STRÖMAVBROTT

Igår gick strömmen hos oss. Eller i alla fall elektricteten försvann. Det konstiga var att det bara var i vår lägenhet, inte hos vara grannar och inte i hissen (som tur var!). Vi bor på sjunde och översta våningen så det är inte så lajbans om hissen stannar.


Lite surt är det dock när elen försvinner och vi märke av hur beroende man faktiskt är.


-      Inget lyse (vilket är OK på dagen men på kvällen blev det myspys och tända ljus)

-      Inget varmvatten (vilket ar OK en dag eller så, sen vill man gärna duscha varmt)

-      Inget internet

-      Ingen TV och ingen radio

-      Ingen möjlighet att ladda telefon (Jo, i datorn om det inte vore for att batteritiden i datorn också försvann)

-      Ingen tvättmaskin (Tur att man har så mycket kläder i garderoben att prislapparna hänger kvar)

-      Inget fungerade kylskåp och frys (detta var nog egentligen värst; Marta drog till hennes päron och lämnade de viktigaste matvarorna som var tvungna att stå kallt. De frysta grejerna i frysen började sakna men säkert tina men imorse var de fortfarande stelfrusna så ingen större skada där)


Gårdagskvällen slutade med att vi satt vid köksbordet; läste varsin bok med ett tiotal tända ljus framför oss. Anais batteriradio höll igång i ungefär en kvart sen dog den. Marta gick till sina foräldrar och lyxade till det med dusch och ljus i from av lampor.

Anaïs: ‘We can play cards’

Kajsa: ‘We could, if we had playing cards’ Note to self #1: Köp en kortlek

***

Marta: ‘Don’t worry we can go to DIR and take a shower’

Kajsa: No I cannot; I changed my gym membership and can only get access during weekends… I have to wait until Saturday to shower’ Dumt att ändra det månadslånga gympasset till weekendpass.

***

Kajsa: ‘I just need to charge my phone’ Oh I cannot.

***

Kajsa: ‘I am constantly on the switchers; all the time even if I know they won’t work’ Verkligen hela tiden tryckte jag av och på lysknapparna, inte tändes något, snacka om att ha sin rutin.

***

Kajsa: ‘These candles are a bit smelly; making my head funny’ Note to self #2: köp fragnance free ljus vid nästa strömavbrott

***

Anaïs: ‘Do you have any big batteries?’

Kajsa: ‘Eh no, who uses batteries these days, my things are with USB?’

***


Idag har elektrikern varit här och nu sitter jag nyduschad i soffan. Varmt vatten finns. TV'n är på. Radio rullar, kylskåpet är kallt. Livet har återgått till det normala. Måste bara säga att jag sova så himla gott i natt; första gången på riktigt länge som jag sovit en hel natt utan att vakna upp flera gånger. Kan tänka mej att det har med lugnet att göra, eller vad tror ni?


Kommentarer
Postat av: Linnéa

Høres ut som ni hade en fin kväll trots strömavbrott. Skönt att du fick sova gott också! Kram

2012-04-30 @ 21:32:36
Postat av: Mammie

MysPys!

Alla de första grejerna kan man klara sig utan ett tag, även om varmvatten är lite surt att inte ha i duschen. Nyttigt att prova på att vara strömlös.

Kyl och frys däremot är ju illa. Särskilt i ett varmtklimat. Tur att det klarade sig så pass bra. Om man inte öppnar dem för ofta stannar kylan ganska länge.

2012-05-02 @ 20:32:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback