'CAN WE PLEASE STOP KILLING OUR PROBATION WORKERS?'

Av en slump för länge sen, tidigare i somras, en söndagskvall när vi hade lite tråkigt började Anais och jag titta på spanska MTV. Det brukar vi vanligtvis inte göra eftersom de bara visar en massa sop-program (som numera inte har något att göra med musik, jag tänker på  ‘my super sweet 16’, ‘Paris Hiltons new best friend’, ‘scream queens’ och värst den dejtingserien, kommer inte på namnet nu, där en person ska dejta två människor medans kompisen sitter i en van runt hörnet och lögndetektortestar dejtarna… ) de serierna är så sopiga redan på amerikanska och ännu värre dubbade på spanska. Till och med ‘Pimp my ride’ med Xzibit på spanska är rätt kasst.

Men så, den här kvällen, var det något annat, en ny serie, och vi kunde byta språk till engelska och insåg att det var brittisk engelska. Lite nostagliska med chav-, cockney-, scottish-accenterna blev vi, så vi fastnade och tittade klart på programmet som visade sig vara första delen av Misfits. Som följdes av del 2 och vi var hooked.

Misfits is a British science fiction comedy-drama television series about a group of young offenders forced to work in a community service programme, where they obtain supernatural powers after a strange electrical storm.

Följande söndag kollade vi på 2 avsnitt till, och var lika hooked, men eftersom så mycket händer runt omkring oss är det svårt att följa tv-program och vi har missat resten since. Lösningen på detta var en Misfit-DVD-box som inhandlades av mej i London och gör att vi har hela säsong 1 och 2.

Problemet nu var att ‘shoot vi har ju ingen DVD-spelare’. DVD-boxen har därmed legat oöppnad i plastföpackningen, i skåpet tills alldeles nyligen (eftersom jag fatt låna en DVD av min chef – tack Marc) så har vi nu kunnat följa Misfits pa allvar; utan reklam och spansk dubbning.

7 45-minuters avsnitt pa två dagar, vi följer slaviskt och garvar åt den bittra, sjuka, engelska humorn och repeterar alla slangord och uttryck.

Mer info om Misfits finns på channel 4´s hemsida, där bilden nedan också är snodd.


Our favorite quote from the 1st episode of 2nd series: 'Can we please stop killing our probation workers?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0