Ett kreativt energiknippe som snabbt blir rastlös...

Texten nedan är tagen från Aftonbladets hälsa-sidor och jag som nu haft en orolig mage och magbesvär mer än en månad tycker detta stämmer in exakt på mej. Nästan obehagligt vad rätt det är. Nästan på pricken så här har jag det.

 

Du är lång eller kort med lite kroppsfett och tunna muskler. Du går sällan upp i vikt, men om det skulle hända hanmnar det ofta kring midjan. Som person är du väldigt entusiastisk, du går snabbt och pratar snabbt. Du är mycket aktiv och är väldigt felxibel och kreativ.


Tecken på att att du är obalanserad:

Dålig cirkulation – kalla händer och fötter

Du är rastlös, har svårt att fokusera och kan inte ta beslut

Din hud, dina läppar och ögon är torra och ditt hår bryts lätt av


Orsaker till obalans kan vara:

Du äter för lite eller oregelbundet

Du är överaktiv, tränar för mycket och sover för lite

Du äter för mycket kall mat som sallader, flingor och smörgåsar

Du ska äta: Varm, närande mat och för att undvika magbesvär ska du äta små portioner. Ät alltid på regelbundna tider, annars finns det risk att du blir för hungrig och överäter.  Alla dina måltider ska helst vara tillagade och varma, även frukosten som gärna får bestå av gröt eller en frittata.


Du ska undvika:
Kall mat som sallader, mackor och flingor. Du fryser lätt och behöver varm mat mat som soppor och grytor. Kaffe är för uppiggande för dig och kalla kolsyrade drycker kyler för mycket. Drick istället örtteer och prova varm mjölk smaksatt med kardemumma, kanel och muskot innan du går och lägger dig, det hjälper dig att sova tyngre.


Livsstil:
Var noga med att ha en daglig rutin, det är viktigt för dig att vakna, äta och sova på ungefär samma tider varje dag.  Du har en tendens att stressa upp dig själv så lär dig att sakta ner, slappna av och ta hand om dig själv. Du kan lätt överanstränga dig inte när du tränar så satsa på lugna sporter som yoga, simning eller promenader. Du mår också bra av att ha en hobby och ska inte sitta framför datorn eller TV:n för mycket, det är du alldeles för aktiv för!


Så sant att jag tränar för mycket, jag är för aktiv, sover för lite, stressar upp mej lätt och äter för dåligt. Samt att jag är lång, tunn med lite kroppsfett och tunna muskler. Alltid med kalla händer och torrt hår. Something's got to change. It is called stressing down. To calm down. To relax.


Kommentarer
Postat av: din gamle far

Hej Gumman. Du får börja med att dricka kaffe på möran så fryser du aldrig. Have nice.

2012-03-22 @ 07:09:12
Postat av: Kajsicken

Mah, kaffe ar ju FOR uppiggande tydligen... :)

2012-03-22 @ 14:17:59
URL: http://kajsaberggren.blogg.se/
Postat av: Mammie

Gröt och varm mjölk med kardemumma! Det låter väl mumma. Och det där med varm mat är nog sant. Kanske du skulle unna dig lite mer lagad mat. Om du inte vill gå ut och äta kan du ju laga storkok på helgerna och frysa in portioner som du kan mikra sedan.

Annars får du komma hem så kan vi turas om att bjuda dig på varm mat. Det gör vi så gärna!

2012-03-23 @ 19:28:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0