by the way (valborg)

visst ar det valborgsmassoafton idag?!

jag a kristin pratade forrut om varfor man firar valborg. jag trodde det kom av att man skulle branna haxor for i tiden, hon trodde det var for att rensa bort gammal sly  a sant! vi har ingen aning. does anybody know?

jag tror att vi ar de enda som firar valborg. ingen pa kontoret firar valborg eller ens vet vad det ar. tank, vi har nog en massa konstiga traditioner (som inga andra har) i sverige. jag tanker pa valborg, midsommar, lucia a hela paskkarring-grejjen. kristin a jag berattar gladeligen for vara kolleger om allt som hander a sker i sverige. dom tror nog att vi inte ar riktigt kloka!!

 anyhow, nu ska jag ga hem for dan.. eller inte hem direkt.. utan till gymmet forst (eeeeeeeeeeeeh)

see ya later!


traningsdags!

''nu ska jag ga till gymmet a trana'' > det var en mening jag aldrig trodde att jag skulle saga!! men nu sedan 1 april har jag gatt pa tranat, minst 3 ganger i veckan! jag har t o m ett medlemskort!! jag kanner mej gorduktig!

fast just idag har jag ingen lust, inte det minsta faktiskt. jag var supposed att ga igar med jag orkade inte sa jag maste verkligen ga nu...

jaja.. det kommer kannas battre efterat!

ciao ciao!

a rainy day in london

idag har det sporegnat. HELA DAN... det ar inte kul, speciellt inte nar man glommer umbrellat hemma. jag har gatt i strumplasten pa jobbet eftersom min stovlar var blota.. hur kul ar det?!

kristin a jag gick inte a kopte kakor eftersom det regnade. vi gick inte ens ut pa lunchen! jag menar halla!!! sa kan det ju inte fortsatta!

brrr.. nu ar jag iaf hemma... dyblot uber alles!

nu ar det 'nuff liksom. sluta regna!



''Rainy day today in London | A grey day today were she was | Rainy day today in London | A grey day today were she was | Were she is, were she was''

dagens dilemma

jag har ett litet dilemma.

just nu haller jag pa att lasa stieg larssons 3:e bok om Salander a Blomkvist a allt det dar. grejen ar att jag redan last bok 1, sen borjade jag med bok 2. MEN nar jag akte over till london sa glomde jag bok 2 hemma, och den var inte fardiglast... jag tankte val inte sa mycket pa det da.
men nu nar mina paron var och halsade pa sa tog de med sig bok 3 (den jag laser nu), sa jag borjade lasa den och snart ar jag klar. vilket ar typiskt da jag igar fick ett paket pa posten, det var fran min mammie. hon hade skickat bok 2 till mej (+ en marabou mjolkchoklad = alltid uppskattat). tack for det!

sa nu vet jag inte vad jag ska gora?! forsatta med bok 3 och spoila bok 2 eller borja om i 2:an och lata 3:an vara on hold for a while?!?!

detta ar en issue!


billy elliot

efter jobbet igar sa var det som sagt musikaldags, vi (jag och min kollega) begav oss mot victoria palace theatre for att se billy elliot. mina forvantningar var skyhoga erfetsom alla, verkligen alla, som sett den sagt att den ar tokbra. a visst den var bra, men inte den basta jag sett. den skilde sig lite fran filmen eftersom det var valdigt mycket mer dans a sang (saklart! det ar ju en musikal ju, duh?!). hursomhelst, den var helt klart godkand, mycket tack vare alla duktiga barndansare som var helt ljuvliga i sina tyllkjolar! 

vi satt allra hogst upp, langst bak > dress circle, row L. restricted view. jo tack, det fick vi erfara, men men biljetterna var ju gratis, erfersom det ar part of the job att fa product knowledge. det enda jag betalde var GBP 5.00 for ett program. hutlost dyrt for ett program men tradtion ar tradition! program och biljett ska sparas! 

sa var det med det! nu maste jag jobba!

have nice! (som min gamle far skulle sagt)   


musikaldags!

nu ar mandagen gjord!! kanns gott, har lite headache.. men vad gor val det.. jag ska pa musikal nu!! den har gangen blir det billy elliott. forvantningarna ar hoga, alla sager att den ar bra. jag aterkommer med en recension later on!

take care!

english word of the day

sjalv tycker jag att jag ar ganska bra pa engelska nu, efter 1,5 ar i englands capital, men man stoter nastan dagligen ihop med ord man inte kanner igen. oftast sker detta nar man ska oversatta nagot fran svenska till engelska som haromdan. jag hade en grupp som bokat en visit pa towern med guide. gruppen ringde till mej (det har hande pa jobbet alltsa) a sa att de inte hittat guiden, varpa guiden ringde a sa att han inte hittat gruppen.

Hmm (1)?!?

gruppledaren (som var svensk) sa att de stod vid vallgraven innanfor entreen precis brevid en glasbyggnad..

Hmm (2)?!

innan jag ringde guiden var jag tvungen att prepara mig lite, vad heter vallgrav pa engelska??? jag fragade min team kollega som kan allt, men han visste inte. han fattade vad jag menade men visste inte ordet pa engelska (han ar fransos fran borjan). sa jag fick ga till min andra, engelska, kollega a forklarade:

"what is the english word for the water surrounding a castle?!?" "in swedish we say wallgrave, but i dont know the english word, you know??"

"oh, you mean a moat!"

"boat?!?!?"

"no moat with an M not a B"

"aha, thanks"


sa nu vet ni, och jag att moat betyder vallgrav.. kan vara nyttigt for the future!


pasta pomodori

nu ar det snart slut pa april... det har ju gatt gorfort ju... jag kom tillbaka till london i mitten pa februari och vips nu borjar snart maj manad. for att citera smala sussie >my all time favorite movie< - "det kanns ratt gott faktiskt..."
det borjar lite varmare aven om det fortfarande regnar en hel del sa ar det inte svinkallt som det vart forrut.
en annan fordel med att maj borjar ar att vi far lon!!! vi har det lite knapert nu.. sitter a kakar pasta pomodori varje dag, det ar lite uttjatat nu, men giorgan envisas med att det ar nyttigt och billigt.

anyway, pa onsdag ar det loning a da har jag lovat giorgan att vi ska ga a ata "proper italian pizza". vi far ser hur det blir med den saken, numera lagar jag pizzas fantasticas myself sa det kanske blir en liten pizza dinner hemma!

who knows?!

by the way, ber om ursakt for att jag inte skriver med de 3 sista bokstaverna i det svenska alfabetet.. min toop (dator) ar lite halvpaj, sa det fungerar inte.. apologies!

ci vediamo!


bloggnyborjare

hej hopp!!

nu har jag ocksa borjat blogga! woo! det tog mej lite tid eftersom jag har inte riktigt grepade hur jag skulle komma igang, nar jag val hittade en blogg sa var allt pa engelska.. herregud tankte jag.. jag bor ju i england sa jag bode ju fixa detta.. men det var lite halv krangligt sa jag la ner det...

hursomhelst, har ar jag! (med en svensk blogg) tankte dokumentera lite vad som hander har borta i storstan.

for alla som inte redan vet, sa bor jag numera i Wandsworth, i sodra London med min italienare (florten som farmor fortfarande sager!!). jag jobbar pa en incoming travel agency i Chiswick (vastra london). har kommit tillbaka hit efter ett litet break med aventyr i sydamerika, thailand och italien.

jaja, more detials later!

take care!

RSS 2.0