superwoman

Ah, en bra sak hande forrut, jag fick komplimanger av tva av cheferna for mitt jobb, den ena skrev t o m att jag var superwoman! Min stravan ar uppnad, nu ar jag officially superwoman! Watch out!  

magmuskler

Jag kommer ha tvattbrada efter den har helgen, sa mycket som jag hostar! :) Nah, nu far det allt vara nog, Kajsa Elin Berggren, sluta klaga och get on with it!


sjukling

Jag ar sjuk, men jag jobbar anda. Jag har hostat sa mycket igar, inatt, idag sa jag har traningsvark i magen. Snoren rinner, halsen ar hes och huvudet dunkar.. Pjuh. Jag behover vila. Men det blir det ikke! Jag ska ivag till Milano ikvall for att traffa Giorgan! Det ska bli nice, aven om jag ar sjuk. Han kan ju ta hand om mej lite. :P

Det gor ont med gar anda, du kan alltid vanda om.... vilken lat ar det? Den bara ploppade upp i hjarnan min.

airport assistance

Igar var pa pa Heathrow Terminal 5 for att plocka upp en dansk grupp of mine. Jag var lite nervos innan eftersom de var danska pensionarer och jag visste att de inte skulle snakke sa meget engelsk. Men, trots allt gick det jattebra. Jag anvande mina bristande danska sprak-kunskaper sa gott jag kunde och de forstod nog, hoppas jag :) Grejen var den att nar vi val kom fram till deras hotell, var jag tvungen att halla lite valkomstmote dar jag var the main attraction och de fragade en massa saker. Det var lite trixigt, men det gick. Nu snakker jeg flytande... :)

Oh du mamma, jag har lart mej sifforna nu! Eh! 

yours truly,


dagens frukost

bestod av 10-something sma chokladbitar fran Tyskland, som nagn kollega sa snallt tagit med. I vanliga ater jag ingenting fram till lunch 12.00, men idag ska jag ivag a gora en transfer assisatnce pa Heathrow sa jag maste ha nagot i magen a det enda som fanns var CHOCOLATE....


imagine this

Imagine this... Polen, andra varldskriger, judar - japp da har vi Imagine This. Musikalen vi var pa igar kvall. Lite val heavy och deep for min del, speciellt en tisdagskvall nar man ar dunderforskyld a bara vill hem till sangen.

Jag vill att musikaler ska vara happy and silly, och den har var allt annat an happy and silly. Nastan alla dog i slutet sa det var lite hemskt faktiskt.

Vi sankte medelaldern i salongen, de flesta var 50-60 + (jag skojar inte), a sen var det vi fyra brudar i 20-arsaldern som fatt ga dit gratis.

I pausen bjods det pa complimentery drinks. Inte illa. 

Ikvall blri det musikal igen, this time Carosel. No high expenctations.   


Ebo

Nu ar det official. Erik Berggren (my brother) ar the world's best chef EVER. Hans tomatsoppa is to die for. Nar jag kom hem igar kvall efter italienskan men ponding huvudvark, sa vantade soppan pa mej. Sa himla god!  Efter en Ipren och en skal soppa var jag fit for fight igen. Tank vad bra med smasyskon! :)


musikaldags... igen

Jag vet inte hur manga rubriker som har hetat 'musikaldags'. Nu ar det dags igen, Jag, Anais och Eve ska ivag pa Imagine This.. har ingen aning alls om vad den handlar om. Det ar bra, for nar man inte har forvantningar sa brukar man bli positivt overraskad.

We'll see.

Imorgon ar det ocksa musikal, da Carousel, har ingen aning dar heller, men Eve sa att det var strange sa jag vet inte vad som vantar.

Teresa ska for ovrigt pa Arsenal ikvall. Lucky her. Sa Ebo blir alldeles allena hemma i lagenheten. I don't think he mind.

a dopo!


headache

Jag har huvudvark, ont i halsen och ingen lust alls att ga pa italienska klassen som borjar pa nytt ikvall. 2 timmar fran 18.30, puh.

Anyway, jag ska ga dit, jag har ju betalat for det sa det ar bast att palla sig dit, vem vet vi kanske har det jattekul.

schwein-kallt

Det ar sa himla kallt... eller vi ska val inte klaga. Farmor sa att det var MINUS 12 grader hemma imorse.. Plus en massa sno.

Har ar det inte sa farligt aven om de varnat for sno (heavy snowfall yeah right...) men det ar himla kallt i alla fall. Idag har det regnat, varit solsken, regnat lite mer, skinit lite mer, a nu regnar det igen.. och blaser...

what can we do?

shopping-sondag

Sondagen ar nastan slut, Teresa och jag har vart inne i stan och shoppat lite. Vi hade varsta flaxen och HITTADE 30 PUND PA GATAN! 30 PUND, det ar ju gormycket, vi delade systerligt, sa vi fick 15 var. Inte illa! :)

Vi borjade med lite fonstershopping i Covent Garden, innan vi drog till Oxford och Regent St.

Meningen var att jag skulle handla lite julklappar, men icke sa nicke, det blev bara saker till mej sjalv. EGOist som jag ar...

Nej, men arligt talat. Jag handlade en klanning pa American Apparell [favoritaffar numero uno], som jag velar ha for ages.. en svart med silverstrips.. perfect for the Christmas party :) Sen pa Urban Outfitters [favoritaffar numero dos], handlade jag MIN vintage clutch bag i leather som jag velat ha, du gissade ratt, FOR AGES... A det basta av allt, den var pa REA, endast £24.99. INTE ILLA!! Snacka om bargains!

   


scandinavian

Vi var pa Scandinavian party i fredags. Det var lite bull, som Teresa skulle sagt... :) The venue (The Warwick) var kasst, pyttelitet place packat med skandinaver... Det var sa trangt att man knappt kunde rora sig. Da ar det inte sa roligt.. men men vi gjorde det basta av the situation och agde dansgolvet :)

Det basta med Scandi party ar att de spelar Scandimusik.. eller dom kor valdigt mycket 'vanlig' musik ocksa, men det ar nar de spelar later som Sommartider och Vill ha dej som det ar vart att ga dit!

Vi motte upp med T-rex's klasspolare (2 swedes + 1 colombian), sa vi hade det trevligt. Stallet stangde klockan 3, efterat pallade vi oss hemmat eftersom Miss K var tvungen att jobba pa lordagen.. Lite bull (hah, dar kom det igen... )

Det blev less than 4 timmars somn innan det bar av till jobbet.

Nar jag kom hem fran en dags 'hart' arbetande, sommnade jag i Erik's nya soffa. Sa himla skon, funderar verkligen pa att sno den.. neeej, skojade bara..

     


party party

igar var vi pa hotellparty pa Wembley Plaza, vi fick sova dar ocksa sa det blev ju lite sent saklart. Lite sent och lite tipsy. Men kul var det. Ikvall blir Scandinavian Party for hela slanten och imorrn blir det jobb. GOOOOOOTT!!

You only live once, god damnit!

mama's mat

Nu har mamma och pappa akt hem. Eller dom har inte lyft an, men det ar pa vag hem. Vi kommer att sakna dom, men hey, vi syns ju till jul och det ar ju snart!

Vi har atit sa himla gott senaste veckan! Mammas mat is the best! Lasagne, potatisgratang, potatis mos, kottgryta... mm. Inte allt pa samma gang dock! Men gud sa mumma! Erik's mat ar gorgod den med, men mammas mat ar outstanding!

jag var bara tvungen...



Det har ar min kara brotha' pa IKEA... no need to say more.. A true Berggren! :)

soffbyte

gamla 'hemsk-orange' soffan!



Tva slagna hjaltar, klockan 9 en onsdagkvall...

Nya soffan, med plats for 5 personer (okej det ar bara 4 pa bilden.. men det far plats med en femte!)


 
hela familjen Berggren/Nilsson/Chegren pa Allfarthing Lane

oj oj oj

har hander det grejjer, vi har ju haft ganska moe att gora pa jobbet efter att Kristin stack. Nu senaste veckan har det hant grejjer vill jag lova. 3 (?!) till ska sluta inom kort. En kor sista dan imora, en annan jobbar endast nagra veckor till och den tredje slutar i februari. Gissa om vi kommer att fa fullt upp!

Vilken tur att jag ar Superwoman - som klarar alles. (Jag haller pa att pranta in det i hjarnan , kanske kommer jag vakna nagon dag med superpowers - let's hope)

Over and out!

Ikea in my heart

Mamie och Papie ar har och halsar pa. Trevligt. I helgen som vart bodde de pa hotell eftersom Giorgan var har ocksa, och det ar ju lite mycket att bo 6 personer hemma hos mej pa Allfarthing Lane, men nu nar Giorgan akt tillbaka till Milano, har mams och paps flyttat in. :)

Det forsta vi gjorde var att aka till Ikea for att kopa en ny sofabed till lillpalten. Han ar ju sa forskrackligt lat sa han orkar ju inte badda ut den vi har, sa vi kopte en enklare modell. Ocksa for att den hemska orange-a som vi har ar sa obekvam aven som soffa. Inte bara som sang utan aven som sittplats. Sa, det blev ev Exarby Sofabed, endast GBP 87.00 eller nat. Inte illa.  Lite annat smatjafs blev det ocksa. Tank det ar sa himla billigt pa Ikea. Jag kopte 5 mjukglassar, 1 kaffe och en soft drink for endast GBP 3.10. Halla! Det ar ju typ en kaffe pa vanliga stallen.

Anyway, vi hann med lite kottbullar och pommes ocksa. Teresa kakade (egenblandat) lingonsylt, majonas och graddsas. Yummy! Jag skippade sylten men korde pa majjo och sas! Always a hit!


updatering..

kommer inm kort... busy at the moment, beacuse as you know I'm a hard working business woman (also known as) Superwoman!

encore-party pa Planet Hollywood

Vi var pa PH igar. Det ar ju WTM (World Travel Market) in town den har veckan sa det betyder att det ar en massa branchfolk har och de stora foretagen passar ju pa att ha lite partyn for sina kunder. Vi fick ga (som alltid) pa Encore's (foretaget vi koper teaterbiljetter och sant av) party. Trevligt som alltid. WWRY-castet var dar a sjong lite latar, de hade Guitarhero tavling, wii-dance, chokladfontan, isvodka och fria drinkar och snaks (sma gulliga minihamburgare, nachos, mini caesarsallads, mini fish & chips.. you get it..)

Det var gormycket svenskar, well, skandinaver over huvudtaget sa det var himla kul. Jag stannade med chefen, plus nagra av vara storsta clients tills stallet stangde, 03.00am.

Jag var inte i sangs forran 03.40 am.

Idag var jag fit for fight pa jobbet klockan 08.50 am. Inte illa... men jag borjar marka nu att jag ar lite trott.. eftermiddagen gar valdigt sakta......

pocketful of sunshine

Idag skiner solen! Mysigt varre! Igar (plus hela forra veckan) regnade i massor. Nar jag gick hem igar kvall sa gick jag igenom en tunnel som  var oversvammad, jag BLEV BLOT UPP TILL VADERNA!!! Inte kul.

Men men, idag ar det solsken. Kallt men vem bryr sig. Livet gar sa mycket lattare nar solen skiner... :)

Ikvall ska vi pa party med jobbet, pa Planet Hollywood!

taxi

Igar eller inatt nar jag landade pa Stansted (vilket for ovrigt var en ganska bumpy ride p g a det daliga vadret) sa tog jag bussen som vanligt in till Victoria. Grejen var den att det var sa crowded pa den forsta bussen sa jag fick noja mej med att hoppa pa nasta. Runt halv ett akte vi in mot stan. Busscahufforern snackade en massa i mikrofonen. Pa kass engelska plus pa italienska. Han upprepade sig hela tiden. Det ar det sista man vill hora mitt i natten nar man ar trott - en galen skrikandes italienska busschaffis.. Hursom, val framme i Victoria brukar jag alltid ta en ny buss hem till Wandsworth Town, men pa natten ar det lite si a sa med tiderna sa jag lovade Giorgan att jag skulle ta en taxi hem istallet for att sta ute i regnet och vanta sjalv.

Taxichaufforren var annu mera pratglad an vad busschaffisen var. Han pratade konstant. Han ville veta vart jag varit, hur det var i Sverige, om jag jobbade, om jag gillade sport (for det gor tydligen alla andra svenskar), om jag gillade London. han berattade att han brukade kor tynglyftning, och att hans farmors farmor eller nat sant var svensk, bla bla bla....

Han var gortrevligt. Typiskt english.. som avslutar varje mening med Love. Are you Ok back there, love? Do you want me to put on the heating back there, love?

Jag kom till slut hem, runt halv 3-tiden. Inte illa. Sist var jag hemma vid fyra-snaret sa allt for 3 var bra! :)

Nu ska jag ga hem - i sporegnet.. mina fotter har vart blota sen imorse.. inte sa lajbans kanske... hej hej!

arancini

Min nya favoritmat - gud vad jag vill flytta till Italien. Maten ar ju sa himla god.

Arrancini ar min nya last. Man koper sma bollar med ris eller potatis och fyllning (typ mozzarella, ragu eller liknande).


Sa har forklarar WIkipedia (ERIK - det ar bast att du lar dej!!)

Arancini
är en maträtt från Sicilien. Arancini är frterade bollar av ris, fyllda med till exempel kott, mozzarella, skinka, svamp eller annat.

Namnet kommer sig av dess utseendemässiga likhet med apelsiner (aranciaitalienska). Olika varianter av namnet förekommer.


fiat 500

this is my dream car! Fiat centocinque, cinquantacinque, cinquecento or WHATEVER the name is.



Molto bella macchina!

Jag a Giorgan var och kollade pa bilar igar, han vill kopa en liten Fiat. Det kommer inte blir nagot kop an men nar det val blir som kommer det sta mellan Fiat 500 (che bella!!) eller Fiat Panda (not very bella...but abbastanza bene).

Min bil (500) - the one above.. ar kanske lite liten inside men HEY WHAT THE HELL... Jag ska ha en san. Det finns en exakt likadan har i Chisick som jag gar forbi varje morgon... lucky people!

FAST HELST INTE I GRATT!! The world needs a bit more colors.. Una macchina rossa or gialla sarebbe bello!

bella torino

I helgen som vart har jag varit a halsat pa Giorgan. Men inte i Milano som forrut utan i Turin med la famiglia. Molto nice!

Jag holl pa att missa min flight dit. Jag hann precis till gaten (efter en massa running) nar de borjade att boarda. Pjuh. Helt slut.

Val framme i Turin hamtade Giorgan mej, vi akte till Via Paolo Borsellino. Det var ju mittinatten i princip sa vi gjorde inte sa mycket mer.

Pa lordan akte vi till Vicolungo. Ett shoppingstalle en haltvimmes bilfard fran Turin med en massa outlets. Jag gjorde ett jattebargain pa Levi's: 1xjeans + 1xtshirt + 1xscarf for bara €69.00!! Endast jeansen skulle kostat €75.00 men klok som jag ar sa utnyttjade jag outletten!! hihi. Jag kopte lite make-up ocksa. Giorhan handlade un sacco di cose; nya jacka, ny sweater, julklappar till familjen etc. Jag ville handla en Lacoste bag som bara skulle kostat €164.00 (a det var anda med 30% outlet rea!) men det blev inte sa. Herregud, jag maste ju tanka pa ekonomin har.... Jag ska borja pa en nya italienska kurs nu ocksa sa Lacoste-vaskan far vanta.....

Kvallen spenderades hemma med familjen med mumma-mat och film!


killer-carbonara

Igar gjorde jag en killergod pasta carbonara ocksa!


Det ar helt sjukt hur bra jag ar pa att laga mat! Jag borde nog byta yrke...


killer-lasagne

Jag kom pa  en grej, jag gjorde en killer god lasagne haromdan. Den innehall massor med bechamelsas och var mumma!  Lite val saltad kanske men ooh, med lite ketchup sa loste det sig. Jag var saa stolt over mej sjalv. Till och med Erik var impressed. Det ar inte illa det! Ha! Nu ar vi tva kockar i familjen..

Ingen behover ju veta att jag var tvungen att ringa mamma tva ganger a radfraga lite.. Don't tell anyone will you?!


ultima clase

I gar hade jag sista italienskan. Tank vad tiden gar fort. Vi har redan kort 10 ganger (alltsa 10 veckor). Gardagens lektion innhall lite re-passing av Imprefekt och Passato Prossimo. Molto dificile! Aven om det ar lite svart sa har det har faktiskt blivit lite roligare, sa jag tror att jag kommer forsatta. Hopefully andrar vi dag, sa vi slipper kora pa mandagar... vedremo..


Annars hander inget speciellt, vi var gortrotta igar, alla 3. Det ar nog vadret. Det ar inte sa kallt men bara trakgratt...


RSS 2.0