenheten och insag att Teresas roda vaska som jag skulle ta (eftersom jag flyger med SAS och far ha 20 kilo) inte var dar. Inte nagonstans. Vad jag daremot hittade var Eriks vaska. Hmm. Lillparveln och jag hade visst missuppfattat varann, han tog fel vaska. Sa jag har ar stuck med hans. Men men, sakerna kommer ju hem och det ar ju det viktigaste.

tänk vad roligt man kan ha med jobbet...

Jag hittade lite pics pa min jobb-dator som jag bara var tvungen att dela med mej av. Detta ar fran vart special event.

              

internet

Nu har vi internet hemma. Vilken grej! Vi har än så länge inte världens bästa men hey vi kan surfa i alla fall. Jag hade gjort en liten market research och jag kan lova att det är en ganska krånglig prodcedur det där med internet här in th UK. Hur mycket man än kollar så säljer de flesta operatörer samma sak men det tar lite tid innan man fattar det. De bästa dealarna gör man om man skriver upp sig pa 18- eller 24-månaders kontrakt. Vilket jag inte ville göra. Herregud, jag vet ju inte ens vart jag befinner mej om två år så det fick blir ett mobilt bredband som funkar i både min och Eriks toop. o2 verkade vara den bästa lösningen, men såklart så finns det en massa downs. Vi måste betala £15.00 i månaden (no contract!) för 3 GB allowance. Säger det någonting? Lite luddigt tyckte jag, tydligen drar det så fort man connectar sig på nätet, igår till exempel så surfade jag i en och en halv timme och det drog cirka 45 MB. Erik och jag räknade ut att vi kan 'göra av' med cirka 100 MB per dag för att det ska räcka i en månad. Lite oförstårligt men hey vi har ju internet nu å det är vi glada för.


weeeekeeend

Hur har helgen varit? Jorå, den har gått snabbt som vanligt men jag har hunnit med en massa julshopping. Skönt. Nu behöver jag inte komma hem tomhänt. Lördagen började med att jag vaknade å trodde att klockan var halv 3 på eftermiddagen, jag tänkte: Shit – jag har sovit bort hela min shoppingdag. Mannaggia. Men så kollade jag på klockan å insåg att hon bara var 9. Jag somnade om. Såå skönt (veckan har varit lite hektiskt med massor med utekvällar och jobb så jag behövde nog sömnen…) Jag började min shopping nere i MITT shopping centre i Wandsworth. Smart val, jag fick jättemycket shoppat. Det bästa av allt är att de (the government) har sänt skatten (VAT) från 17,5% till 15% vilket gör alla saker billigare än vad som står på prislapen. Inte så mycket men några P här och där gör susen. Sen mötte jag upp Eve i Westfield (det nya shopping centret i Shephard’s Bush – Europas största inomhus shoppingscentre). Vi gick omkring i massor. Det är verkligen görstort å jätteologiskt så det är bäst att göra sina inköp på en gång annars hittar man inte tillbaka… hihi. Efter några timmar var vi helt slut, så vi gick hem till Eve på Melrose Terrace (tänk, jag vill också bo på Melrose…) å lagade mat (lasagne a la Kajsa) och såg på vår favoritfilm numero uno: Hairspray! När klockan blev sent så tog jag 220 to Wandsworth medans Eve skulle på dejt!

Eve's leaving

Min lilla Eve har slutat. Buuuh. Vi blir bara färre och färre på jobbet. Eve är den senaste som slutar. Hon ska i och för säg stanna i London men ändå. Det blir ju inte riktigt samma sak när man inte jobbar ihop längre. På fredagskvällen hade vi lite leavingdrinks på The George. Nice som vanligt. Efter det drog vi till Donkan i Chiswick. Eve var lite på lyset. Jag var nog också det fast jag sa att jag var ”trött”. Hihi. Det är min nya kommentar: No no no I’m just tired. Yeah right. Vi hade good time med vår kollega Gary – en massa gossip om allt å alla. Snällt skvaller såklart. Eve och jag drog vidare hem till Andrea och company i Vauxhall. Lite party där, sen åkte jag hem medans de andra partade loss inne i stan. Jag var ju som sagt… trött…. I will miss you so much Miss Belgium Sunshine Salmon Duppie!

snart bar det av...

hem till Sweden! Det ska bli sa nice att komma hem nagra dar och gora Karlskoga lite osakert... Let's hope there will still be snow and minus 12.

Kajsa Elin Berggren (d v s myself) ar lite efter med julshoppandet. A inte sa lite heller. Inte en anda julkapp har inhandlats an. Inte ens till mej sjalv, jag brukar alltid handla nagot till mej sjalv ocksa (Ego - I know). Well, jag tankte att det skulle bli andring pa det i helgen. Jag vill ju inte vakna upp den 23:e utan nagonting (erik's nightmare...). Han, Erik alltsa, ar helt klar. Han har t o m slagit in paketen sjalv. Duktigt. Han lar sig minsann. Lillparveln. 



 

traningsvark

Oh my. Oh my. Jag har san traningsvark i armarna due to too much wii-playing. Jag har boxats, simmat, sprungit, bowlat, spelat baseball, tennis, pingis, golf, skutit lerduvor och gjort gymnasitik. Well done. Jag kommer att bli sa valtranad. Det ar verkligen hur roligt som helst, jag maste bara kopa till en till joystick-thing sa man kan tavla. Gissa om jag blir excited! 

Undrar om det finns curling?

pics fran x-mas party

         
       

julfest

Vi hade julfest igar, mucho trevligt. Sa har sag dagen ut:


09.00-17.30: Hart arbete

17.30-18.00: Make up / Ledid tid etc

18.00-19.00: Carol singing med kyrkomanniskor utanfor kyrkan i Turham Green

19.00-20.00: Drinks pa All Bar One (precis bredvid The George)

20.00-21.00: Drinks pa resturangen Pissarros I Chiswick

21.00-late: Middag pa Pissarros med secret santa och andra festligheter


Som sagt, det var very nice. Det var skitkallt ute sa vi holl pa att frysa ihjal nar vi stod utanfor kyrkan och sjong psalmer. Herregud, de psalmer vi sjong. Jag har inte ens hort dom pa svenska, men men jag mimande och sjong sa gott jag kunde. Det bjods pa mince-pies och nagon varm dryck ocksa. Jag ater ju inte (surprise surprise) mince pies, for det forsta sa later inte gott och for det andra sa det ar inte gott, en massa torkad frukt i en minpaj. Nej tack, se inlagg om panettone langre ner...


Hursomhelst, nar vi var genomfrusna gick vi vidare till All Bar One i Chiswick for nagra drinks. Valdigt nice, posh and sofisticated stalle. Lite seg service men who really cares... jag drack varm cider, som mera var som glogg. Inte helt fel.


Efterat, gick (lagg marke till GICK.. vi GICK i kylan) vi till Pissarros, en ganska posh restaurant langs med themsen i Chiswick. Vi borjade med lite champagne och annat bubbel. Sen blev det Secret Santa utdelning. Min present gjorde succe! Jag hade kopt en imaginary friend och ett anti-depression office kit till var chef nere pa spanien-kontoret. Han jobbar ju sjalv dar borta for tillfallet sa han behovde en lasatskompis! Sjalv fick jag en kalender, en liten etui for buisness cards (for man ar ju inte hardworking business woman for inget liksom...) och en drum pen. Fraga mej inte vad det ar. Meningen var att det var en penna som man kan trumma med men sjalva penn-funktionen fungerade inte sa nu ar det bara en drum utan pen.


Maten var GG (gorgod), eller allra forst bjods det pa ostron och det ater ju inte lilla jag. Istallet, kakade jag nagon form av salad med pork-nanting som forrat, stuffed turkey med sprouts och potatisgratang som varmratt. Tank vad gott det ar med sprouts. Det visste inte jag. Se, jag vagade prova nagot nytt och det var gott. Som efterrat blev det appelpaj med vaniljglas. Jag eller vi var nog allihopa jatte-matta i magen efterat. Oh my god. Men Mumma var det.


Vi satt sen a forsokte lista ut vem som kopt vems present, det var inte det lattaste. Jag lyckades avsloja mej sjalv ganska sa snabbt. Silly me.


Oh, jag glomde bort - jag vann ett Wii ocksa! Hela konsollen med spel och allt. Vi hade dragningen, som bonus, och mitt namn kom upp forst och jag lyckades dra ett kuvert med ett super-prize. Alla priser var val bra, men jag tar ju hellre ett Wii an en mikro, toaster eller champagne. Det fanns en del andra hojdarpriser ocksa, typ TV + DVD, £250.00 etc. Jag var helt i chock, Erik blev helt i chock nar jag kom hem a berattade. Och nu sitter jag har pa jobbet och vill inget hellre an att ga hem a spela Wii!!!!!!.


Anyway, vi fick taxi hem och jag var hemma runt halv 2.



secret santa

Ikvall ska vi ha julfest med jobbet. Vi ska vara nagonstans i Chiswick sa vi hoppas att det ar posh. Roligast ar att vi kor med Secret Santa. Man drar ett namn och maste kopa en julkapp till den personen. Det ska inte vara nagot markvardigt men nagot litet, roligt. Typ. Budget: 5 pund. Jag lyckades dra en av cheferna. Latt! Inte. Men jag tror att jag har hittat en perfekt present. Vi far se sen. Jag ar sa nyfiken pa vem som har mej. Hihi. This will be fun!

happy b-day!

Jag har ju glomt, lillparveln fyllde 20 ar i sondags! No longer a teenager! Grattis! Grattis!



fast man kan ju tro att han ar yngre.... eller?!


panettone

Igar hade vi den sista italienska lektionen fore jul coh nyar.. sa forsta timmen jobbade vi med imperativ och andra timmen larde vi oss lite om italienska jultraditioner. OCH det bjodes pa panettone. Panettone ar en typisk italiensk julkaka som ser ut som en jattemuffin och innehaller russin, apelsinbitar och annan torkad frukt. Inte i min smak direkt. Jag at min bit, som var quite grande, bara for att vara snall. Ibland maste man ata ackliga saker for att vara polite. Det var jag igar. Alla andra tyckte att 'Oh det har var minsann det godaste vi atit pa lange... Oh kan jag ta en bit till, Kajsa, vill du inte ha mer? Ta en bit till!"  Nej tack. En bit panettone racker for mej.

Forra aret skickade Giorgan's mamma med en panttone hem till Sverige. Jag visste redan innan att den inte skulle gora succe pa Lovartsvagen sa det var ingen surprise att ingen riktigt gillade den. Mamma tog med den ner till Skane oc bjod Marie och Ellika och de tyckte nog om den, for den kom aldrig mer tillbaka till L-vagen...

Nej, tacka vet jag Choklad! By they way, har jag sagt att jag vill ha en chokladfontan i  julkapp! :)


one step behind

Igar var det ytterligare en Wallander (steget efter...) pa Tv. Pa Engelska. Dom ar inte bra har jag lyckats komma pa. Arligt. Se dom pa svenska. Det kanns bara helt meningslost att se dem in english. Samre skadisar, handlingen ar lite andrad (sen nar bor Wallander i en villa??), daligt filmat, uttalen ar pinsamt daliga.. bara allmant trakigt.

Swedish word of the day

The Swedish words for the day are "gullviva", "mandelblom", "kattfot", "blå viol". They mean ‘cowslip', ‘meadow saxifrage', ‘cat's foot', ‘wild violet'

   

Sa dar sa! Har man grona fingrar sa har man!

Jag tyckte att det var passande, da min blommor jag hade hemma inne pa matbordet torkat sonder och borjat mogla. MOGLA! Jag visste inte att blommor kunde mogla, men det har jag lart mej nu. Dom kan det. 

/ K 

iceparty @ the Generator

Igar var vi pa hotelparty igen. Julparty pa the Generator. "Best party in town" - eller kanske inte. Alltsa, det var ju inte det basta partyt ever men trevligt hade vi. Och pa lyset vart vi. Sa in i bomben. Jag har nog aldrig varit sa pa lyset som jag var igar. Det ar bra farligt med gratisdrinkar och speciellt nar man ar ute med chefen. Det ar inte nadigt!

Jag och Anais fick taxi betalt hem sa det ar ju inga probs att ta sig hem vilket var tur eftersom Generator ligger i Russell Square a det ar ganska lang vag hem till Wandsworth. Jag var hemma 03.08 am. Min vackarklocka ringde 07.16 am imorse. Inga problem for superwoman. Om jag sager som sa sa borjar jag marka nu att jag ar lite trott och vill helst ga hem och sova.

En good thing med igar var att det var en miljon italienare dar, sa jag fick ova pa spraket - a till min forvaning gick det bra. Jag fattade och dom fattade. Helt otroligt - mina lektioner are paying off.

Nu maste jag forsatta jobba, jag har inte gjort manga slang idag, eller jo, det har jag, men om man jamfor med mitt vanliga superfast tempo sa ligger jag lite i la. Hihi.

Later alligator!


christmas tree decorator

Idag hade jag aran att dekorera var julgran som vi har inne pa kontoret. A jag maste medge att det fick mej i lite christmas mood. Antligen. For tva ar sedan nar det var min forsta jul pa axis sa var jag in charge of finding a christmas tree star (en san man har i toppen pa julgranen). Jag irrade omkring i Chiswick (eftersom jag var relativt ny sa hittade jag ju inte sa bra...) en hel eftermiddag och letade, de ringde flera ganger fran kontoret och undrade vart jag var, men i slutandan hittade jag en julstjarna och till min forvaning fanns den kvar aven i ar! Det ar lite otroligt eftersom vart storage ar lite messy. Hursomhelst, nar chefen kom in med granen sa var det genast: "Kajsa - this is your job!" YES, lycka! Nu ar jag officially the First Christmas Tree Decorator and Stylist! :) Finare titel kan man ju knappast fa!


wallander

Till min förtjusning så kör de på BBC, Walladertema. Lycka! De har filmat några av de första Wallander-böckerna på engelska med Kenneth Branagh i huvudrollen. Så i söndags visade de Firewall (brandvägg alltså). Det är lite weird när de pratar engelska, men har svenska namn (med engelsk accent såklart), de befinner sig i Sverige i Ystad (fast de säger Yshtah), å alla skyltar, tidingarna, emails etc är på svenska. Jätteweird. Jag somnade i mitten, kanske inte det bästa betyget men då hade vi ju vart på Gordon's thing hela dan så jag var övertrött, generellt sätt.

Jag väntar med spänning på nästa del, på söndag tror jag att det är. Min väntan känns inte så lång, då de på BBC (eftersom de har Wallandertema... ) kör några av de svenska Wallanderfilmerna på svenska med Krister Henrikson som Kurt. I förrgår visades Innan Frosten, den har jag sett några gånger men vad gör väl det. Wallander är och kommer att förbli min favorit-krimmare.

Igår visades Mastermind. Ooh. Den är en av de bästa. Jätteotäckt. Sådär psyk-äcklig, SE DEN! Jag var tvungen att zappa lite i mitten eftersom jag var själv hemma och det var mörkt. Lite som på den gamla goda tiden när Erik å jag kollade på the Faculty å blev så rädda (varför vet jag inte - så otäckt är ju inte den, eller?) att vi var tvungna att kolla på Djungel-George efteråt. Hihi. Det var tider det.


boksignering

Erik's present från storasyrran (moi!?) var en av Gordon's böcker. SIGNERAD. Vi ställde oss i kön, som va ganska så lång men hey, vi var ju där för att se Gordon å då skulle vi banne mej ha en autograf också.

När kön började röra på sig så blev vi lite nervösa.. lillpalten började svettas, 'herregud, jag kan ju inte ha handsvett när jag skakar hand med gordon ramsey'. Till slut var det vår tur och när Gordon frågade vilket namn han skulle skiva i boken fick Erik fram: Erik with a K. Det var sen det enda som Erik sa, han var helt lost, helt i shock. Efterat skakade han som ett löv. Så, det var upp till storasyrran att sköta konversationen.


Gordon: Hello there,

Kajsa: (stracker fram handen för att hälsa), Hi, Kajsa nice to meet you


Erik halsar ocksa.


Gordon: Who should I put it to?

Erik: Erik with a K

Gordon: hah, good you told me!

Kajsa: hihi

Gordon: Where are you guys from?

Kajsa: Sweden

Gordon: Sweden? Whereabout?

Kajsa: Um, the middle, a town called Karlskoga, have you been there?

Gordon: I've been to Stockholm, i had an ex swedish girlfriend, you've got great chefs over there. And great boats (?!) (Sen borjade han jiddra något om hur vi byggde båtarna...)

Gordon: Ok, here you go.

Kajsa: Thanks so much.

Erik: Thanks


Vi var så amazed efteråt. Erik skakade som sagt, vi var tvunga att köpa lite glass och sätta oss i Radio-loungen å smälta det hela.

Sen, innan det stängde han vi med en vin/gin/whiskey provning - som var ganska meningslös men ändå!

Så för att summera, dagen var jättelyckad och det bästa av allt är vi har foton på allt också!


gordon ramsay's taste of christmas

Lillpaveln och jag var i sondags i ExCel for att ga pa Gordon's massa som holls dar. Erik hade fatt biljetter i fodelsedagspresent men eftersom massan holls fore fodelsedan sa fick vi ju palla oss dit nagra dagar innan the big day.


Vi kom dit runt 10-snaret pa morgonen, vi hade VIP-biljetter vilket betydde att vi fick complimentary drinks i VIP-loungen, plus att vi fick bra platser pa Gordon's live show. Sa, vi borjade med att ga runt lite, smakade pa lite chips och ost, vi var med på en live-cockery school som publik, sen var det dags att gå in att see Gordon in action. Vi satt pa rad F mittemot scen men langst ut på raden. Det borjade med att det kom en uppvärmare (inte Gordon, utan nån av hans polare) som ville få igång publiken. Han sprang upp och körde high-five pa våran rad men stannade precis innan mej. Han tog fram sin mick å frågade nissen framför mej: What do you eant for Christmas? Jag tänkte, shit, nu kommer jag få samma fråga så jag satt där hypernervös å funderade på vad jag ville ha i julkapp. När han (uppvärmaren alltså) kom till mej så frågade han: Have you had any food today? Ehhh, what? Jag blev helt ställd, jag tänkte ju bara på de stövlar jag vill ha i julkapp.. så här gick dialogen som Erik + typ 3000 andra tyckte var roande.


Uppvärmare: Have you had any food today?

Kajsa: Ehh, yeah, um, I had some.. crisps.. earlier

(det var ju sant, jag hade ju bara kakt ost och chips, men osten hade helt forsvunnit ur mitt huvud..)

Uppvärmare: Crisps?! You are in a GOURMET-fair and you've HAD SOME CRISPS!?

Kajsa: Well, yeah, they were low-fat and very good

Uppvärmare: Low-fat? Listen, you should go and see one of the restaurants out there. They are amazing.

Kajsa: Hii, okey, I will.


Kajsa hade nu officially skamt ut sig in front of 3000 mannskor, for det var ju storbildTV pa plats! Heh! Men hey, den bjuder jag pa!

The end.


Sen sag vi Gordon laga mat, riktigt kul men den timmen gick jattefort. Gordon lagade anka, med sprouts och nan form av soppa. Sa nar showen var slut var vi lite latte hungriga, vi gick till en av gordon's resturanger (alla hans ställen var med på mässan), å käkade lite canneloni!


gordon, jag och erik





   

  

taste of christmas

Imorrn ska Erik a Jag till ExCel for att ga pa Taste of Christmas med Gordon Ramsey with friends. Det ska bli intressant! Ebo och jag har VIP-tickets! Wooo! Mer info kommer senare!


nick said no


julstok

Ah, jag blir lite stressad av julen. Jag har inte kopt en enda julklapp an. Idag pa dan, har jag varit nere pa vart shoppingcentre for att handla lite. MEN, efter mycket om och men sa blev det INGENTING. Tokmycket folk overallt, julsanger och jylpynt all over the place. Jag kan inte fatta att det redan ar december, har har vi iofs haft julpynt sedan borjan pa november och julsangerna har spelats hur lange som helst. Jag skojar inte nar jag sager att jag hort 'Do they know it's Christimas' minst 2 ganger om dan. SEN BORJAN PA NOVEMBER. Too much.

Mamma, by the way, grannen (han den sura som bankar i taket a spelar hog musik) var imponerad av var lilla krans pa dorren! :)

teresa

Idag ar det Teresas sista dag, a det kommer att bli sa sorgligt nar hon aker, hon har blivit en del av familjen har pa Allfarthing Lane. Vara liv kommer inte att vara samma som forrut. Klockan 6.55 imora lyfter flyget tillbaka mot Sverige a aven fast jag vet att vi kommer ses snart igen sa finns den dar lilla klumpen i halsen, arligt, jag borjar nog bola snart. Illa. Jag har blivit sa sentimental nu for tiden. Ja ja. Hursomhelst, vi ska mota upp T-rex nu inne i stan a ha lite avskedsmiddag. Eller vi kan kalla det middag, sa kan vi skjuta pa avskedet nagra timmar till.

Jag vet att jag sagt det forrut, men tiden har gatt sa himla fort men samtidigt kanns det som Teresa har bott hos oss en hel evighet. Vi har hunnit med gormycket och det har varit en oforglomlig host/vinter med skola, jobb, shopping, fotboll, musikaler, cykeltaxi-incidenter, gaybarer, vanliga utestallen, pizza hut, pasta hut, sura grannar, kvarters-raven, tidningsindiern, 87:an, kanadapuckon, forkylningar, philla-mat, provhytter, marknader, internet-cafeer, Keanu Reeves, sainsburys, high school musical (som vi aldrig sag), beautiful girls, kina-mat, ikea, bombning, michael's newsagent, x-factor, erik's dundermat, bull, bio-besok, scandi-party, utlaning av klader och mycket mera...

Jag hoppas att du har haft det lika roligt som jag. Kom tillbaka snart, always welcome my dear!

WE WILL ALWAYS BE SISTASS!! (Jag maste bara tejpa mina ogon forst)

vamos a Cuba!

Nu ar det bokat! Giorgan och jag ska till Kuba pa semester! Wohooo! 14 dar till Varadero och Havanna! Fantastic! Sol, bad, all inclusive - kan det bli battre!

24-februari bar det av fran Gatwick!



OOh, I can't wait! I just can't :)

korkort

Jag kom pa, att i forrgar (2-dec) hade jag haft korkort i 3 ar!! tank er 3ar!! Very long time if you ask me... tank vad tiden gar fort. I och for sig sa anvander jag ju inte korkortet har i engalnd men anda. Ooh, I think I'm getting old....

you can't stop the beat...

Ooooh OOoh Oooh Ohhh. Varlden basta musical ar Hairspray. I'm in love. Gud vad bra den var. Jag har ju sett filmen nagra ganger och jag avgudar den, sa min expectations var skyhoga. Men aah, sa bra den var. Nastan battre an filmen. Nastan. Varje gang jag ser Hairspray blir jag pa sa bra humor, Eve och jag gick a sjong a dansade hela vagen till tuben efterat. Sa super-fantastic.


hairspray

Ikvall ska jag ga pa Hairspray - musikalen, med Eve. Antligen har vi fatt biljetter med jobbet till en 'bra' musikal. LYCKA!

Helgen med Giorgan...

har varit bello. Jag var ju som alla redan vet toksjuk och det blev nastan varre sa Giorgan pallade sig ivag a handlade sciroppo (hostmedicin) till mej. Dunderkur verkade det vara for nu ar jag lite battre, inte helt frisk yet men nastan.


I vanliga fall nar vi bada ar friska brukar vi gora en massa saker, den har helgen tog vi det lugnt. Vilket var skont, vi strosade omkring i snoslasket pa corso buenos aires och corso montenapoleone (posh). Inget shoppande dock, forutom lite dinner som vi fixade i ording hemma, Italian specialities som mozzarella, proscuitto, stracchino, pane etc.. Mumma!

Ibland ar det mysigt att bara vara liksom.


easyJet di merda

Fram tills nu har jag foredragit att flyga med easyjet eftersom deras flighter flyger till Gatwick (vilket ar nara hem till mej), deras flygplan ar kanns fraschare och flygtiderna ar battre. MEN, de ar sa in i norden otrevliga. Manniskorna i personlen alltsa. Pa vagen till Milano i fredags var det kaos vid boardingen, easyjey personalen borjade skrika och gorma. Man fick absolut inte ha mer an en piece of hand luggage. Om man hade tva var man tvungen att stoppa ner den ena i den andra. Om man inte gjorde det hotade de med att ta vaskan och man fick inte boarda planet. Okej, regler ar regler, men de vet ju att sa fort man kommer pa planet tar man ju ur vaskan ur vaskan... Det behover ju inte skotas pa ett otrevligt och oproffiessionellt sett. Jag blir hela tiden overaskad over hur o-serviceminded folk ar har. Helt otoligt hur man far bete sig.


Pa vagen tillbaka var det ocksa problem, da inte allt handbaggae fick plats i kabinen. Istallet for att hjapa till sa snaste flygvardinnan elaka kommentarer om hur det var varat (resenarernas) fel om vi inte kom i tid till gatwick.. bla bla bla.. sa uttrottande...


Malpensa – jordens fulaste flygplats?

Jag har ju sett ganska sa manga flygplatser i mina dar.. oj vad jag skryter.. jag som bara ar 22 ar har varit pa minst 30 olika airports varlden over. A jag maste papeka att Malpensa - en av Milanos storre flygplatser - ar en av de fulaste jag sett. Helt omoder, trakig, ode och rorig. Jag menar, till och med Kiev's flygplats ar battre. Hello!? Det sager val ganska mycket, eller?!


Hursomhelst, Malpensas fordel ar att det ar plattlattt att ta sig in till city. Det finns bade tag och buss som fungerar utmarkt.


Vilken ar da den finaste flygplatsen? - Den pa Koh Samui, Thailand. Alla som vart dar, vet. Bjootifull!! Annars ar Arlanda, Kasturp eller Bankok's nya ganska sa flashiga. Valdigt stylish! Ocksa, terminal 5 pa Heathrow ar cool, nar den fungerar som den ska. Resten av Heathrow ar bara messy.


RSS 2.0