BAR-HOPPING på en regnig lördag #truestory

Så för att fortsätta med den gångna helgens händelser kommer vi nu till lördag eftermiddag. Eftersom det fortfarande öste ner med regn och jag var lite seg i huvudet efter fredagskvällen hade jag inga storslagna planer för dagen men kände att jag ändå ville göra något. Jag hatar att bara sitta av en ledig dag. Så efter att ha städat lägenheten, käkat sen flingfrukost och facebookat lite var klockan redan efter 3pm. Jag bestämde mig för att möra upp min kompis Ross (vi kan kalla honom Rosstopher, han gillar det!) på en irländsk pub i Urquinaona. Det var ett litet uppehåll i ösregnet (det duggade bara) så jag hoppade på bicingen (utan att låsa fast väskan i stället den här gången) och cyklade ner för att supporta mitt nya favoritlag Liverpool till en 5-2 seger över Norwich.
 
När matchen var slut regnade det fortfarande och för att invänta ett uppehåll blev det lite käk i form av nachos och några öl. Ja, jag håller på att lära mig att dricka öl. Sakta men säkert. Efter 3 coronitas respektive guiness trotsade vi regnet (då det var svinkall aircon på puben) och sprang till närmaste sangriahak, beställde in en varsinn sangria de verano för endast 2 euro styck. Fatta, två euro för en pint av sangria! Sjukt billigt! Det blev bara en pint, för vi bestämde oss för att barhoppa lite. Nästa stopp vart L'Ovella Negra i Gotic där men liksom går ner i en källare och sitter vid långbord i trä, språkar med spanjorer och äter cockporn. Vi beställde in en varsinn sangria och även något nytt spännande: Leche de Pantera. Panternjölk. Om vi förstod det hela rätt så innehåller den mjölk, och någon annan typ av mjölk, brandy, is och kanel. Ganska heavy drink, men helt ok och antagligen väldigt bra för benstommen. 
Nästa bar som skulle testas var Gypsy Lou, som jag kom att renama till Ginger-Joe. Ovan ser ni hur bra google maps fungerar i regn och kyla. Antingen visar den blå pricken vart vi är eller vart vi ska. Smartphones di merda, tacka vet jag hardcopy kartor. 
 
GingerJoe som inte heter GingerJoe bjöd på hemsk flöjtliknande arty-musik för arty-männsikor. Sån där skum musik som kan komma i filmer med mördarscener. Inte direkt vad man vill höra en lördagkväll. Våra chilenska bartenders blandade till en varsinn mojito, innan vi fick sår i öronen och knallade vidare längs Joaquin Costa.
 
The Dog is Hot är antagligen det bästa namnet på en korvkiosk. Tacka gudarna att jag inte är vegetarian längre. Snabbmatshotdogen med potatisbitar och salsa piccante var awesome. Ja, lite stark kanske så utan piccante och med vanlig snäll ketchup hade den varit top notch.
Här någonstans dog batteriet i min telefon så därför jag har jag inga mer bilder men fortsättningen är rätt enkel. Negerbaren (Rosa Negra) fick sig ytterligare ett besök. Har inte varit där sen mamma och pappa var över i början på augusti. Adrian och Edward Norton var där och undrade om jag inte skulle ha min gamla hederliga passionfruit margarita - they know me. Vi delade broderligt på 2 mojitos, en daiquiri och en margarita innan de slängde ut oss. Inte slängde kanske, men stället stänger ju a las dos så vi gick hem. Eller snarare cyklade hem för det regnade ju. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0