JUL: 2012

Julhelgen har varit mysig. Lagom med mat, lagom med julkappar, lagom med snö - en skön jul helt enkelt.
 
Den 23.e hade vi det årliga partyt hos oss och det var som vanligt jättetrevligt med många goda vänner - vi ökar i antal varje år. Kul i år var at även Kristin kom med sin Joe, att Teresa var med från början med Tam, att Camilla och Eric som bara skulle komma förbi och säga hej stannade till efter midnatt, att flickorna Johansson följde med farsan Raska, att hela familjen Elgh dök upp och att Evelina slapp vara chaffis, att Chris fick uppleva julhelgens bästa fest, att Malin kom med hembakta kakor, kex och hemmagjord glögg, att Camilla upptäckte att det finns alkoholfri cider ('jag som druckit cola i 7 månader...'), att Knirren och Anneli stod ute i kylan och väntade på taxi utan att komma tillbaka in, att vi fick en mistletoe av Anna, att grann-Anders tjej (som jag glömt namnet på) fick bartendra lite och köra favorit i repris med sina blåbärsshots. Synd att Tinna, och Axbergs inte kunde närvara men hey det kommer fler tåg och fler uppesittarjulfester på Lovartsvägen.
 
24:e började med lite drama. Vi hade redan bestämt att julen skulle firas hos oss i år istället för hos farmor och farfar. Men på julaftonsmorgonen ringde farmor och berättade att farfar inte mådde bra och att det var bäst att ställa in. NO GOOD. Pappa erbjöd sig att sitta hemma med farfar om bara farmor fick komma över. Sagt och gjort, vi väntade en stund, åt lite frukost, öppnade några av de få julklapparna vi hade, och gick en promenad runt Aggerudsspåret innan vi hörde av oss till de äldre igen och som ett mirakel skett. Farfar kände sig bättre och hängde med farmor bort till oss. Lite senare än beräknat så vi missade Kalle och Co med åt desto mer julmat, julgodis och drack Chris medhavda portvin tillsammans med Tinna och päronen. Otroligt lyckad eftermiddag/kväll. En lagom julafton helt enkelt! När det var dags att köra hem farmor och farfar ville minsann inte Tinna gå så hon stannade ett bra tag till. Vi drack mer portvin, rullade senap (för det var någon Chris aldrig gjort), och bara mådde gott innan mamma, jag och Chris tog följe med Tinna hem. Kvällen avslutades med den bästa filmen i jultid Love Actually i soffan. Jag somnade halvägs in i den! Skräll va?
 
Vi vaknade ganska sent den 25:e (runt 10-tiden vilket är sent för att vara mig!) av ett sms från Linnea. Hon, Öyvind och lille Elliot var hemma i Åtorp över jul och ville komm bort från julstöket en stund.
Snabbt upp, dusch och lite snöslungning. Även det en första gång för Mr Sandeman.
De kom över på en frukost/fika/brunch och det var så mysigt att dels få träffa Linnea men också att för första gången känna på lillen. Sist jag såg dem var han i magen och Linnea var höggravid. Goaste lillen verkligen som mamma så gärna höll i medans vi fikade lite.
Efter att Bjerkvikarna åkt tog Chris och jag en promenad (mest för att få lite frisk luft) ner till city centre (det vill säga stan). Pappa visade butiken innan vi gick hem igen.
Kvällen bjöd på hemvändarkväll på kupolen. Fördrink hemma hos farsan Cheh med nästan hela klanen Cheh och Pretty Woman på megaTvn. Förfest hemma hos Niklas med Evielain, Erika och Co. Inofficiellt hatt-tema (se bilder nedan). Kupolen sen var lite av en besvikelse. Förra året hade vi hur kul som helst, i år gick allt så fort. Det kändes som om det var mycket mindre folk, och mycket färre människor man faktiskt kände. Men visst är det väl alltid så att förfesterna är roligare än själva huvudpartysen?
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Mammie

Visst blev det en härlig jul!
Tack för den, älskade unge.

2012-12-31 @ 13:44:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0