nice neighbor - bad neighbor

Häromdagen träffade jag på en 'ny' granne. Med ny menar jag att jag inte hälsat på honom tidigare. Jag menar, den enda grannen som jag har haft att göra med är ju tok-idioten Christopher som bor precis under oss och som verkligen hatar oss.

Men anyway, jag träffade på den här nya grannen, Kieran, nere på trappan då han var utelåst och inväntade sin tjej. Han satt med tusen påsar och ville helt enkelt in i trapphuset så jag släppte in honom obviously. Vi smalltalkade lite, det visade sig att han bott i huset sen januari. Här har man noll koll. Jag gick upp till mej och han satt kvar nere i hallen.

Helt lycklig över att jag träffade en trevlig neighbor gick jag upp till Erik och Anders och berättade om händelsen. Vi chillade lite hemma, käkade middag och så fick vi för oss att dra ut på en promenad miss i nassen. Eller ja, mitt i natten var det inte men jag skulle visa vart doktorn låg då E och A inte riktigt greppat var de skulle gå och registrera sig. Ärthjärnor som dom är. När vi gick ner i hallen stod grannen, den trevliga alltså, kvar. Detta var då minst 2 timmar efter att jag snackat med honom. Stackare. Jag fick lite dåligt smavete att jag inte bjudit in honom till oss.

Erik och Anders introducerade sig själva och vi frågade om han verkligen väntat där sen sist, och det hade han men nu var hans girlfriend på väg.
'Where are you guys from by the way, by the look of you, you look very nordic', 'Yes - Sweden!' [sweedöön], på sån där klämkäck svenglish kläckte alla 3 i kanon och pallade oss iväg som tripp, trapp, trull.

När vi väl kom tillbaks från vår lilla utflykt var Kieran inte kvar, han hade blivit insläppt.

På onsdagsmorgonen hittade jag en lapp i vårt postfack. Jag minns att jag tänkte att det måste vara från den trevliga grannen, men till min besvikelse insåg jag ganska snabbt att det var ytterligare en klagolapp från Chris. Denna gången var det på grund av soporna tror jag. Det är lite svårt att läsa vad människan skriver och jag var lite in a rush så jag lade tllbaka lappen och ad Erik kolla upp det.

Har ännu inte fått någon klarhet i det hela, men jag orkar inte ta åt mej mera nu, Han, den elaka grannen, klagar verkligen på allting. Är det inte cykeln, så är vi högljudda, och är det inte soporna så är det att vi slår i dörrarna. Det värsta är att han inte pratar med oss man skriver bara dessa osläsliga lappar, snacka om att vara konfilkträdd.

Jag tänker banne mej inte ge mej i första taget. Speciellt inte när jag anser att vi inte gör något fel. Vi är inte nämnvärt högljudda, min cykel skitar inte ner, våra sopor slängs på samma ställe som alla andras och vi SLÅR inte mer i dörrarna än någon annan i denna byggnad. SÅ VAR DET MED DET.

Kommentarer
Postat av: Mammie

Stå på dig! Du har ju rätt. Han är inget att ödsla energi på. Han har nog inget liv, den stackaren.

Kul med en trevlig granne också, men tänk så anonym man blir i en storstad i alla fall.

2009-08-23 @ 11:51:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0