HAR JAG SAGT ATT SOMMAREN ÄR PÅ G?

Ingen jacka eller cardigan när man går till jobbet, inte ens i väskan!
Bara ben, solkräm och solglasögon. Jag älskar sommaren!

BESOS

En vägg utanför en bar, i närheten där jag bor.

I ♥ MAMMIE

Jag älskar min mamma. Jag tror inte man kan ha en bättre mamma än henne. Jag är så lyckligt lottad och stolt över att ha en sådan snäll, klok, rolig, omtänksam, rättvis och framförallt snygg mamma.
Du är underbar, tack för att du alltid finns där för mej.
Jag skriver detta på mors dag: men jag menar det ju varje dag, inte bara idag!

I ♥ NATURE

Tog mej en två och en halvtimme lång PW idag på morgonen. Planen var inte att vara ute så länge men när jag börjat gå uppåt och skulle vände hittade jag en ny naturstig som jag bara var tvungen att utforska lite närmre. Det var jag, ett gäng cyklister och några joggare. En och annan kvittrande fågel med för den delen, men ingen annan trafik. Rogivande och härlig start på långhelgen.
Det var så grymt vackert på höga höjder, grusväg, gröna träd (och kaktusar), och en massa färgglada blommor.
Jättekotte! Den får mej att tänka på den megakotten som mormor och morfar hade i Lyby: Är den fortfarande kvar där?
Jag älskar naturen.

Festis-vin!

Vin i festisformat, perfekt to go. Take away wine liksom!


Grattis Mormor uppe i himlen!

Min mormor fyller år idag: jag hoppas hon firas väl där uppe i himlen!
Mormor Inga är mitt i bilden på huk. I baddräkt? Mamma och moster Ellika sitter i vänsterhörnet. Det är mamma som smilar till fotografen. Fint, va?

V.V.L - B.O.B.B

VVL = Våga Vägra Långbyxan
BOBB = Bring On Bara Ben

Sommaren är officially här: och jag har sedan 1:a maj vägrat att gå i långbyxor. Tänker inte göra det förrän sommaren är slut (i typ oktober). Undantag när jag är på kallare platsen (läs Sverige och England).

DOM RÖDA I GOTT&BLANDAT ÄR GODAST

Jag har frossat i svenskt godis på sistone.

Teresa hade med sig en påse med bara röda ferraribilar (vad skulle vara mer passande när man ska på f1-race?).
Mamma hade med sig en packe med godis; det var marabouchoklad i olika smaker, en geisha, lite dumle och en påse Gott&Blandat.

Ferraribilarna är slut, så nu har jag påbörjat Gott&Blandatpåsen. Och jag tänkte chocka mej själv (och resten av världen) genom att börja äta lakrits, eftersom jag under de senaste åren anser mej ha mognat och kommit över mina fix ideer och blivit mindre kräsen. Jag har gjort och ätit saker som jag för 5-6 år sedan aldrig trodde jag skulle göra / äta.

Jag tänker bland annat på att jag blivit sportnörd och träningsfreak. Vem trodde det om köttbullen Kajsa i högstadiet?

Jag har tatuerat mej. Vem trodde det om nålrädda Kajsa som behövde ha med mamma i skolan när det var dags för stelkrampen?

Jag har börjat äta fisk. VEM trodde det, efter 18 år med fiskvägran?

Nu har jag kaffe och lakrits kvar innan jag är riktigt vuxen. Jag börjar med lakrits. Så här gick det efter att ha stoppat en gott&blandat-lakrits-bit i mun:

Efter några tugg blev den utspottad.

Betyg: Inte gott för fem öre.
Framtid: Oviss, jag tycker verkligen inte om det.
Så vad gör jag nu med dom svarta godisarna i påsen: Jag har märkt att väldigt får människor utomlands gillar lakrits. Det verkar vara som med snus och bara existera i Skandinavien. Jag kommer ihåg när Kristin hade med sig djungelvrål eller salta pingviner till jobbet - det var bara hon och en till som åt dom. Geishan och Maraboun tog slut på en dag medan lakritsen var kvar i veckor. Och jag antar att mina bitar kommer vara det med. Eller? Vi ska ha 'Let the summer begin'-fest nästa helg då kan jag kanse bjuda bort dom; jag menar gratis är väl alltid gott?

Men för att återgå till det som är godast: såklart dom röda bitarna. Utan tvekan. Inget utspott på dom inte.

TOP3 JUST NU - utan inbördes ordning


Never got love from a government man - Heading downstream till the levee gives in - What can i do to get the money - We ain't go the money, we ain't gettin' out


See I like Beyonce, but she dey with Jigga -
I like Nikki, her yansh is bigger - I like Rihanna, she dey make me day go gaga - I like Omotola cos people like her - I like Genevieve cos I think that she's so sweet - And Nadia Buhari - Cos she no dey drink garri




You’re on a different road, I’m in the Milky Way -
You want me down on Earth, but I am up in space - You’re so damn hard to please, we gotta kill this switch - You’re from the 70’s, but I’m a 90’s b*tch

FACES FOR CHARITY

Jag är med och sponsrar Red Bull's kampanj Faces for Charity för Wings of Life (Spinal cord research foundation). Det handlar om ryggmärgsforskning. Genom att bidra med minst 15Euro och genom att ladda upp en bild på sig själv bidrar man till forskningen plus att man under Britain's Grand Prix på Silverstone i juli kommer vara med i ett ansiktskollage som kommer pryda båda Red Bull-bilarna.

Red bull kommer också matcha den summan man donerar och man får ett official cerificate med sitt foto som kommer platsa i bildkollagen på bilarna.

Så, håll utskik och zooma in Vettel och Webber under racet på Silverstone, kanske mitt vackra face kommer synas i bild.

Gå in här för att veta mer. Och varför inte donera en summa, I challenge you all to do that!



Be part of our team, get close to the action and support this incredible cause.

Träning och träningsredskap

Körde ett gympass nu på förmiddagen; det gick bra. 35 mins löpning, 45 mins PW plus lite arm och rygg-övningar. Jag har ändrat mitt gympass så att jag bara kan köra fredag kväll till söndag. Tanken till detta kom efter att jag återvände från NYC och insåg att jag inte gick till gymmet lika ofta som innan. Dels har jag varit sjuk och haft dåligt med energi sen februari (då jag var så magsjuk), dels så kör jag väldigt mycket styrkeövingar hemma med ett elastiskt gummiband och nu när sommaren står runt hörnet föredrar jag ändå att vara ute och löpträna, inlinesa eller powerwalka. Varför betala omkring 60 euro så något man inte använder? Så nu betalar jag drygt hälften och har tillgång till gymmet på helgerna, vilket är perfekt molniga dagar som denna lördag.

På G till DiR med lite väl lång hörlursladd.

Efter passet och innan jag gick hem hann jag med ett besök på decathlon. Jag var nämligen i behov av ett nytt elastiskt band. Det jag har håller på att gå sönder och det är ju livsfarligt om bandet släpper från handtaget mitt i en övning. Jag vet, för jag tappade greppet en gång så att handtaget landade med otrolig kraft rätt under knät och skapade ett mega blåmärke och ömt ben (se nedan)

Anyway, jag inhandlade ett nytt band, även hantlar på 1 kilo styck i läcker illgrön/gul kulör OCH en ABDO Gain. Någon form av balans-mag-övings-platta. Jag har sett den på reklam innan och jag testade den i affären så vi får se om den kan hjälpa mej med mina magmuskler. Nedersta bilden visar ett gäng övingar man kan göra, jag testade lite nu och det är grymt svårt att hålla balansen, so this will be a challange for sure.

Nu sitter jag och inväntar träningsvärken. Ikväll blir det champions-final, go Chelsea!

Namnsdagsbarn!

Du läser säkert inte detta: men jag vill att du ska veta att jag tänker på dej ofta och att jag faktiskt kommer ihåg din namnsdag. Så, grattis med dagen kära lillebror. Idag är en sådan där dag då jag saknar dej i massor.

NOTIFICATIONSREKORD

Jag älskar kommentarer, men det hör inte till vanligheterna att jag har 79 nya notifications när jag vaknar.
Tack mamma för dina kloka ord... jag tror att minst 75 var från dej och 4 från andra. Fortsätt så!

A BIT OF MODELLING

En liten fotosession @ the Eclipse bar på W hotel med mammie som fotograf.

2 TRÖTTA & BRÄNDA MEN LYCKLIGA BRUDAR PÅ TÅGET

Vilka veck jag har i pannan!!

F1 THRILLS

Rysningar. Gåshud. Thrills so to speak.
Filmat av mej själv i söndags.

SUPPORTING MW

Även om min future husband Mark Webber slutade på en anonym 11:e plats är jag ändå rätt nöjd; jag menar jag är ett steg närmre att bli Mrs Webber nu när vi vart på samma bana i alla fall...

MUSFINGER?

Musarm (vem har döpt det till musarm? Jag har aldrig gillat det ordet) är ju ett kännt begrepp för värk som kommer av oergonomiska arbetspositioner, heter det musfinger när man har värk och är stel i lillfingret?

Idag när jag satt på jobbet fick jag sån värk i höger lillfinger att jag fick tejpa fast det med ringfingret för att det inte skulle sticka ut och forsätta göra ont. Mina lillfingrar (och även mina lilltår) sticker ut lite mer än vanligt i vanliga fall och nu har då höger lillfinger tagit lite mycket stryk antar jag.

.
Ovan ser ni en bild på mina tejpade fingrar. Först körde jag med vanlig tejp men böt sedan till kirurgtejp (eller vad det nu heter). Det skapade ett gott skratt bland kollegorna eftersom vi ofta skämtar om hur stressade vi är med magont, ögontix och numera stela och onda fingrar. Egentligen är det inte roligt för det tyder ju bara på att något är fel och att vi måste ändra våra sätt att jobba, speciellt framför datorn.

Tips någon?

F1 DEBUT

Namn: Kajsa Berggren
Nationality: Swedish
Date of birth: 28/06/86
F1 debut: Circuit de Catalunya, 11-13 May 2012
Pole positions: None
Points: None
Team: Pappie, Knirren & Teresa
Note to self 1: Köp en kikare
Note to self 2: Använd öronproppar
Note to self 3: Öva på statistiken (förare, stall, pole positions, däck, flaggor etc)
Note to self 4: Använd keps (för att undvika bränd hårbotten)
Note to self 5: Köp dricka (läs öl) i platsflaskor, INTE glas eller burkar
Note to self 6: Häng lite mer utanför press-tältet (Vi sprang på David Coulthard bland det första vi gjorde)
Äntligen har jag varit på mitt första F1-lopp. Ingen har väl missat att jag, Teresa, pappa och Knirren var i Montmelo på Spaniens GP nu i helgen? Mina förväntningar var höga, skyhöga, men den här upplevelsen slog undan de förväntningarna med hästlängder. Det går inte att beskriva stämmningen på banan: det var som ett enda stort festivalområde fast med motortokiga fans istället för rockers.

Tusen tack till experterna Knirren och pappa för att ni hängde med oss debutanter på F1. Nu vill jag iväg på fler race, anyone up for Monza?

GRATTIS TINNA!

STORT grattis på födelsedagen, idag, till världens bästa, världens snällaste, väldens mest omtänksamma faster (läs extra-mamma!) som fyller 59 år.
Jag har försökt att ringa men jag kommer inte fram, så jag skriver en grattishälsning på bloggen så att du vet att jag kommer ihåg födelsedagen! Hoppas dagen har varit bra, vi får fira när jag kommer hem, kanske en kombinerad Tinna/Kajsa-födelsedagsmiddag vore i sin ordning?
KRAMAR I MASSOR älskade faster!

F1 WEEKEND

Äntligen är den här. Helgen vi alla har väntat på sen jag vet inte hur länge. F1-cirkusen is in town och vi ska dit. Vi ska till Circuit de Catalunya (Montmelo) på lördag och söndag och kolla in de här grabbarna (plus nåra till). Med vi menar jag Teresa, pappa, Knirren och jag. Mamma och Anneli ska sightsinga, vara kulturella och shoppa.
Go Webber, Go Redbull!

Konversation

Pappa: Ja, hon har bokat Sagrada och Pinocchiomuseet.
Jag: Pinocchio? Du menar Picasso?
Pappa: Ja, han har väl också en stor näsa?
Mamma har bokat sightseeing och jag frågade pappa om det:

Pappa: Ja, hon har bokat Sagrada och Pinocchiomuseet.
Jag: Pinocchio? Du menar Picasso?
Pappa: Ja, han har väl också en stor näsa? Tänk ett museum om näsor.
Pinocchio? Picasso? Who's who?

Söndagssnygg

Jag använder väldigt sällan make-up till vardags. Jag kör helt enkelt på den naturliga looken, men igår, eftersom det var party pyntade jag på lite mascara och duttade på lite läppglans. Inget mer.
Och tänk: idag när jag vaknar (jag orkar liksom inte tvätta rent ansiktet när jag kommer hem mitt i natten) ser sminket nästan lika bra ut (om inte bättre) än igår.
Shit vad söndagssnygg jag är! (EGO-boost!)

Yesterday's Outfit: Summer has arrived with Chloe

Jag har sagt det på facebook. Jag har sagt det på twitter. Så jag säger det här på bloggen med: SUMMER HAS ARRIVED!

Gårdagen spenderades i strålande sol. PÅ kvällen blev det utgång; barbent i H&M's svarta klackar, H&M's svarta kjol, thai-linne med headphones och orange naglar. Jeansjackan fick hänga med eftersom det är lite kyligare när solen går ner.

Jag fick kommentaren: 'When I see you, I think of Chloe Sevigny, the actress you know'
'Gör jag', tänkte jag. Jag brukar liknas vid Keira Knightly annars men kanske Chloe är den kändis jag liknar mest? Jag tog det som en komplimang eftersom hon är kind of fashionista.

LILLEBRORSAKNIG

Lillebrorsaknig, är det ett ord? Jag vet inte men just idag saknar jag min lillebror. Mycket. Väldigt mycket.

FIRST SWIM OF THE YEAR!

Dagens andra tripp till Barceloneta var med sällskap. Efter PW'n gick jag hem och tänkte luncha men det blev bara en morot. Istället bestämde jag med Anais att dra ner till Barceloneta igen och luncha på vägen. Sagt och gjort. Vi lunchade. Vi gick i solen. Vi strosade omkring längs playan. Vi la oss en sväng och njöt av solen. Vi premiäråt årets första glass. OCH JAG BADADE. Eller badade kanske är fel ord; jag tog ett dopp. Första doppet för året. Det var jag, och några barn. Sedan några brittiska killar men de gick bara i till midjan sen up. Vad kallar vi sånt? Chickens?! Jag menar: antingen går man i eller inte. Jag gick i. Doppade mej. Gick upp. Och poserade lite därimellan.
Bilderna kan var lite oskarpa och jag har lite lustiga poser, detta på grund av att Anais egentligen filmade så dessa bilder är printscreens från de filmklipp hon lyckades frambringa (ganska många that is).

Barceloneta: 1st MAY 2012

Ledig dag idag; och vilken dag det varit. Finaste och varmaste dagen på riktigt länge. Strålande sol, klarblå himmel och lite lätt vind - hela dagen. Här kommer lite bilder från min första tur (vilket var en två och en halv timmes powerwalk) wil Barceloneta.
Mitt ankare tog sitt första dopp i havet.
Varmt och svettigt längs strandpromenaden.

Nice job being a lifeguard... relaxing a day like this when not too many people are bathing (except one swedish viking and a few kids).

RSS 2.0