swedish phrase of the day

The Swedish phrase for the day is "fräls oss ifrån ondo". It means ‘deliver us from evil'.

QUE?! Kanns ju som den mest nodvandiga frasen eller?


alphabeat

Jag, Eve och Teresa var pa Alphabeat i gar. De spelade pa Shephard's Bush Empire. Det var skoj! Jag ska lagga upp lite bilder sen.

Vi akte, i sporegent, direkt till Shephard's Bush a kopte biljetter. Vi fros som tokar dar vi stod i regnet. Spektaklet borjade med inslapp klockan 19.00 pm men fobanden borjade inte kora forran runt 20.00-snaret. Efter 21.00 kom Alphabeat pa sen. Da vart det drag.

Happy Pop - ett trevligt och behovligt break i vardan! Mer sant! Eve och jag ska borja planera for nasta evenemang. Vad det blir det far vi se.. ingen aning sa far... :)


italiano

Min italienskalektion i mandags var riktigt rolig for en gangs skull. Vi hade ganska mycket konverasation och vi brukar alltid vara tva och tva nar vi pratar. Oftast brukar jag fa vara med nagon som inte ar pa min niva sa det flyter liksom inte, men den har gangen fick jag prata med en nisse som pratar som jag. So, it was flowing.. tur det.. det har kannts lite halvdant med dom dar lektionerna forrut sa det kanns bra att det kom igang lite.. efter 9:e gangen.. hmm. vi har en lektion kavr nu. Antagligen fortsatter vi, fast med en veckas uppehall.  


sondag 26/10

Ah, sa vart det ju sondag. Det var regnigt och ruskigt sa vi hade helt enkelt en slapp-sondag. Det var sa himla skont - det var verkligen som pa den gamla goda tiden da vi faktiskt spenderade alla vara helger tillsammans.

Vi gick ner till vart lilla shoppningscentre, handlade lite, kollade lite holidays, fikade, softade och hyrde film. Pa den gamla god tiden brukade det ju alltid vara football italiano pa sondagar men inte denna dan sa vi kollade pa Cassandra's dream. Lite weird men helt okej film.
 
Sen var det dags for Giorgan att aka tillbaka till Milano. Jag foljde med han till the Junction. Det ar alltid lite sorgligt nar han aker, jag blir sa emotionell hela tiden...

Men nu ses vi ju redan nasta vecka sa det ar ju bra. Non vedo l'ora! Vorrei andare adesso! Mi manchi sempre amore mio!


lordag 25/10 - anniversary

Pa lordagen hade vi (jag och Giorgan for dom som inte fattar) 2 ars anniversary! Tank vad tiden gar fort nar man har roligt. Vi har gjort sa himla mycket tillsammans de har tva aren som gatt, tank bara pa alla miljoner stallen vi bott pa.. herregud det blir ju en hel roman om jag ska borja lista upp det....

Vi firade hela dagen, fran borjan till slut. Forst hade vi lite lyxfrukost hemma, sen begav vi oss in till stan for att ta en cruise till Greenwich. Det ar ju lite romantiskt med kryssningar, aven om det var blaskallt sa var det vackert... sen gick vi och strosade i Greenwich, fikade och kolla semesterresor. Vi hade det jattemysigt!
 
Pa eftermiddan nar vi var klara i G-wich sa tog vi baten tillbaka in till stan, gick och fonstershoppade pa Regents St.

Sen, eftersom vi atit ganska sa kasst (eller mallissimo som Giorgan sa) kvallen innan sa bestamde vi oss for att dra till Donna Margherita - vart stalle pa Lavender Hill. Dar blir man aldrig besviken. inte heller den har gangen. Allt var super!

Hela dagen var fantastisk.

Giorgio - looking foward to spend the rest of the future with you!



fredag 24/10

Pa fredan jobbade jag och sa aven Giorgan. Vi mottes pa kvallen i Clapham for att kaka middag pa Cantuccio di Pulcinella. En italiensk restaurnag dar dom HADE de godastae buschettas i hela varlden. Lagg marke till HADE. Nu vad det inte sa. De hade bytt agare och varit stangda en langre tid sa nu nar de val oppnande sa tankte vi att vi minsann ska lyxa till det och ata om dar gorgoa bruschettasarna.. men sa var inte fallet. De fanns inte ens pa menyn.. liten besvikelse.. pizzan var ocksa ganska B for att inte tala om chokladdesserten...

Sa, vi gick hem istallet och kollade pa film, 50 first dates med Drew Barrymore och Adam Sandler. Teresas favvo-film.

torsdag 23/10

I torsdags kom Giorgan a halsade pa. Han skulle jobba fredan i London sa det gjorde att vi fick en extra dag tillsammans. A det ar ju aldrig fel.  Jag motte upp honom i Clapham Junction pa kvallen efter jobbet, vi akte - hall i  hatten - taxi hela den laaaanga vagen till Allfarthing Lane. Mark att jag var ironisk dar.. det ar inte langt men eftersom Giorgans jobb betalade sa hey what they hell.

Val hemma pa 56 Allfarthing Lane sa lagade vi lite mat och chillade lite. Giorgan fros som en tok sa han overtalade mej att sla pa varmen. Sa nu har vi officially inte svinkallt langre... bara lite kallt :) Vilken tur att vi tog med vermeflakten fron kara Sweeden.


finbesok

Ikvall kommer Giorgan a halsar pa! Det ska bli trevligt! Jag ska ivag strax a hamta upp han i Clapham Junction.

Vad hander annars da? Inte mycket. Eller jo, tokmycket att gora pa jobbet. Jag ar lite less, alla ar borta, sjuka eller pa holiday hela tiden sa vi andra far ju jobba hacken av oss. A de som har turen att aka ivag klagar hela tiden pa att DE har sa mycket att gora. Ahhhhhh!

Jag ska minsann ta ut min 12 dagars semester i borjan pa nasta ar. Forhoppningsvis. Jag vill till Mexico! Ah! Det vore harligt. Jag maste bara overtyga Giorgan ocksa! :)

Nu ska jag avsluta a traska hemmat. Eller inte hem, till the Junction ju!

take care lovies!

best song...

http://www.youtube.com/watch?v=HHhhcKxflMY

singstar

Igar kvall korde vi lite singstar, jag a Teresa. Klockan var inte sa mycket, inte ens 10.00 pm. Vi startade med Karma Chameleon, som det ska goras liksom. Vi hade ju toklangtat efter 80-tals singstar sa det var gorkul att antligen fa sjunga lite, Men, i var andra lat som var Uptown girl borjade varan granne banka i taket och menade att vi skulle halla kaft. Halla!!! Det ar ju den grannen som alltid spelar tokhog Beatles, ABba, klassisk musik etc JAMT. Inte bara pa dagarna utan pa kvallar och mornar.. Sa han kan inte komma a klaga pa oss.. Okej, vi ar inte Beatles, men anda.. vi fortsatte sjunga fast lite tystare.. men det var inte lika kul... sa till slut avslutade vi det hela..

I demand revenge !!!

12 dagar...

Jag har 12 semesterdagar kvar att ta! Woooooo! Det var fler an jag trodde! Happiness indeed!


my brother and I

 


hot shower

Gud vad skönt det är att ta en dusch å det är varmvatten.. HELA TIDEN! Våran dusch borta på Allfarthing skiftar ju lite i temperaturen.. speciellt på mornarna.. Det är ju lite lagom kul så nu när jag är hemma så ska jag duscha i massor! Det är så himla varmt! So niiiiice! :)

home sweet home

Jag är hemma i Sverige! Wooo! Jag kan skiva med åäö!! Wohooo! Erik och jag hade planerat en liten surprise för mammie. Det är ju hennes födelsedag på söndag så vi är hemma i Karlskoga för att fira! De ända som visste att vi skulle komma var pappa, Teresa, farmor och farfar, Tinna och Sissela. Så mamma blev lite smått förvånad när vi stod utanför på förstekvisten och ringde på dörren. Imöra blir det kalas, sen ska jag nog hinna med å träffa lite people också. Jag har ju inte varit hemma sen Juni så det banne mej på tiden...

Updates will follow shortly!

yours truly!

updated flight schedule

GIORGIO
Thu 23 October Milano (Malpensa) to London (Gatwick)
Sun 26 October London (Gatwick) to Milano (Malpensa)

KAJSA
Fri, 7 November London Stansted to Turin
Sun, 9 November Turin to London Stansted

GIORGIO
Fri, 14 November Milano Malpensa (Terminal 2) to London Gatwick (South)
Sun, 16 November Londra Gatwick (South) to Milano Malpensa (Terminal 2)

KAJSA

Fri, 28 November London Gatwick (South) to Milan Malpensa (Terminal 2)
Sun, 30 November Milan Malpensa (Terminal 2) To London Gatwick (South)

GIORGIO

Venerdì 12 Dicembre Milan - London Gatwick
Domenica 14 Dicembre Gatwick - Milan


tropic thunder

Igar kväll vi vi pa bio, jag brorsan och T-rex. Det var Erik's ide. Vi sa det innan att det var sa konstigt att gora nagot allihop tillsammans for vi ar aldig hemma samtidigt annars. A aven om vi ar det sa gor vi inget ihop. Sa biobesoket var en utmarkt ide. Vi gick pa Tropic Thunder en galen krigsfilm med och av Ben Stiller. Varan favvo - Jack Black var ju med ocksa! Andra skadisar som Tom Cruise och Matthew McConaughey. Tom Cruise spelade vidrig, harig och ful boss. Bast av allt var nog Robert Downey Jr som spelade svart. Fast han egentligen ar vit...


En helt sjukt film rakt igenom. Valdigt grabbig men kul. Sevard, yes indeed.


Nar vi kom hem kollade vi pa en film till, Pirates 3:an, men jag somnade efter 5 minuter.. sa det blir till att kolla pa den pa nytt :S


vill ha...

 

Alla vaskorna ar fran Urban Outfitters, min nya favvo-affar. Price range: £40.00- £256.00. Jag vill helst ha den forsta och den sista, fast ocksa dom tva i mitten.. Pjuh... Jag har nog rad med en.. om jag inte valjer den for 256 pund...

by the way, den tredje kommer i svart ocksa.. vill nog hellre ha en san i svart...  Jag har credit dar, men det ar endast GBP 7.00... Hmmm.. Det blir till a spara lite..  

Flashback

Okej, nu sitter jag har igen.. lite flashback pa veckan som varit. 

i torsdags motte vi upp Kristin for hos var tillbaka i London (sista kvallen innan Aussie-avantyret). sa vi hade lite farewell da ocksa. Sist innan hon akte tillbaka till Svergie sa var det bara ett litet hejda. Nu var det mer seriost.  Det blev lite sentimental i slutet men lite tarar och snyft. Hey, vi har jutrots allt jobbat i hop i nastan 2 ar. Kristin har varit min bastis in need har. Men life goes on. I wish her all the best and if I can i will definitely come and see her, Australia has always been a dream of mine..

Vad hande i fredags? Inget speciellt. Jag var gortrott efter jobbet sa jag slappade lite hemma. Sjalv. Sa skont!

Igar borjade jag dan med att gora en deliviery i Kensington. Sen drog jag in till Piccadilly, det var meningen att jag skulle kopa gympapjucker pa Lilywhites men det blev inte sa. Det var pa tok for mycket folk och pa tok for varmt sa jag orkade inte bry mej. Istallet gick jag upp for Regent St och Carnaby St. Alltid trevligt, men ocksa alltid mycket people. Windowshopping all day long! 

Jag motte upp Teresa och babyn for att ga pa lite mer shopping, uppe vid Oxford circus. Ocksa dar tokmycket folk, vi kampade oss igenom folkmassorna och tog oss in pa Zara, H&M, Urban Outfitters, Topshop etc etc... Det var inte bara windowshoppning pa slutet. Jag fick med mej en ny hostjacka. Inte illa.

Till middag kakade vi Pizza Hut, som ska byta namn till Pasta Hut. Vi hade nog varldens soligaste servitor for det tog en evighet att fa bestalla och sen ytterligare en evighet att fa maten. 

Idag har vi varit i Camden och kakat Camden mat. Min nya favvo ar 'surprise' hummus med kycklig, lamm och couscous. Gud, vad jag har blitt intenationell! :) 

NU TESTAR VI IGEN, A HOPPAS ATT DET HAR INLAGGET GAR IGENOM... Annars ger jag upp! Grrrr!   

AAAAAH

Jag skrev just varsta langa inlagget, men av nagon konstig anledning publicerades det inte, det sparades inte ens som utkast. Ahhhh! Jag ar sa inte in th mood for detta just nu! Ahhhh! Hata! Det ar inte forsta gangen det hander.....

hem

Nu ska jag hem. Erik ar ledig och han ska laga mat at oss! Mumma! Io ho tanta fame!

Forra veckan - pa Erik's lediga dag skulle han ocksa laga mat men da blev det ju sa eftersom vi var pa WWRY och da blev det ingen middag. Jag hoppas pa kalops idag!  Sa himla sugen pa kalops! Eller nagot med kylling...

Eller hummus, eller mozzarella, eller carbonara.. Gud, jag ar sa hungrig.. jag ar sugen pa allt.

Btw, Teresa och jag lagade jattegod Philla-mat haromdan. Mammies recepie.. Vi har blivit ena riktiga masterkockar. Hon och jag. Men vi saknar fortfarande il breakfast di Mamma Berggren!

italienskan

Det var ratt trevligt igar pa italienskan. Aldirg kul pa mandagkvallar men det gick hyfsat bra. Jag kom dit med illamaende eftersom jag gjort min laxa pa bussen. Alla som vart i London a akt med nan av dom tokiga busschaufforerna vet att det ar mycket stopp hela tiden.

Anyway, pa italienskan tog vi det soft, mycket prat, lite grammatik. Mi piace un sacco! Vi har precis klarat av Imperfekt, Passato prossimo och konditionalis. Nasta vecka blir det Gerundium. Det bor inte vara svart, jag kan ju spanska gerundium och pa italienska funkar det likadant.

A dopo!


blogg-less

Jahopp, nu ar det redan tisdag. Arligt. Jag orkar inte blogga. Just nu kanns det som om jag maste skriva en massa a det orkar jag inte. Punkt. Vi har tokmycket att gora pa jobbet, folk ar sjuka, pa semester osv. We're drowning in work.

Helgen var i alla fall bra. For kort men bra. Det ar ju alltid trevligt att ses, speciellt i Milano. My new favorite city. Vi gjorde lite sightseeing, lite shoppning, at pizza, var pa middag hos en kollega till Giorgan, drack grappa, sag nastan Jonas brothers. Lite av allt med andra ord. 

Jag flog fran Gatwick den har gangen, vilket var hundra ganger battre an Stansted och Luton. Jag var hemma, alltsa hemma hemma, redan halv 12. Riktigt lyft eftersom de senaste ganger jag akt, har jag kommit hem runt 03h00.   

milano...

here I come.. flyget gar 20.00 fran Gatwick! Jag har bara en kvart kvar att jobba! Wooo!

wwry

Nu ska jag pa WWRY (We Will Rock You), for 4:e gangen! Ingen annan pa kontoret kan ga, sa jag fick 4 biljetter for mig sjalv. Chefen sa att det var lugnt att ta med sig andra. Jag ska bringa Ebo och T-rex!

I want to break free....

gay night out

Vi var ju som sagt pa gaybar i lordags. First time ever! Det var super! Vi hade som tema att vi skulle vara POSH. Och det var vi minsann. Teresa och jag motte upp min kollega Jaume vid Leicester Sqaure. Det borjade med att vi drog till Chinatown for att ata lite mat. Kina-mat saklart. I massor. Cheh cheh!!

Sen borjade var Gay night out. Forst gick vi till Village. Jag har vart dar en gang forrut, men den har gangen var det pol dansare. Nastan nakna ocksa! Gay javisst, slisko annu mer! Vi stannade dar ett tag, Teresa tog lite kort, sen drog vi till   G A Y late. Det var helt underbart, det spelades Girls Aloud och Sugababes blandat med Abba och Robyn. Killarna tyckte att jag o Tersa var helt fabulous, and they loved us! Tjejerna ocksa, de nop oss i rumpan. Eller i alla fall Teresa.. hihi.

Efter det, gick vi till Heaven, vi borde inte gatt. Det var tokstort massa folk och bara massa techno. Men hey, nu har vi sett det och behover inte ga dit nagot mer.

G A Y daremot, dit kan vi ga fler ganger!

RSS 2.0