TSAVO EAST Day ONE

Skrivet 17/09/2010

ÄR SJUKT TRÖTT, men det har varit en fantastik dag.

6h00 am
Uppstigning
6h30 am
Upphämtade på hotellet
6h45 am
Frukost hos Abdul
7h00 am
Upphämtning av alla 4 pax (dom är britter, tacka gudarna för det), sen begav vi oss mot Tsavo East National Park med drivern Hashim och hans bror som ska agera guide. Hashim körde hutlöst fort på den dirtigaste av dirt roads (där man inte hörde vad man själv tänkte på grund av skakandet). Det gick i ett jihu så det var inte så konstigt att vi efter ungefär en timme fick puntering.
Punkan lagades provisoriskt av chauffören, brorsan och några lokala förmågor medans vi andra tog oss en titt i den lilla byn vi hamnat i. Well, by och by - det var kanske 4-5 'hus', en skola och lite djur. OCH en massa nyfikna afrikanska små söta barn.

Vi var 6 stycken från jeepen men jag var nog den som fick mest uppmärksamhet och var surrounded av barn som skulle känna på mitt hår hela tiden. Kan tänka att de inte ser långa, vita, blonda europeer varje dag. Det är en ovanlig kombo i Kenya I suppose.

Hur som helst, det var jordens liv och innan vi kom därifrån (när punkan var lagad) hann vi skaka hand och high-5a med alla, nästan alla, 30-40 barnen. Fick till och med bära en unge som jag nästan tog med mej. Jag menar, one less, det märker väl ingen?

Ja,ja, när vi lämnat ungarna till sitt öde fick vi återvända till civilisationen för att byta bil, då det var säkrast att ha en ny fräsh bil men okej däck och inte reservdäck. Britterna och vi satte oss på en 'pub' och invänta den nya bilen. Den kom efter dryga timmen.

Två och en halv timme förlorad i tid, men tänk vad intressant bybesöket var. En bonus verkligen. Den förlorade tiden kördes dock in av chauffören, det gick i typ hundrasjuttio minst. Kanske inte riktigt så fort, men i alla fall snabbare än de 40 km/h som var tillåtet i Tsavo.Tänk själv om det kliver ut en elephant eller buffel mitt i vägen och man kör som en dåre. DÅ ÄR MAN KÖRD.

Anyway, väl inne i Tsavo National Park såg vi zebror, apor och krokodiler. Elefanterna kom också nästan på en gång.

Efter lunch på lodgen gjorde vi ytterligare en game drive och vi såg mer elefanter, giraffer, mer zebror, bufflar, hippos, strutsar, gamar och till och med en död elefant. Men höjdpunkten var två lejonungar, två lejonhonor och en lejonpappa som lekte med varann i höet tills de fick syn på en flock zebror.The big 5 är LEJON, ELEFANT, LEOPARD, BUFFEL och NOSHÖRNING. Nu har vi sett 3 av 5, på första dagen. Bra utdelning. Tydligen är det svårt att se lejon och leoparder och absolut JÄTTESVÅRAST att se är noshörningar då det ska finnas 3-4 stycken på området, jämför det med de 70 000 (SJUTTIO TUSEN) elefanter som knallar omkring. Det är en öppen nationalpark, med en yta av dryga 11 000 kvadratkilometer är den östra delen av Tsavo tydlig större än den västra. Gränsen bildas av Athifloden samt dessa vägar och järnvägar som sammanbinder staden Tsavo med Mombasa. Landskapet i Tsavo East nationalpark är torrare än det i den västra delen. I söder finns gräs- och buskstäpper som i norr går över i havlöknar.

Vår lodge (Voi Wildlife Lodge), ligger i utkanten av parken, men vid en av gatesen som är 'stängd' för djuren med elstängsel, så det ska vara relativt säkert.

Summa sumarum, första safaridagen lyckad. Imorrn uppstigning 6h00 am för en full day game drive.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0