slight missöde

Anders och jag skulle baka en pre-bday cake till Erik (eftersom han fyller år imöra). Så vi gick ner till Sainsbury's för att handla ingredienser till gamla hederliga Alfons-tårtan.

Issue nummer 1 var att vi inte hittade någon bra tårtbotten så vi fick nödlösa det hela genom att köpa tre små paj-liknande (fast med mjuk botten) layers som vi sedan fick skära lite i. De är lite tjocka men det går nog.

Vi fyllde lagren med banan och chokladmousse och la på det övesrta layern då det var dags att vispa grädde. Anders vispade. Och vispade. Och vispade. Efter 20 minuter kom han till mej med gräddpaketet och pekade på en lite symbol saying 'no whipping'. Good for cooking and pouring men inte whipping. Alltså inte att vispa.

Jag kollade grädden som Anders 'vispat' och den hade inte blitt ett dugg tjockare. Och vispade i ytterligare 10 minuter men inget hände.

En vanlig dag hade vi kunnat gå ner till Michael's eller hela vägen till Sainsburys igen men eftersom det är söndag stänger allt runt 5 och klockan var nu 7. Så slight missöde, med en halvfärdig tårta utan grädde och garnering.

MEN, luckily, hade vi vispat MYCKET chokladmousse, så istället för att ha en 2-lagerstårta har vi nu en 1-lagerstårta med chokladmousse runt om. Toppad med jordgubbar och krossad Noblesse.

Jag ska tvinga lillparveln att käka den imorrn bitti. Ha! Fyller man år så fyller man år och då ska det käkas tårta och speciellt när vi gått igenom så möe för att fixa den...
 

Kommentarer
Postat av: Mammie

Så ska en storasyster vara! En room-mate också! Det var säkert en goding-cake. Erik lät väldigt nöjd när jag pratade med honom.

2009-12-15 @ 09:37:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0