fint vader

btw, det har varit otroligt fint vader pa sistone. How come? Solen skiner och det ar varmt i solen. I skuggan ar det kallt och nar solen gar ner ar det kallt. Men det ar sa harligt att vakna och se sola skina in genom koksfonstret...

lordag igen

Nu ar det helg igen. Jag sitter pa jobbet, eftersom det ar min jobblordag. Det ar gorlugnt, jag har gjort lite individuella bokningar, lite fakturor, skickat lite fax, pratat lite i telefon, lite av all med andra ord. Nu ar det bara 50 minuter kvar tills att jag far ga hem. Woo.

Vi ska ut ikvall, jag a Teresa, en kollega + kompisar. Vi ska pa gay-bar. Never been before, sa det kan bli intressant. Vi ska kora pa temat posh, sa det blir att kla upp sig :) Ingen svarighet i det, da Teresa har tagit med sig en miljon klader... och det basta av allt ar jag kan anvanda om ocksa :)

Igar kvall var vi ute med jobbet pa The George. Som vanligt. Vi firade att var nya Incentive-department har fatt 4 confirmade grupper. Ingenting jamfort med oss pa vanliga gruppavdelningen men det ar ju lite mer jobb i Incentives och vi tar varje tillfalle att fira nagot. Och som vanligt nar stora chefen ar med sa blev det drink efter drink. Det kvittar om man sager stopp. Jag fick i mej 2 Paroncider + 3 Sambuca shots. For mej som ar en slow-drinker ar det jattemycket sa som vanligt vart jag lite tipsy. Jag var tvungen att ta pa mej glasogonen nar jag gick hem..  

Pa torsdan hande nog inget speciellt. Jag var inne till stan en svang, skulle till Urban Outfitters a kolla in shorts till Giorgan men dom fanns inte.

i onsdags akte mamma hem. Innan hon akte sa kom hon och lillparveln (erik alltsa) och kakade lunch med mej i Chiswick. Trevligt. Erik har klippt sig by the way. KORT! Jattefint ar det. Ovanligt men snyggt!

Oj, nu ar det bara 40 minter kvar...

see you soon!

lite leaving

Igar kvall hade vi lite leaving middag hemma i nostra casa. Kristin har ju officiellt slutat nu, a vi hade ju party for henne i helgen men vi ville aven ha lite middag ocksa. Dessutom var ju mamma har och hon ville ju saga heljda till Kristin.
 
So, efter jobbet motte jag upp Kristin och Eve (var andra kollega) och vi akte hem till oss dar mamma och Teresa vantade med rotmos och kassler!! Saaa gott! Rotmos ar varldens godaste.. nastan i alla fall. Teresa tyckte att det luktade Rot och darfor fick mamsen laga vanligt potitsmos till henne.. vissa ar allt bra joppliga :) (kommer fram ratt person?!?!) hihi.

hursomhelst, vi kakade lite, gossipade lite, och tog det allmant lugnt. Det var trevligt. Kristin aker tillbaka till Sverige ett tag nu, sen bar det av mot Australien. Mycket spannande! jag har inte avundsjuk. Inte alls :P

Bilder kommer nog sen.

Have nice tutti!

nya glasogon



Ser vi inte ut som en reklamskylt fpr Specsavers? Kop tva, betala for en!

Swedish word of the day

The Swedish phrase for the day is "lugn och ro". It means ‘peace and quiet'.


update

Ah, gud vad har hant sen sist? En massa saker really. Vart ska jag borja?

I onsdags kom lilla mammie hit. Hon flog hit fran Malmo och jag motte upp henne pa kvallen. Pa onsdagsnatten kom aven Sissela (Erik's girl) och hennes mamma. Min mamma bor med oss. Erik, Sissela och Sisselas mamma bodde pa hotell.

Pa onsdagen kom OCKSA Giorgan. Surprise surprise. Det blev bestamt pa tisdag kvallen att han skulle aka till London och jobba pa London kontoret i tva dagar. Sa han kom och bodde med oss. Jatteuppskattad overaskning. Mer sana!

Sa trevligt med mycket folk som tycker om!

Pa torsdagen jobbade jag som vanligt. Efter jobbet gick vi pa Hard Rock Cafe party pa Park Lane. Jag kunde inte stanna sa lange dock, for jag var tvungen att hamta upp mina glasogon. :) Jag hamtade dom, sa nu ar jag officially en glasogonorm, eller four eyes som det heter har. Jag ser varlden med helt nya ogon! Nar jag val var hemma igen, sa hade vi en liten family dinner in our place in Allfarthing Lane.

Fredagen var ocksa jobbdag. Mycket att gora nu. Det var ocksa Kristin's sista dag. Jag spenderade min lunch break med att leta leaving gifts till henne. Pa eftermiddagen bjods det pa caipirinhas och appelpie. Dels for att det var Kristin's sista dag men och fodelsedag for en annan kollega. Efter jobbet drog vi till var stammispub The George och tog nagra drinks. Trevligt as usual.

Lordagen spenderas med Teresa. Vi korde lite sightseeing forst med Big ben, London Eye och sant dar. Sen akte vi int till city och gick pa den stora (5-vaningars) top-shopen som ligger precis vid oxford circus. Dar provade vi en massa, men eftersom vi bada ar lite short of cash sa blev det bara fonstershopping. Nar vi kom till andra planet hade de gratis haruppsattningar. Det nappade vi ju pa saklart. Bade jag och Teresa blev jattefina i vara posh-frisyrer.

Pa kvallen sa var vi pa Kristin's leaving party/ Jaume's birthday party. Vi borjde pa Waxy's O'connor och sen drog vi till O'neils. Mucho mucho trevligt! Vi var inte hemma forrans efter 4.

Idag, sondag, har vi slappat, vart pa vart shopping centre, kakat pa Erik's place. Gormysigt. Lite strange men mysigt och gott.

Sa, for att summera det hela. Veckan har varit gorbra. Mamma ar forfranade kvar, anda tills onsdag. Wohoo!






lovely weekend

Giorgan var har i helgen. Det ar alltid sa trevligt nar vi ses. Det var underbart vader hela helgen (for en gangs skull). Pa fredagskvallen var vi pa Donna Margherita och kakade pizza. Jag bestallde helt pa italienska och dom forstod. Bello bello.

Pa lordan var vi och kollade pa mina nya glasogon. Giorgan var mi expertradgivare. Pa Specsavers gick man ett par gratis. Det var kop 2 betala for en. Jag valde tva designerbagar, ett par Missoni och ett par FCUK.

 

Jag ska ivag och hamta dom imorgon. Spannande! Inte nog med att Giorgan var expertrad, han betalade dom ocksa. Det hade jag inte raknat med. Grazie mille amore.

Efter glasogon-kopandet akte vi in till stan. Motte upp Erik. Kopte en ny telefon till mej. Sag Sean Connery pa gatan. Vi sa hejda till Erik. Kollade pa Inter vs Catania pa Bar Italia. Akte hem sent pa kvallen. Kakade sen sen middag. Slappade lite.

Pa sondagen var det stralande sol, sa vi tog en promenad langs med Themsen. Gick hem, kollade pa film >the constant gardener<, kakade middag (pasta carbonara a la Kajsa).

Sen var det dags for Giorgan att aka hem. Jag foljde han till Clapham Junction and that was it.

Nu langtar vi till nasta besok. Da ar det jag som aker. 3:e Oktober bar det av!

Hej hopp sa lange!


hard rock cafe

Jag har precis vart pa lunch pa Hard Rock Cafe pa Park Lane. En av manga advantages med att jobba pa Axis & Globe. Gratis lunch + showaround pa HRC. Lyx!

Matt i magen alltsa, bra det, for nu bar det strax av for italienskan!

pics from the special event

        

Fler bilder finns pa facebook:

http://www.facebook.com/album.php?aid=52267&l=46103&id=663226931

IKEA

Efter jobbet igar motte jag upp med Erik och Teresa i Ckapham Junction. Vi skulle dra till Ikea, sa vi mottes dar och sen akte vidare mot Wimbledon.

Det ar alltid nagot speciellt med Ikea, det kanns sa svenskt. Det ar ju svenskt, men anda. Det ar sa skont att ga in dar ibland. Hemlangtan kommer redan nar man ser dom stora gula bokstaverna och svenska flaggan. Erik blev nastan lite tarogd.

Vi borjade med att ata! Erik och jag  kakade Kottbullar, potatis och graddsas. Teresa kakade en massa tartbitar. Det var sa gott. Erik gick och dromde om dom dar kottbullarna hela kvallen sen :)

Efter maten gick vi en runda. Vi skulle egentligen inte ha nagot forutom mat och 'A taste of Sweden' affaren ar ju i slutet. Erik ville kopa sill for att ta med till jobbet. Han blir kallad Erik Viking dar, och da maste man ju bjuda pa akta svensk herring.

Nar vi val kom till maten handlade vi massor. Knackbrod, gifflar, ballerinakex, marabou-choklad, sill, klosterost mm. Nu har vi hela skafferiet fullt med svenska delikatesser! Kan det bli battre?!


Swedish word of the day

"The Swedish word for the day is "påskkärringar". It is a word that doesn't have a simple translation, because it refers to the little girls (and a few little boys, I suppose) who dress up as freckle-faced witches and beg for sweets at Easter time"

Pa Facebook har jag en application som here just 'Swedish word of the day'. Dagens ord ar som sagt påskkärringar. Good to know, eh?




teambuilding

Igar hade vi vart speciella event med jobbet. Teambuilding kan man ocksa kalla det. Det borjade med att vi jobba fram till halv 5. Klockan halv 5 stod det en buss och vantade utanfor kontoret. Vi akte med bussen anda in till stan, till Columbia hotel (vart favorit hotell). Val framme dar, blev det laguppdelning. Vi var tre lag. Jag hamnade i det rosa laget ''Pink Ladies''. Vi fick rosa (neonrosa) benvarmare att springa omkring i. De andra lagen var lila och svart. Sen hade vi en massa teambuidling ovningar i hotellets meetingrooms. Det tog nagra timmar.


Efter att det var avklarat, var det dags for ombyte. Eftersom vi inte visste vad som skulle ske under dagen hade ju ingen klatt upp sig. Tur var val det. Vi blev uppdelade i lag igen, eller inte lag den har gangen, mer som i grupper. Varje grupp fick en pase med grejer som skulle vara utstyrsel for hela gruppen + sangtexter. Vi var fyra grupper: Supremes, Beatles, Abba och Spice Girls. Jag var med i Supremes. J Nu bar det av till Leicester square i vara nya klader och har. Det var dags for Karaoke. :)


Vi korde karaoke och kakade Japan-mat i flera timmar. Jattetrevligt var det. Vi hade ett eget karaoke rum.


On top of this, sa vantande annu en oversaskning. Nar vi atit klart fick vi besok av en hyponsitor (hypnosist). Alan Bates (han ar tydligen kand fran TV). Han hade en liten show bara for oss, han lyckades hypnotisera nagra av mina kollegor. Inte mej dock. Jag brukar inte tro pa sant dar hokuspokus annars, men nu, herregud, helt otroligt. Jag ska lagga upp lite bilder och eventuellt videoklipp (om jag kan) sen.


Efter allt detta, var kvallen slut. Eller teambuildingen i alla fall. Vi korde nagra latar till pa karaoken. Sen gick halva ganget hem, andra halvan inklusive lilla jag drog vidare till Soho for en drink med stora chefen. En drink blev tva, sen stangde stallet sa vi pallade oss ocksa hem.


Jag var inte hemma forran efter tva pa natten. Inte sa farligt. Stora chefen lovade oss att fa borja 10.00 idag sa det var inga problem alls!


Som sagt, bilder kommer sen :)


long-distance

Teresa har redan sagt det. Men dettals att sagas igen. Long-distance relationships is the shit nu. Det ar sa 2008 att ha ett langdistance. Synd att saga att det ar mode, men for tillfallet verkar det som det ar sa. Alla, inte alla, men manga har sina loved ones nagon annanstans. Jag har mi amore i Italien, Teresa's boy ar i Canada, Erik har Sissela hemma i Sverige, en annan kompis har sin karl i Frankrike, ytterligare en annan kommer snart ha sin man i Australien, min kollega har en flort i USA. Listan kan goras lang. 

Pa ett satt ar det skont att veta att det ar sa manga som kor pa samma satt som en sjalv och att det fungerar bra, men det ar verkligen inte det mest ideal relastionship type. Men, tur ar att jag och Giorgan ses var 3:e vecka atminstone. So far, so good, men gud vad jag saknar han!

Anyway, han kommer hit nu pa fredag! Langtar i massor!

yours truly!


obviously

Igar skulle jag spela en sang (McFly's Obviously) for Teresa. En sang som jag hade pa min mp3. Jag spelade laten for henne och precis nar den slutat spela i mp3'n kors den pa Tv'n?! Snacka om spooky! Det ar ju inte ens en ny sang sa chansen att den ska visas pa Tv'n NU ar ju pytteliten... men anda kom den igar direkt, jag menar direkt, efter att vi slagit av mp3'n.

Boooo! Jattespooky!


weekend

sa har har helgen vart i korta drag:

stadning kok / camden town-market / couscous / buss / barbeque / doughnuts / boyband tribute / spitafield market / she's a man / biffar / stadning badrum / tvatt / shopping

Jag tror jag fatt med allt dar :)

special event

Vi ska ha ett Axis & Globe special event nasta vecka. Spannande, vi far inte veta nagonting, eller ja, det enda fick fatt veta ar:


Message 1
This is just a reminder, everyone must attend the Axis & Globe special event on 10th September - you will be required to stay until 11:00pm

Full details will be advised shortly.
---------------------------------------

Message 2
Just to let you know that you can come dressed casual on the 10th September.

We're going to enjoy a team building activity!!!!


Exciting varre! Jag lovar att det komma en resume pa vad som going on har..


skratt

Igar skrattade jag sa mycket sa jag fick mer ont i revbenen! De hade borja laka, eller i alla fall sa var jag inte sa om langre, men idag ar jag lite om igen.. Mysko! Men det ar inte sa farligt som det var i borjan.

Jag kommer a leva sa lange, om jag fortsatter skratta sa har :)

italienskan

Gud vad segt jag vart pa att uppdatera, jag har haft gormycket att gora pa jobbet sa jag har inte kunnat smygblogga som jag gor nu :) Don't tell anyone.

Hur gick det da pa italienskan, den forsta klassen jag hade i tisdags? Det gick bra, for bra. Det var latt, for latt. Efter en timme kande jag mej lite latt frustrerad over att jag betalat sa himla mycket for att sen hamna i fel niva. Jag gjorde alla uppgifter forst, jag forstod allt, jag pratade mest (och det tycktes bara vara lararen som forstod mej). Jag tankte att jag skulle ge det en lektion till innan jag bestamde mej hur jag ville gora. Men, nar lektion var over, fragade lararen om hon fick ta ett word med mej. Hon sa att hon tyckte att jag var for bra for den har nivan och att det skulle ge mej mer att kora pa nasta level.

Sa pa mandag ska jag dit och prova pa level 3, vilket jag tror kommer passa mej battre.

Vilken tur! :) 

A dopo!

tomatsoppa

Erik gor fantastisk god tomatsoppa. Den kan jag ga a langta efter. Han hade gjort en igar, vilket var kanon eftersom det sporegnat hela dan och det var allmant ruggigt ute sa det var skitskont att komma hem efter italienskan a bli serverad tomato soup a la Erik. Mumma!

corso di italiano..

.. borjar ikvall. Tva timmar ska jag ha fran 06.30 pm till 08.30 pm nagonstans kring Oxford Circus. Spannande! Jag aterkommer med mer info om hur det gick, dopo (senare).


for your info

Jag har fortfarande lite ont i revbenet (det kanns som jag har konstant hall) och min vanstra sida kanns som traningsverk, riktig ond traningsverk, men jag overlever :)

Det basta var att doktorn sa att jag inte far gora nagra sport-liknande grejor pa hela veckan :) Gott! EN hel slappvecka! Woo!


RSS 2.0